Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mot

Příspěvek od mot » 31 říj 2008 15:16

Kde ? :D :D
Je to jak říkáš. Já někdy podpírám pažbu až o botku a to teda kur.....y tlačí. Ale samozřejmě se s rukavicí podřídím pravidlům

Honza
Kontaktovat uživatele:

Sobotní MaO

Příspěvek od Honza » 03 lis 2008 17:33

K sobotním závodům: všechno oukej, akorát ten stoják - i s tou tyčí je to divný..ale to je asi úchopem, klátil jsem se ještě víc než normálně - tím jak je ta tyč nestabilní. Pokud by bylo po mém, tak bych dal stojáka jako losovatelnou položku ( fakt mě to neba ). K diskuzi o rukavicích - vždycky když Vás vidím s těma ustřiženejma obříma lyžařskejma rukavicema tak mě to přijde děsně k smíchu :D
geoserver.rajce.net
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 03 lis 2008 17:49

To mě teda zas ten stoják docela ba.. a až se ho znovu naučím, to teprve bude poho.. Stojáka je naprosto nezbytný trénovat a střílet ho dobře je dlouhodobá záležitost. Ne nadarmo je stoják královská disciplína a položka pravdy. Tu štangli považuju za "berličku nedůstojnou pravověrnýmu střelci" (to zas bude hustá diskuse...). Budu se to učit dál bez štangle. Vím, že to je na dlouho a bez tý štangle je to jistej handicap, ale když už jsem to jednou docela uměl (před 15 lety), věřím, že se to naučím znovu. Bude to chtít jen pracovat na stabilitě. Cíl je zasahovat na současným terči 8 - 9 každou ranou. Vím, že po současným výsledku je to hodně vzdálená budoucnost, ale vono to přijde. Škoda, že se v závodě střílí jen 5 ran. :twisted:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 03 lis 2008 18:58

čaute kluci : kdy by se Vám zdálo, že prudim, tak mám ANGINU jak cip a je to z teploty :cry: :cry: ale ohledně těch poloh je moc fajn, že tam jsou a to bez ohledu použití "pařezu a kmene stromu " :wink: Však je to snad co jsem se koukal ještě jediná položka, kde se dá využít scope s variáblem :? :? Všude jinde už klidně bez zoomu 24x,35x, 40x puškohledy :( Je mě jasné, že někdo používá změnu nastavení zoomu i při rukojmejch atd.... ale to je už jen ze cviku. Zkoušel jsem rukoj. v oknech a timer s 35x45 a v poho :wink: Stačí ovládnout tajemství stabilní polohy a i ve stresu najdu Svůj terč :oops: Jinak se těším na ligu a snad budu alespoň nejlepčí ze zásobníkářů :lol: :lol:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 lis 2008 23:19

Muj nazor na stojaka se casem zmenil .. zpocatku jsem k nemu mel docela velky odpor - pripadlo mi uplne o nicem strilet z tak nestabilni polohy, kdyz puska umi tak pekne soustrely a jejich vyuziti v mem podani stojaka je cca 0,1% :D

Jakmile jsem si to ale vicekrat vyzkousel, docela mne to zacalo bavit .. no a ted s moznsoti vyuziti "stromku" je to podle mne uplne paradni - mnohem blize realite nez klasicky sportovni stojak, jak to pojima Harp.

Vysledky nasvedcuji tomu, ze tyc ala "stromek" je opravdu dobrou pomuckou, vzdyt hned tri strelci dali 45b .. a i zaprisahly odpurce poloh Honza T. nastrilel peknych 40b! Moc obdivuji Harpa za jeho sportovni srdce, kdyz sam sobe naordinoval streleckou polohu s handicapem, jelikoz je mi jasne, ze uz to vedomi jiste nevyhody (kdyz nebude pouzivat "stromek") bude vzdy nahlodavat jeho psychiku .. ale prave proto je jeho volba obdivuhodna..

Verim ze i ostatni si polohy casem osvojite .. a budete mit i z teto strelby radost.

U mne toho treninku strelby vstoje nebylo nijak mnoho a presto na sobe pozoruji ohromny pokrok - pri strelbe s vetrovkou na zahrade najednou neni zadny problem zasahnout jablko az na 50m - a to klidne bez stromku .. a to mne bavi!

To FOX: Mizive cile, bezici cile, nezname vzdalenosti atd .. to jsou polozky, ktere mne moc lakaji, ale v nasich podminkach jsou bohuzel nerealizovatelne. Velke zvetseni puskohledu ale rozhodne neni zadna vyhoda .. spis naopak .. snad jen u smajliku to ma svuj vyznam.. jinak je to spise naskodu - zni to mozna nelogicky ale jelikoz strilim a trenuji i souteze "na mizive cile" se zvetsenim 4X - tak vim, ze prave se ctyrkou na kruhovy terc delam ty nejlepsi rozptyly.. :wink:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 03 lis 2008 23:20

Polohy strlim se zvetsenim 8x, zbytek s 24x a 32x mam misto pozorovaku. Ja jsem polohy chtel zaradit jako losovatelnou polozku ale byl jsem prehlasovan. Jestli to lidi chteji strilet, tak proc ne, osobne polohy nemusim.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 04 lis 2008 07:57

Je to takhle - Fox dobrovolně zvolil vlastní handicap v podobě 456 a střílí de facto svůj vlastní závod, ikdyž musím říci, že velmi dobře. Mě zas naopak je hanba se super flintou, která to prostě v sobě má, používat "berličku". Až se soustřely vstoje s "berličkou" zmenší natolik, že to bude běžným stojákem nestřílitelné, budu se s ní muset taky smířit, abych byl schopen konkurovat. Zatím ale i ty nejlepší soustřely jsou střelitelné z klasické stojákové polohy, akorát já je neumím, přičemž jsem přesvědčen, že se to dá naučit, stejně jako jsem přesvědčen, že znám metody, jak se to naučit. Otázkou je, jestli je člověk dokáže aplikovat sám na sobě. Takže v podstatě v tomto ohledu zase já střílím svůj vlastní závod. Jestliže jsem ve vzduchovce dokázal střílet kolem 370 (VzPu40) a vstoje z malorážky přes 170 (3x20 - vím , žádnej zázrak), věřím, že se tyhle soustřely naučím střílet znovu. Když to nepůjde, přijde na řadu "berlička". To už ale budu sám před sebou hovno střelec.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 04 lis 2008 10:01

STŘELCI POZOR!!!! Na www.strelecky-portal.cz v rubrice BAZAR kdosi prodává velice zdařilou pažbu na ZKM 456 (BRNO 4) za velice slušnou cenu (já bych ji za ty prachy nedělal). Nevím, jak vypadá uložení, ale ergonometrií - kam se na ni hrabe Aeron. Pro MaO skvělá alternativa. Já jsem přes tenhle portál koupil svou flintu a jsem spokojen jak se zbraní tak s jednáním .
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 04 lis 2008 10:47

zdar borci, teď trochu odbočím ale porád k MaO mám tu pár návrhů na triko pro vítěze ligy roku 2OO9. Jestli někdo máte nějaký další TIP pošlete ho pro ostatní sem nebo v plném rozlišení na jan.fokt@email.cz
Přílohy
I..jpg
II..jpg
III..jpg
mot

Příspěvek od mot » 04 lis 2008 18:03

Já osobně "stojáka" taky nemusím. Vůbec nikdy jsem ho netrénoval a asi ani nebudu.Prostě to neumím. Nemám stabilitu a flinta se mi kejvá ze strany na stranu a shora dolu a naopak. Ani nestahuju zvětšení (24x) protože tuto položku prostě vypouštím. Vždy když flinta "jede" přes terč tak to smáčknu a ono to nějak dopadne.
mot

Příspěvek od mot » 04 lis 2008 18:07

Hodně vážně uvažuju o Rugru 10/22T. Kyž jsem ho viděl u Roberta ,moc se mi líbil. Kdyby to střílelo aspoň jako ZKM 456 tak bych to zkusil i na MaO. Byli by jsme s Foxem "zásobníkáři" dva. :D
mot

Příspěvek od mot » 04 lis 2008 18:10

FOX : mně osobně se líbí 1. a 3. návrh. Prosím tě a triko na 2009 by mělo mít velikost XXXL :lol: :lol:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 04 lis 2008 18:45

TO MOT : :lol: :lol: :lol: no jo ale co když to NÁHODOU vyhraje sidewinder ? nebude mu XXXXXL větší? Najdem ho potom v tom Tshirt :P :P :P Uděláme XL s límečkem černé a L s límečkem černé :wink: :wink:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 04 lis 2008 18:49

Ale jestli máte, pořadatelé představu nějakého LOGA naší Vaší MaO tak to hoďte do placu a něco s tím provedem :twisted: :twisted: Nemusí tam být něco co jsem v horečkách vyplodil :? :?
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 04 lis 2008 22:00

ještě třeba toto doplněné o název soutěže CO?
Přílohy
fgfgdfg.jpg
IV..jpg
Odpovědět