Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 24 čer 2008 16:27

Jsem pro a mám take nejake navrhy, ktere jsou primo umerne moznostem potencialnich strelnic. Davat to sem nebudu projedname to az na podzim. V kazdem pripade nebudu naklonenyt pro klecak - stojak v soucasne podobe a videl bych to na vetsi pocet závodu. Ale urcite rádi v tomto tematu uvitame podnetne napady na polozky souteze. Kecy o kulickach na dvorku a podobne zbytcne invektivy nikomu a nicemu neprospeji.

Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 24 čer 2008 18:05

predator píše:Shivo, BR je fakt o vybavení víc než o čemkoli jiným. Nikdy jsem to nestřílel a ani nebudu, protože si to prostě nemůžu finančně dovolit.
No to je prave to desinforamce, kterou Sidew., Sportovec a jim podobni siri. ve vsech sportech je to vzdy o vybaveni. Spickovy sportovec bude podavat vykony podle naradi jake ma k dispozici. Strelec s loveckou brizou a kupovanymi SB naboji dosahne jen vysledku co mu toto vybaveni umozni. kdyz dostane RPA taktickou firmu s Match naboji, tak bude podavat vykony o nekolik trid jinde, a kdyz bude mit BR special a naboji na komoru, na nadmorskou vysku, vlhkost vzduchu z te nejstabilnejsi polohy jakou mu pravidla dovoluji, bude samozrejme dosahovat adekvatnich vykonu.
v soucasne dobe Suhlky za par tisic uspesne konkuruji Anschutz systemum. Zaveru vhodnych pro rimfire BR je dost malo. Hlaven je celkem vedlejsi. Krieger, Lilja, Broughton, Shillen atd. Jeden ze zaveru je prave Suhl.
predator píše:Úspěšnost BR střelců je přímo úměrná tomu, kolik prachů jsou ochotný do toho vrazit, oprav mě pokud se pletu. Já třeba i když do střílení vrážím všechny prachy co můžu, nedělám si iluze, že si někdy budu moct pořídit velkorážnou BR ultrapřesnou pušku za 150 K. Dokonce i ultrapřesná malorážka je pro mě jen krásnej sen.
Vsechny BR specialy jsou za stejnou cenu, bez ohledu na razi, ca 3.000USD bez dopravy, cla a DPH. Radove do 80.000kc bez picovin. Anschutz je v soucasne dobe spicka v seriove vyrabenych zbranich, coz ovsem nestaci na BR zbrane pro strelbu na ARA.
Tva domenka je mylna a je podporovana hloupymi vypady nekterych MaO strelcu.
predator píše: Ale upřímě řečeno, MO směřuje k tomu, že se hodně přiblíží BR co do náročnosti na vybavení. Když má moje puška schopnost dosahovat maximální přesnosti třeba rozptylem 17mm, a já nastřílím opakovaně 17 mm, myslím si že mám důvod ke spokojenosti. Pak ale přijde někdo s flintou, která má garantovanou přesnost 11 mm, a nastřílí s ní opakovaně třeba 16 mm, a vyhraje nade mnou. A taková soutěž je potom o ničem, protože její výsledky neukazujou, kdo je lepší střelec. A k tomu směřuje MO.
Pohybujes se na tenkem lede, protoze vyjadrujes stejny nazor jako ja a kazdy jiny nezaujaty clovek.
predator píše: Ale rozhodně BR nezavrhuju, myslím že by mě to taky bavilo, kdyby...
Mrkni se na pravidla (www.benchrest.cz) jsou tam tridy ve kterych se muze strilet, zaroven, kazdy registrovany zavod ma povinost umoznit strilet tzv. Narodni tridu, tj bez omezeni cehokoli, jen je omezene zvetseni puskohledu na 6.5x. (je to z duvodu, aby strelci z ruznych sport. disciplin mohli strilet a nebyli znevyhodneny nekym kdo si prinese sklo se zvetsenim treba 40). Nikde neni psano, ze si to nemuzes vyzkouset.
sportovec píše: Kecy o kulickach na dvorku a podobne zbytcne invektivy nikomu a nicemu neprospeji.
Mel by jsi se podle toho sam ridit. Nebyla to invektiva (dokonce jsem na to upozornil ze to tak neni mysleno). ale holy fakt. Vlastne MaO je na tom jeste hure, cvrnkani kulicek ma svou organizaci a rekl bych, ze dokonce na mezinarodni urovni. :-)
MaO je na tom asi tak jako Cesky BR pred 3-4lety. Akorat ze nema takovou mezinarodni budoucnost. Coz opet neni invektiva, ale kvalifikovany odhad.
Jedine invektivy na BR ci neprimo na mne jdou ze strany tebe a roberta. Mnohokrat jsem rekl, ze tu nejsem abych se hadal, nebavi mi to. Vas treba ano.
Moje chyba byla, ze jsem se vyjadril (a opet v dobrem umyslu) k uskalim korespondencnich soutezi.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 24 čer 2008 18:23

Uz mne to take nebavi, porad dokola resit to same .. ale jak to mam nechat takhle, kdyz vidim co tu Shivo pises?

Napsal jsi, ze ja, sportovec a nam podobni sirime desinformace o tom, ze BR je jen o vybaveni .. a pak hned zato napises, ze nejen BR ale vse je o vybaveni .. a hned potom informaci, ze Anschutz, jako seriova spicka, stale nema nato konkurovat BR specialum. Tak se prober .. SUHL = cca 6000Kc .. Anschutz = cca 45000Kc .. BR special = cca 80000Kc .. a jak jsi napsal .. Suhl obcas muze konkurovat Anschutzkam, ale tyto tezko BR specialum .. nemuze to byt jasnejsi prima umera - PRACHY => VYBAVENI => USPECH

Souhlasim s tim, ze tato prima umera plati vicemene u VSECH soutezi, u BR je to treba na 90-95%, to je mi fuk, dulezite pro mne je, aby to u MaO bylo mnohem min - ted to odhaduji na 50% a rad bych aby to slo jeste dolu.. proto jsem psal ten navrh polozek pro sezonu 2009.. tak se zkuste zamyslet nad tim navrhem a nereste uz BR.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 24 čer 2008 18:39

Sedm let jsem jezdil MTB maraton. Vyborne kolo - lehke, tuhe v zaberu atd je fajn pomůže ale bez jezdce nevyhraje. To same sportovni lezeni, tam krom lezecek nema material podstatny vliv na dosazeny vykon. Dvacet let jsem lezl aktivne nez prisel uraz.. Proste ne kazdy sport je o kvalitním materiálu. U BR strelby dominuje kvalita materialu = penize a to je to co me neni prilis blízké. Tato soutez a toto strileni /naše Mao / mne oslovilo zejména proto, že se jedná o přesné a barvité střílení se super lidmi.
Naposledy upravil(a) sportovec dne 26 čer 2008 12:06, celkem upraveno 1 x.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 24 čer 2008 18:45

ty nectes co pisi. Nebo te bavi mne chytat za slovicka.
BR jako takovy je sport jako kazdy jiny. A plati v tom jista umera jako ve vsech jinych spickovych sportech.
Je videt ze o BR nic nevis, protoze michas dohromady nektere veci tak jak se ti to hodi. BR resite vy a protoze sirite desinformace snazim se to vysvetlit.
O MaO se nevyjadruji (o pravidlech, protoze jsou dobra) ale o stavbe soutezi, ktera proste zvyhodnuje specialy. to je fakt, ktery nevidim jen ja. To ze mate BR vybaveni je dalsi fakt. To ze ho nevyuzivate je dano stavbou souteze. Ale tohle je proste jedno, nezajima mne to. Je to vase soutez a neseru se do ni, ani v dobrem. Vadi mi, kdyz pisete nesmysly o BR.
Napsal jsem ze Suhl uspesne konkuruje na mezinarodni urovni Anschutz systemum, ktere jsou v soucasne dobe spickou seriove vyrabenych zbrani.
Stejne tak jako nektere seriove vyrabene velkoraze (RPA, AI, Alpine Unique apd). Jeste neznamena ze neexistuji custom postavene zbrane, ktere proste seriovym daji na frak. Tak to je a vzdy bude. Je to ve vsech sportech.
Dnes si strelci taktickych soutezi nechavaji delat custom systemy ze BR komponentu.
U BR rimfire se jedna o disciplinu ktera se strili pouze v USA (ARA), jiz jsem tu nekde rozdil popisoval. rozdil je hlavne ve skorovani, a to je u nich inward a u ostatnich outward.
Prestan se srat o otirat o BR, vubec ho nezminuj a ja uz do tohodle fora nenapisi ani pismeno.
Good shooting
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 24 čer 2008 18:55

sportovec píše:Sedm let jsem jezdil MTB maraton. Vyborne kolo lehke, tuhe v zaberu atd nikdy nenahradi jezdcovu dusi - telo. To same sportovni lezeni, tam krom lezecek nema material podstatny vliv na dosazeny vykon. Dvacet let jsem lezl aktivne nez prisel uraz.. Proste ne kazdy sport je o ekonomicke sile a ne vse jde koupit. U BR strelby dominuje material - penize a to je to co me neni prilis sympaticke. Ano muzu si koupit hned za treba za pul milionu malorazku na BR. Ale co tim ziskam co mi to da. Me nic. Neber si sport prilis do ust vis o nem hodne malo. Jinak. Tuto soutez a toto strileni mne oslovilo proto ze me bavi a motivuje velmi presne strileni a hlavně se super lidmi. Jeste jednou a naposled. Zvedni zadek od kompu, vem malorazku a strilej priste treba na nasi Mao. Tvuj kredit se vyrazne zvedne a ja bych za to byl rad. Kdyz Ty prijdes jednou ja trikrat. Beres ?
Podivej, to ze nektere sporty nejsou zavisle tolik na vybaveni jsou vyjimky (upolove sporty). Kdyz ti dam kolo na kterem jezdila moje babicka do vsi na nakup, tak ti duse a telo bude naprd. Proste debata s tebou a robertem je demagogie. ty si poridis BR vybaveni aby jsi dosahoval lepsich vykonu. Na druhou stranu to beres jako invektivu kdyz na to poukazu.
Je zvlastni ze mas tu drzost mi rici ze o sportu nic nevim. Jses normalni sebestrednej ignorant. Nez neco napisi, tak si o tom cloveku neco zjistim.
U takovych si nepotrebuji zvysovat kredit.
Mnohokrat jsem ti rekl, ze na strelnici travim mnoho hodin tydne a nemam cas ani zajem se specializovat na dalsi (pro mne nepodstatnou disciplinu). Nepotrebuji si zvysovat kredit u par jedincu kteri zaviraji oci pred fakty. Muj kredit je dostatecne vysoky u lidi kteri tomu rozumi a jsou shopni posuzovat fakta a nazory nad veci a odborne.
Good shooting
sportovec

Příspěvek od sportovec » 24 čer 2008 19:27

Doufam ,ze Ti Shivo nepraskla cevka :(jen Ti občas nastavuju zrcadlo v některých příspěvcích :). Tak jak pusobim ja na Tebe pusobis ty na ostatni, ovsem to neznamena ze si te nevazim. Vazim si vseho co sam neumim ale to neznamena ze to obdivuji. Ne vazne, sice nas tady krom Harpa seres ale zatim jsme ještě u diskuse :)
Naposledy upravil(a) sportovec dne 26 čer 2008 12:10, celkem upraveno 1 x.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 24 čer 2008 19:43

Jo, ja tak na lidi pusobim. Ale to jeste neznamena, ze nemluvim k veci, nebo ze nemam pravdu.
Cevka mi nepraskla a nemyslim si, ze mi z techto duvodu praskne.

Myslim si, ze jsem to napsal dost jasne. Vase soutez je mi ukradena a uz se k ni nebudu vyjadrovat ani pismenem a vy se zdrzite vyjadrovani se k BR (napsal bych "mimo odbornych prispevku", ale to si nemyslim, ze lze s tou vasi podjatosti).
Ja nestrilim abych se za kazdou cenu pomeroval s ostatnimi. Nemam radost z toho, ze vyhraji se spatnym vysledkem. Samozrejme ze stat na bedne je vzdy prijemne, ale pro mne je dulezitejsi vedet proc to strili tak ci onak, kde jsem udelal chyby atd. V tom je ten rozdil mezi nami. Ty mne stale vyzyvas k necemu o co ja nemam zajem protoze mi to nic nerika.
Chcesli, tak si prijed zastrilet nebo nejezdi, opravdu tohle jde mimo mne.
Pro mne to je uzavrena kapitola.
Myslim, ze clovek toho napise hodne ale nikdy to neni tak horke. s mnohymi jsem se postekal a nakonec se prislo na to, ze mame hodne stejnych nazoru a je to v poho.
To same si uzivam s myslivci a jejich pokrytectvim. Nakonec na srazu sedime kecame, ja jim vysvetluji MOA, klikani a nastreluji jim flinty. Nikdo uz pak neprudi s tim, ze neuznavam jejich tzv. tradici ci mysliveckou vzdalenost, ze strilim zver na 500m apd.
Good shooting
TURBIAK

Příspěvek od TURBIAK » 24 čer 2008 19:48

Fuuha tu to vyzera ako vojnove pole :shock: len sa nepostrielajte navzajom 8) , moj nazor je ze na MO by nemali byt sucastne napr, 456 opakovacky a jednoranky ako napr, suhl 150 , ural a pod . lebo proste opakovacka (456) sa nikdy nevyrovna jednoranovym specialom , a hovorte si co chcete ale je to fakt ... to ze aj z opakovackou 456 sa da nastrielat rovnako alebo lepsie ako napr, zo suhl je fakt, ale je to skor o nahode a o stasti , kazdopadne nemozno povedat ze sa to da nastrielat pravidelne ....
Optimisti sa učia po anglicky.....pesimisti po čínsky....My realisti sa učíme strieľať
predator

Příspěvek od predator » 24 čer 2008 20:07

Sidewindere, a nebylo by jednodušší a přínosnější ponechat jednotlivé položky tak jak jsou (přijde mi to dotažený-i když si to střílím jen tak pro prdel sám na střelnici), a udělat něco jako divize u IPSC- 1. jednoraná terčovnice vytuněná jakkoli, 2. opakovačka s víceranným zásobníkem a hmotoností do 5 kg (plnej zásobník+bipod+kukr včetně) ?

Nebo tak něco na ten způsob? Ale je mi jasný, že by to přineslo spoustu organizačních problémů, a těch máte jistě už tak dost... :wink:

Na druhou stranu, mě je to celkem jedno, až dorazím 30. srpna do hradce na příští MO, jde mi o to se zůčastnit, nechci sbírat ceny, ani na to můj um zdaleka nestačí. Já nepatřím k lidem, který potřebujou bejt v něčem nejlepší, aby si připadali že za něco stojej. Vím že výsledky kterejch při tréniku dosahuju jsou adekvátní mýmu vybavení, a když se daří, je jedno s jak nadupaným kvérem to je...nikomu jeho lepší vybavení nezávidím.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 24 čer 2008 20:08

Turbiak:
Ta soutěž je koncipovaná tak, aby byla přístupná všem....to co tvrdíš je pěkná blbost, v minulých kolech se umístil na 3 místě člověk se 456 a v minulém kole mě to nandal borec se 452. Při zátěži mají výhodu zásobníku atd...
TURBIAK

Příspěvek od TURBIAK » 24 čer 2008 20:19

potom je to o strelcovi , lebo ziadna opakovacia 22jka a uz vobec od CZ sa nevyrovna presnostou , suhl 150 a pod...
Optimisti sa učia po anglicky.....pesimisti po čínsky....My realisti sa učíme strieľať
spider74

m

Příspěvek od spider74 » 24 čer 2008 20:26

pokud vím tak opakovačky jsou to všechny......akorát některé jednoranné. A taky nevím proč tady o 456 mluvíš jako by to byl nějaký šrot a ze Suhlky tady děláš málem božstvo. Mohli by tady vyprávět lidé co se právě Suhlky zbavili a přešli na 456 nebo SM2 či MC12 ( viď Icemane :wink: )

.....teď na závodech na 100m vyhrál Iceman s SM2 , já byl druhý z 456 a třetí místní borec zase SM2.......
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
PaF

Příspěvek od PaF » 24 čer 2008 21:00

Panove, myslim, ze vasne tady zatemnuji rozum. BR je pro absolutni perfekcionalisty, MaO pro konickare s ambicemi famoznich strelcu. Oboji ma sve misto.
Po kratkem kurzu u Harpa (jeste jednou diky za nej, Harpe) jsem pochopil, ze MaO nebudu moct strilet.Strilim 5 disciplin a tak nebudu s MaO nikdy tak dobry, abych mohl smysluplne soutezit. Presto Vase forum sleduji a beru si z nej mnoho zajimaveho.
Strilet budu soutez Rimfire v Guncentru v Otrokovicich. Tam to neni ani tak o absolutni presnosti jako o vsestrannosti, odhadu, spolupraci (strelba s oporou pozorovatele) apod. Myslim o dost podobnejsi takticke odstrelovacce. ... no a taky jsem byl v poslednim zavode 3. za dvema kluky ze strelnice :lol: :lol: :lol:
Jestli se nekdy zlepsim natolik, abych trefil na 50m sirku aspon 1 ze 3 ran, prijedu se svoji 456 i za Vami.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 24 čer 2008 21:06

se 456 sirku na 50m urcite trefis, ne kazdou ranou ale 1 ze 3 by se mela ujmout urcite. kdyz se zamyslim nad sebou tak ja na sirky jeste nikdy nestrilel ale tet ve ctvrtek to zkusim :twisted: jak tak koukam na BR terciky co mam na stole tak by to aspon 1x ze 3 ran nemel byt problem. vysledky posleze vyvesim
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Odpovědět