M?tus zastavovac?ho ??inku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
2 JirkaS
Nájemnej vrah s malorážkou? No nevím
- proč někomu strkat sirky do zámku, když se stejně u garáže zastaví?
Aby mě někdo viděl nebo mě natočila kamera?
- proč střílet malorážkou?
Když u této zbraně je daleko vyšší pravděpodobnost že to nevyjde, ale riziko odhalení je úplně stejné?
- když střílet malorážkou, proč by nepoužil ,,loveckou" střelu?
Třeba s dutinou, která nadělá daleko větší paseku?
- 22.LR střela je lehká a nestabilní, šance na čistej průstřel při vniku v oblasti páteře(hrudní koš-fůra kostí) je u takto lehkého náboje myslím zcela minimální. Navíc zpomalená o koženou bundu, zřejmě sako, košili/tričko...
- pokud střela vnikla vedle páteř do oblasti srdce, pak by po téměř jistém průstřelu plíce vzniknul traumatický pneumotorax, nic pěkného...
- pokud někdo patří k sortě lidí, na které je poslán nájemný vrah, tak to
buď dodělaj a nebo ten dotyčný velice dobře ví proč se to stalo.
Nejsem odborník, ale spíš bych uvěřil pohádce o červený karkulce
Nebylo to z nějkého AIRSOFTOVÉHO fóra - hnedka vedle příspěvku, kde se někdo jinej vytahoval, že spal tenhle tejden s 20ti spolužačkama i učitelkou?
Nájemnej vrah s malorážkou? No nevím

- proč někomu strkat sirky do zámku, když se stejně u garáže zastaví?
Aby mě někdo viděl nebo mě natočila kamera?
- proč střílet malorážkou?
Když u této zbraně je daleko vyšší pravděpodobnost že to nevyjde, ale riziko odhalení je úplně stejné?
- když střílet malorážkou, proč by nepoužil ,,loveckou" střelu?
Třeba s dutinou, která nadělá daleko větší paseku?
- 22.LR střela je lehká a nestabilní, šance na čistej průstřel při vniku v oblasti páteře(hrudní koš-fůra kostí) je u takto lehkého náboje myslím zcela minimální. Navíc zpomalená o koženou bundu, zřejmě sako, košili/tričko...
- pokud střela vnikla vedle páteř do oblasti srdce, pak by po téměř jistém průstřelu plíce vzniknul traumatický pneumotorax, nic pěkného...
- pokud někdo patří k sortě lidí, na které je poslán nájemný vrah, tak to
buď dodělaj a nebo ten dotyčný velice dobře ví proč se to stalo.
Nejsem odborník, ale spíš bych uvěřil pohádce o červený karkulce

Nebylo to z nějkého AIRSOFTOVÉHO fóra - hnedka vedle příspěvku, kde se někdo jinej vytahoval, že spal tenhle tejden s 20ti spolužačkama i učitelkou?
Kamarád má zkušenost s průstřelem ruky. Ale pumpovací vzduchovkou a olověným brokem ráže 4,5mm. "Někdo"reaktor píše:čistý průstřel .22 je jedině ruky a to mezi prsty.

Popisoval že se bolestí málem po...al. Broček mu prosěl čistě kostí, minul o kousek šlachu a zůstal v měké tkáni pod kůží na druhé straně ruky. Kamarád si projektil vyňal sám a kdyby mu nezačla černat ruka, tak by mu ošetření mohl závidět i Vinetou. Když doktorce popisoval jak si vyňal brok polil vodkou a sešil... docela se hrozila. Zpráva z nemocnice zněla: ...projektil si postižený vyňal sám. Rozsah zranění odpovídá způsobu vyjmutí...
Podle mě ráže 22LR není na obranu ideální, ale je dostatečná. Pokud si položíte na střelnici dřevěný špalík 10x10 cm tak ho prostřelíte skrz. (stříleno s laufem 12cm) Olovo se navíc snadno deformuje. Pokud zasáhnete kost tak to postřelený určitě zaznamená. V obraně bych malorážkou mířil na pánev, dal dvě a potom jednu na hlavu.
2 Popundekl: Vidíš, to mne nenapadlo.......další důvod, proč jí nenosit jinam než na střelnici a na obranu (když už) pořádnou pistoli
A pro zastánce .22LR na obranu: Možná by bylo dobré si nastudovat něco o střelivu a jeho účincích na lidskou tkáň........a kupodivu jsou ty účinky stejné v Čechách i na např. sev. pólu (pokud není jedinec už jen kostka ledu
)...........
Pro obranu je potřeba mít zbraň, u které mám vysokou šanci na vyřazení útočníka z "boje". Tohle splňuje malorážka podobně jako plynovka (opravdu lehká nadsázka). Argumenty, že může stačit zastrašování jsou nesmyslné (už pro slůvko "může"), v tom případě by stačila i kuličkárna.........tak co tahle nosit plastovou maketu na kuličky? Pokud už musím zbraň tasit, tak proto, že musím i střílet...a v ten moment je mi malorážka nejspíš k ničemu, protože stojím proti odhodlanýmu hovadu (natož použít plynovku), maximálně tím útočníka nas.ru, tak, že mne roztrhá v zubech. Naopak nošení takovejhle hraček vede k průseru v tom, že v situaci, kdy člověk s ostrou prostě přejde na druhej chodník (a tím se vyhne problémům), tak pitoma s parodií na "dospělou" střelnou zbraň se hrdinně vrhne skrze hlouček pořvávájících cikánů (rowdies,atd.), protože se mu přece nemůže nic stát, když má tu bouchačku.........

A pro zastánce .22LR na obranu: Možná by bylo dobré si nastudovat něco o střelivu a jeho účincích na lidskou tkáň........a kupodivu jsou ty účinky stejné v Čechách i na např. sev. pólu (pokud není jedinec už jen kostka ledu

Pro obranu je potřeba mít zbraň, u které mám vysokou šanci na vyřazení útočníka z "boje". Tohle splňuje malorážka podobně jako plynovka (opravdu lehká nadsázka). Argumenty, že může stačit zastrašování jsou nesmyslné (už pro slůvko "může"), v tom případě by stačila i kuličkárna.........tak co tahle nosit plastovou maketu na kuličky? Pokud už musím zbraň tasit, tak proto, že musím i střílet...a v ten moment je mi malorážka nejspíš k ničemu, protože stojím proti odhodlanýmu hovadu (natož použít plynovku), maximálně tím útočníka nas.ru, tak, že mne roztrhá v zubech. Naopak nošení takovejhle hraček vede k průseru v tom, že v situaci, kdy člověk s ostrou prostě přejde na druhej chodník (a tím se vyhne problémům), tak pitoma s parodií na "dospělou" střelnou zbraň se hrdinně vrhne skrze hlouček pořvávájících cikánů (rowdies,atd.), protože se mu přece nemůže nic stát, když má tu bouchačku.........
V jednom článku Střelecké revue tuším 11/98 je článek. Marshall a Sandow analizovali záznam ozbrojených střetnutí za posledních 20 let. Hledali střelivo, které po zásahu do trupu vyředí co nejspolehlivěji protivníka z boje. Pro nás povolené náboje vykazují následující vlastnosti: 357magnum- 72%,
9/19 a 45acp- shodně 63%,
38spl a 7,75Br asi kolem 50%.
22lr cci Stinger 34%
klasika 22lr 21%. Jen například 22Lr CCI Stiger byl použit asi ve 400 útoků na člověka.
Závěrem bych rád dodal, že by se mělo přihlédnout k tomu kdo s čím střílí. Někdo má například výcvik (třeba Policie v USA) a tudíž větší procento úspěšných zásahů u používané ráže. U 357 si myslím, že revolverový střelec se nemůže vzhledem ke kapacitě chovat jako kropič a měl by pokud to stihne přesněji zamířit a střílet na jistotu...
Jinak každý ať si nosí co chce podle vlastního gusta.
9/19 a 45acp- shodně 63%,
38spl a 7,75Br asi kolem 50%.
22lr cci Stinger 34%
klasika 22lr 21%. Jen například 22Lr CCI Stiger byl použit asi ve 400 útoků na člověka.
Závěrem bych rád dodal, že by se mělo přihlédnout k tomu kdo s čím střílí. Někdo má například výcvik (třeba Policie v USA) a tudíž větší procento úspěšných zásahů u používané ráže. U 357 si myslím, že revolverový střelec se nemůže vzhledem ke kapacitě chovat jako kropič a měl by pokud to stihne přesněji zamířit a střílet na jistotu...
Jinak každý ať si nosí co chce podle vlastního gusta.
Ta tabulka ukazuje, že 4 zásahy z .22 LR mají statisticky stejnou účinnost, jako jeden zásah 9mmL/.45ACP, u Stingera jsou to 2-3 zásahy.
Naposledy upravil(a) JirkaS dne 07 srp 2008 16:17, celkem upraveno 1 x.