M?tus zastavovac?ho ??inku

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
Doogs

Příspěvek od Doogs » 23 pro 2005 16:00

To není pravda,tvé tělo má mnohem větší plochu kterou zasáhne dotyčného než kulka a ta se navíc při zásahu rozprskne,protože taková vesta už má přídavný pancíř z tvrdého materiálu,není tedy textilní jako vesta pro pistolové kulky.

Ondra

Příspěvek od Ondra » 23 pro 2005 16:10

Na vsem je neco pravdy ale nejvic je to stejne jen a jen o nahode...Muzes mit Eagla v 50. a kdyz strelis magora kterej je viditelne uplne mimo do nohy tak ho stejne nezastavis dokud mu druhou nedas do palice.Ale prece jen muzes minimalizovat rizika vseho druhu koupi vetsi raze a pak uz jenom trenovat a spolehat na nahodu."Ucinek zbrani je jasny avšak nic jineho"
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 23 pro 2005 16:11

Předá mu stejnou energii jako já.

Tahle puška člověka porazila http://www.lookatentertainment.com/nneu ... /v-883.wmv
Kocik

Příspěvek od Kocik » 23 pro 2005 16:50

Kubajzz píše:Předá mu stejnou energii jako já.

Tahle puška člověka porazila http://www.lookatentertainment.com/nneu ... /v-883.wmv
Ale tady se nebaví o zpětném rázu, a tohle je navíc extrém, někdo tu psal že je to snad .577 Tyranosaurus, o kterém se teď psalo ve SR, kde je v tabulce že úšťová E je přes 12 000 J. Nedávno sem někde čet o bláznovi (Američan samozřejmě), který se baví tak že si veme "neprůstřelnou" vestu a sám do sebe střelí revolverem ráže .44 Magnum a v klidu to ustojí. A snad někdo nechce tvrdit že je to tim, že to drží v ruce, takže se energie kulky vyruší enetgíí zpětnýho rázu.
Naposledy upravil(a) Kocik dne 24 pro 2005 15:02, celkem upraveno 1 x.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 23 pro 2005 16:58

ja jsem nasel Eo .577 skoro 14000J
Kocik

Příspěvek od Kocik » 23 pro 2005 18:03

PB píše:ja jsem nasel Eo .577 skoro 14000J
m střely = 48,60 g, vo = 732 m/s, Eo = 12961 J , E100 = 10315 J. Takže skoro 13 000 J, a budou samozřejmě různé laborace
Fifo

Příspěvek od Fifo » 05 srp 2008 20:31

Nechcel som zakladat novu temu, ale myslim, ze tato je dost vystizna a docela sa to sem hodi.
Pekne video zastavovacieho ucinku loveckej strely, pouzivanej v inline predovke, ale aj v inych kalibroch a nabojoch.
http://www.youtube.com/watch?v=_8vGXGO1 ... re=related
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 05 srp 2008 20:56

Rána z 9mm do hlavy zastaví 99 ze 100 psychopatů....
A druhá i toho zbylého :twisted: tak o čem mluvit :twisted: :twisted:
PaF

Příspěvek od PaF » 05 srp 2008 21:56

Ono taky neni .22 LR jako .22 LR. Pri strejbe z dvoupalcoveho revolveru teto raze to standardnim strelivem o popra jenom cinka, ani pri zasahu do hlavy z 5 m nepadne, u beznych HV lze popra sundat zasahem do hlavy na 10m, u Stingeru (hyper velocity) pada po prvnim zasahu doprostred tela popr i z 10m. Pravda kaci se pomaleji nez pri zasahu 9mm Luger, nesvihne sebou jako po .45. Je to ale srovnatelne se 7.65 z delsi hlavne a lepsi nez 6.35, ktera vetsinou jen cinka.
Vyhodou .22 na obranu je nositelnost temer za vsech okolnosti, nevyhodou nutnost palit opakovabe az do padnuti cile, coz by mohlo byt vnimano jako neprimerene z hlediska sebeobrany. V klidu soudni sine vypada hold 10 ran z .22 jinak nez 2 z devitky.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 05 srp 2008 22:07

Padání pppera bych moc nezdůrazňoval, klidně Ti jej nastavím tak, že z .22tky jej nesundáš ani dávkou, kdežto z devítky do hlavy jednou ranou.
CHybí tam ta hmotnost střely.
PaF

.. o jé

Příspěvek od PaF » 05 srp 2008 22:20

No jasne, zavarime panty a neporazi ho nic :roll:
Ja nepsal, ze je nadupana .22 lepsi nez 9, psal jsem, ze jsou mezi nimi velke rozdily (mezi 9 ostatne taky). Jinak kdyz mne nechas vybrat naboje, vsadim se, ze .22 srazim stejneho popra jako ty 9mm luger - zvolime stejnou delku laufu a uvidime.
pan_Y

Příspěvek od pan_Y » 05 srp 2008 22:31

Ze vas tohle tema porad bavi, furt je lepsi 9mm nez holy ruce.
[url=http://zbrane-zabijeji.mujglock.com][img]http://zbrane-zabijeji.mujglock.com/userbar.gif[/img][/url]
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 06 srp 2008 11:04

PaF: Já se nevsázím :wink: Jen vím že když poppera nastavím tak, aby ho opravdu s bídou shodila devítka, tak s .22 LR jsem přesvědčen že ho neshodíš ať vybereš jakýkoliv střelivo...

Naštěstí to jestli to shodí poppera není určující měřítko pro použití v sebeobraně....
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 06 srp 2008 12:12

Ač se to nemá, přepostnu sem část příspěvku z jiného webu:
Jednoho mojeho kámoše vraždil nájemnej vrah, prostřelil ho skrz naskrz. Když ho pustili z nemocnice, tak jsme zašli do hospody a pořádně to probrali.

Vrah mu před domem nacpal v noci sirky do zámku od garáže a když ráno vyšel z domu a pokoušel se neúspěšně strčit klíč do zámku, tak na něj zezadu vystřelil. Projektil mu vlétl do zad vedle páteře a o dva centimetry minul srdce a prsním svalem mu vylétl ven z těla.

Ptal jsem se ho, jakej to je pocit to nakoupit. Povídal, že si nejprve myslel, že mu dal někdo pekelnou ránu baseballovou holí přes záda. Upadl na všechny čtyři a prej si myslel, že další rány baseballkou budou rychle následovat. Zastrčil hlavu mezi ramena a opatrně se po chvíli rozhlédl do stran, aby mohl uhejbat další ranám. Nikoho neviděl, tak si lehnul a rozhlížel se. Pak zjistil, že krvácí a tak volal policii.

Ptal jsem se ho, jestli to mohl ustát, ale přirovnal zásah kulkou jako když do člověka narazí posunovanej vagón. Měl štěstí, že garáž měla sníženej sjezd a tak po zásahu střelci zmizel z horizontu a že to byla docela frekventovaná ulice.

Jak se později zjistilo, tak na něj střelec vystřeli malorážkou .22 Long rifle náboj. To je spíš náboj na veverky, ale neradno ho podceňovat. Za druhé světové války se s ním občas v koncentračních táborech popravovalo z důvodu úspor za náboje. Ti co náhodou se zraněním přežili první fázi popravy byli stejnak doražený ránou z pistole do hlavy.

Projektil mu zezadu prostřelil koženej kabát, košili, jeho hrudník a vylétl ven. Průstřel mu vyčistili a rychle se zahojil. Střelce policie nevypátrala. Dnes si z toho dělá legraci a říká mi, že jediného člověka co zná, že má malorážku jsem já. Ale taky ví i jaký mám ostatní zbraně a tak mě nepodezřívá. :)
predator

Příspěvek od predator » 06 srp 2008 16:14

Veselá historka ze života. Člověk musí bejt pěkná svině, aby si na něj někdo najal vraha.... 8)
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
Zamčeno