M?tus zastavovac?ho ??inku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Mě se to taky moc nezdá. Ale holt píšou to tak.
Není, jak to vyzkoušet. U nás se to ani soukromníkům neprodává. Jak mi bylo řečeno, toto je nástroj profesionála.
Není, jak to vyzkoušet. U nás se to ani soukromníkům neprodává. Jak mi bylo řečeno, toto je nástroj profesionála.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Budou to mít třeba profesionálové na Slovensku při převozu Eur.
http://aktualne.centrum.sk/video/?id=955466
http://aktualne.centrum.sk/video/?id=955466
Ad to Slovensko
Dobře jsem se bavil
Ty náboje co zmasakrujou lidi za zdí vem čert
stejně tam neměli co okounět.
Ale vzít si na obranu peněz si do města granátomet
tak tomu už říkam NÁPAD

Taková mrška šikovně vystřelená doletí skoro půl kiláku a v živé mase nadělá fakt paseku
tramvaj vyčistí líp než revizor
z náplně udělá jemě mletou paštičku 
Bratislava se možná přejmenuje na Bagdád

Dobře jsem se bavil

Ty náboje co zmasakrujou lidi za zdí vem čert

Ale vzít si na obranu peněz si do města granátomet

Taková mrška šikovně vystřelená doletí skoro půl kiláku a v živé mase nadělá fakt paseku

Bratislava se možná přejmenuje na Bagdád

Víte, to je všechno tyátr, aby se ti amatérští zloději lekli a veřejnost aby si řekla "aj, tý sů dobre vyzbrojený".
Ale kdyby se nedejbože rozhodl nějaký schopný profesionál, že se lehko dostane k Eurům, tak jim ani ta nejlepší výzbroj nepomůže. Bohužel, obránce je vždycky v nevýhodě. Stačí si sehnat pár 58/59 s průbojnou municí, možná jeden slušný kulomet a je to....
Ale kdyby se nedejbože rozhodl nějaký schopný profesionál, že se lehko dostane k Eurům, tak jim ani ta nejlepší výzbroj nepomůže. Bohužel, obránce je vždycky v nevýhodě. Stačí si sehnat pár 58/59 s průbojnou municí, možná jeden slušný kulomet a je to....
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
Já bych to komentoval spíš prostě: "kluci měli záminku, aby si koupili nové hračky a pochlubili se". Zatím, co my ostatní si kupujeme hračky za svoje, oni si koupili hračky za státní....
Ale ne, já chápu, že potřebují pořádnou výzbroj, budou vozit opravdu velké rance peněz. Ale kdyby o tom tak blbě nekecali, tak by udělali líp.
Ale ne, já chápu, že potřebují pořádnou výzbroj, budou vozit opravdu velké rance peněz. Ale kdyby o tom tak blbě nekecali, tak by udělali líp.
ale chodte, vôbec tomu nerozumiete ... od Slovákov by ste sa mali učit !, u vás idú nakúpť 3 lietadlá za 3mld a už každý protestuje, u nás kúpia také isté množstvo za 7mld a nikdo ani nepípne, tak sa to robí. Armádu treba podporovať, pretože je pre fungovanie štátu absolutne nevyhnutná, bez nej proste nejde ani dýchať. Ja sa čudujem prečo nanakúpili tie automobily so zabudovaným rotačákom, keď už sa má kosiť tak nech sa kosí... a keď bude zasiahnutý nejaký nezaujatý občan, môže umrieť s hrdosťou že ho zasiahlo musklutúrne eso platené z jeho daní a so zbraňou a nábojmi ktoré mu taktiež zaplatil. Navyše ide tu predsa o ochranu euro prachov, vďaka ktorým porastú ceny a pomaly si budeme musieť pre ne kupovať mešce. Kto by nepoložil život za tak skevelú vec ? Keď tomu nerozumiete tak nekecajte...
Tak chapejte prezentace, obal prodava, to je zaklad - tz. mame skoro kosmicky kvery na nas nikdo nema. Ze realita muze bejt jina je vec druha no a 7 miliard Euro to je slusna porce. Na Falconeho si taky "pockali" na dalnici, tak proc ne na 7 miliard.
[url=http://zbrane-zabijeji.mujglock.com][img]http://zbrane-zabijeji.mujglock.com/userbar.gif[/img][/url]
tak ted nevim kde jsem to cetl, resp kde jsem ten odkaz vzal, ale pojednavalo se tam,jak police ma strach strilet z 9mm lugeru pro jeho pruraznost a odrazivost (jak napr. pri zasahu do pneumatiky udela diru tak malou, ze se pneu zatahne, kdyby byl naboj s rizenou deformaci, pneu by se roztrhla)...takže můj dojem z toho článku byl, že čím se střela při dopadu deformuje, tím vyšší je zastavovací učinek
fuj stejne nekoho strelit je humus...
fuj stejne nekoho strelit je humus...
V souvislosti se zastavovacím účinkem bych uvedl pár střípků které mně v minulosti zaujali.
Za války ve Vietnamu novináři zdůrazňovali účinek vysokorychlostního střeliva do M16 a hydrostatického účinku na organizmus. Tehdy se poprvé objevilo konstatování, že zásah z M16 je smrtící do jakékoli části těla. Někteří lékaři vzápětí také zaznamenali několik úmrtí vietnamských vojáků kteří zemřeli na relativně banální zranění. To sice nahrávalo americké propagandě ale současně se také objevily názory, že ti Vietnamci zemřeli proto, že si mysleli že mají zemřít. Vždyť to četli v novinách.
Před pár lety se v USA zjistilo, že vojáci v boji v okamžiku kdy jsou zasažení si myslí, že to znamená automaticky konec jejich bojeschopnosti padnou k zemi a čekají na ošetření. Experti toto jednání vyhodnotili za mnohdy přehnané.
Dnes je součástí výcviku amerických vojáků střelba gumovými projektily kterými jsou namátkově zasahováni. Tímto jsou vlastně cvičeni pokračovat v akci dokud opravdu nejsou vážně zraněni.
Slyšel jsem o vyhazovači kterého bodl jeden z majoritou utlačovaných nositelů svébytné kultury
nožem do zad a utekl. Ten vyhazovač se však nasral a začal za ním utíkat. Po nějaké době jej chytil, spacifikoval a teprve pak si zavolal sanitku a nechal se ošetřit. Zranění to bylo vážné.
No a naposledy osobně znám chlapíka na kterého vyjel německý ovčák a lehce jej zranil na lýtku. Bohužel mu při tom rozerval jeho nové kalhoty takže milý chlapík se do něj pustil a údery a kopy jej umlátil. Zní to lehce ale viděl jsem ty rozervané ruce neboť vlčák neprodal svůj život zadarmo.
V podstatě nepřicházím s ničím novým.
Posledními dvěma příklady jsem chtěl podpořit už starší názor v tomto foru , že na někoho bude stačit malorážka a někoho nezastaví pětačtyřicítka a je potřeba vědět, že některé lidi nesrazí na kolena jen tak nějaká bolest ale jedině selhání organismu. Takže pouze kanón sám o sobě nestačí ale je potřeba se i velmi dobře trefit. Pokud bude špatně trefený podobný dravec jako ten vyhazovač nebo můj kámoš tak má střelec docela problém.
První dva příklady pak poukazují na to co udělá s člověkem psychika. V prvním případě způsobí smrt a v druhém dotlačí člověka na svou skutečnou hranici sil. Obojí má také hodnotu pro použití v sebeobraně. Pokud si bude myslet protivník, že má po střelném zranění padnout k zemi tak i padne ale pokud ne tak nepadne
a možná i stačí udělat do střelce dírku svou kudličkou.
Za války ve Vietnamu novináři zdůrazňovali účinek vysokorychlostního střeliva do M16 a hydrostatického účinku na organizmus. Tehdy se poprvé objevilo konstatování, že zásah z M16 je smrtící do jakékoli části těla. Někteří lékaři vzápětí také zaznamenali několik úmrtí vietnamských vojáků kteří zemřeli na relativně banální zranění. To sice nahrávalo americké propagandě ale současně se také objevily názory, že ti Vietnamci zemřeli proto, že si mysleli že mají zemřít. Vždyť to četli v novinách.
Před pár lety se v USA zjistilo, že vojáci v boji v okamžiku kdy jsou zasažení si myslí, že to znamená automaticky konec jejich bojeschopnosti padnou k zemi a čekají na ošetření. Experti toto jednání vyhodnotili za mnohdy přehnané.
Dnes je součástí výcviku amerických vojáků střelba gumovými projektily kterými jsou namátkově zasahováni. Tímto jsou vlastně cvičeni pokračovat v akci dokud opravdu nejsou vážně zraněni.
Slyšel jsem o vyhazovači kterého bodl jeden z majoritou utlačovaných nositelů svébytné kultury

No a naposledy osobně znám chlapíka na kterého vyjel německý ovčák a lehce jej zranil na lýtku. Bohužel mu při tom rozerval jeho nové kalhoty takže milý chlapík se do něj pustil a údery a kopy jej umlátil. Zní to lehce ale viděl jsem ty rozervané ruce neboť vlčák neprodal svůj život zadarmo.
V podstatě nepřicházím s ničím novým.
Posledními dvěma příklady jsem chtěl podpořit už starší názor v tomto foru , že na někoho bude stačit malorážka a někoho nezastaví pětačtyřicítka a je potřeba vědět, že některé lidi nesrazí na kolena jen tak nějaká bolest ale jedině selhání organismu. Takže pouze kanón sám o sobě nestačí ale je potřeba se i velmi dobře trefit. Pokud bude špatně trefený podobný dravec jako ten vyhazovač nebo můj kámoš tak má střelec docela problém.
První dva příklady pak poukazují na to co udělá s člověkem psychika. V prvním případě způsobí smrt a v druhém dotlačí člověka na svou skutečnou hranici sil. Obojí má také hodnotu pro použití v sebeobraně. Pokud si bude myslet protivník, že má po střelném zranění padnout k zemi tak i padne ale pokud ne tak nepadne

Hydrostatického šoku? To snad ne!
Nicméně: Američané mají (co se týče sebeobrany, nebo jak oni říkají inkapacitace) pět pravidel, při kterých je střelba na útočníka úspěšná :
1. Power (balistický výkon střely)
2. Positioning (umístění na/v těle)
3. Cavity (dutiny) a poškození tkání
4. Psychologický stav cíle
5. Depth of wound (Hloubka zranění)
Já sám už na tomto fóru psal spoustu "blábolů" o terminální balistice ale vždycky se najde nějaký myslitel, který začne tvrdit nesmysly.
Jistě, psychický stav cíle je důležitá okolnost. Nabuzený cíl bude pravděpodobně dostatečně motivovaný k tomu, aby vydržel zásah z ruční zbraně (obzvlášť někam do oblasti podbřišku, kde šance vyřazení cíle je na jeden zásah malá). Na druhou stranu, zásah střelou větší ráže (ideálně 45ACP) například do končetiny mnohdy znamená ztrátu této končetiny a skoro okamžitý traumatický šok. Konstatoval bych, že psychický stav cíle je jednak těžko kvantifikovatelný, a neovlivnitelný obráncem. Je potřeba s ním počítat, ale nesmíte se na něj spoléhat.
Nicméně: Američané mají (co se týče sebeobrany, nebo jak oni říkají inkapacitace) pět pravidel, při kterých je střelba na útočníka úspěšná :
1. Power (balistický výkon střely)
2. Positioning (umístění na/v těle)
3. Cavity (dutiny) a poškození tkání
4. Psychologický stav cíle
5. Depth of wound (Hloubka zranění)
Já sám už na tomto fóru psal spoustu "blábolů" o terminální balistice ale vždycky se najde nějaký myslitel, který začne tvrdit nesmysly.
Jistě, psychický stav cíle je důležitá okolnost. Nabuzený cíl bude pravděpodobně dostatečně motivovaný k tomu, aby vydržel zásah z ruční zbraně (obzvlášť někam do oblasti podbřišku, kde šance vyřazení cíle je na jeden zásah malá). Na druhou stranu, zásah střelou větší ráže (ideálně 45ACP) například do končetiny mnohdy znamená ztrátu této končetiny a skoro okamžitý traumatický šok. Konstatoval bych, že psychický stav cíle je jednak těžko kvantifikovatelný, a neovlivnitelný obráncem. Je potřeba s ním počítat, ale nesmíte se na něj spoléhat.
HanuIv
Pokud bys viděl, jak ti vražděj rodinu, asi by jsi bojoval i přes ztrátu končetiny....i přes vyhřezlá střeva....i přes pneumotorax....
Asi by jsi střílel dokud by to šlo a pak by jsi se asi pokoušel alespoň kousat....
Aby tě zásah zastavil -- musí být tvoje vůle žít/vzdát to --- větší než bojovat.
Nebo utrpět OPRAVDU smrticí zraněn...bez hlavy, s přerušenou míchou nebo dírou v srdci se bojovat nedá....
Pokud bys viděl, jak ti vražděj rodinu, asi by jsi bojoval i přes ztrátu končetiny....i přes vyhřezlá střeva....i přes pneumotorax....
Asi by jsi střílel dokud by to šlo a pak by jsi se asi pokoušel alespoň kousat....
Aby tě zásah zastavil -- musí být tvoje vůle žít/vzdát to --- větší než bojovat.
Nebo utrpět OPRAVDU smrticí zraněn...bez hlavy, s přerušenou míchou nebo dírou v srdci se bojovat nedá....
To jsem - podíváte-li se o několik příspěvků výš - psal. Znám i nejméně jeden případ, kdy si člověk s přeťatou aortou zavolal záchranku a vyčkal na místě jejího příjezdu, aby v ní skonal.JirkaS píše:S dírou v srdci se dá bojovat. Ale jinak souhlas s epetr2008.
Pořád si představujete, jací jste velcí hrdinové, ale běžný člověk (a to nejsou moje výmysly, ale prosté statistiky):
- v 60% případů nepřežijete prvotní útok, nebo nejste schopni se po něm bránit.
- ve zbylých 60% procentech případů upadnete po první obraně do "černého" stavu, tedy do stavu, kdy člověk má pomalé reakce a nereaguje na vnější podněty. Většinou se prostě "zasekne mozek".
Ve zbytku případů (24%) máte nějakou šanci alespoň ubránit svůj život.
Co tedy může být a co je ve skutečnosti je obrovský rozdíl, který můžete podpořit tréninkem ve váš prospěch. Co černého stavu upadají ale i trénovaní lidé. Tak si vyberte.