Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
fannda
Re: Sianghai QB-57 5,5mm

Příspěvek od fannda » 08 říj 2006 23:45

SIGHT píše:Ahoj,uvažuju o koupi vzduchovky Sianghai QB-57 5,5mm. Ale rád bych se na ni osobně podíval při střelbě. Mohl by mi ji některý z majitelů předvést?? Byl bych fakt vděčný. Střední Čechy... Shocked
a nechceš raději tuhle?? http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... light=b3xs

SIGHT

Příspěvek od SIGHT » 09 říj 2006 19:07

Dík Fando za tip, ale nemám moc důvěru v tyhle ty čínské B3, B4...

Nejsem ještě úplně rozhodnutý pro tu QB-57, chtěl bych lépe ňákou opakovací pušku nebo samonabíjející (jako třeba Drulov na CO2), a proto bych Vás chtěl poprosit, jestli mi nemůžete poradit. Myslím, že je tu hodně rozumných lidí, žejo Kubajzz? :lol:

NECHCI ji na sportovní terčovou střelbu, ale spíše pro závbavu.
Takže: Nejde mi tak ani o super přesnost, ale o dobrý požitek ze střelby. Chci, aby nebyla zalomovací, nejlépe opakovačka nebo samonab. a abych cítil alespoň trochu ňáký cuknutí při střelbě - takže asi spíše silnější.
Nebráním se atypičtějšímu designu jako třeba Winston ZC 962...

Budu vděčný za jakoukoliv radu a postřeh, prosím ale nepište, ať si vyřídím ZP na malorážku, díky moc!!!
datel

Příspěvek od datel » 09 říj 2006 19:43

...jen pístovky cukaj.U CO na cuknutí zapomeň :D
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 09 říj 2006 20:32

Když to bude opakovací nebo samonabíjecí COčko, tak budeš mít spotřebu bomboček jak tryskáč a požitek ze střelby veškerej žádnej. Kup tu jednoranou QB78, k tomu Deltu 4 x 32AO, mírně polaď a za 4000 máš super záležitost na střelbu do 50m. Jen u tý Norconie asi nutnost udělat novou pažbu, ale zase se nebudeš nudit :D
masmen

Příspěvek od masmen » 09 říj 2006 20:56

nebo si kup airsoftovku-nějakou plynovku s blow backem, kovovým závěrem a hromádku kuliček s plynovou bombou . . .
na plašení koček to bylo super - lítal sem s tím jak dravec a nabíjení sem nemusel řešit, navíc to realistický cvakání závěru . . .
jo ale vzduchovka je vzduchovka :)
SIGHT

Příspěvek od SIGHT » 09 říj 2006 21:08

To je fakt, že COčka nemají žadný kopnutí...Ale ta QB 78, co mi doporučuješ, právě je na CO2...A navíc je jednoranná, což nechci. Nevíte alespoň, jestli QB 57 je opakovačka nebo jednoranná? Nebo jak to s ní je??A ta je pístová, že jo?
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 09 říj 2006 21:17

Ano, je na CO2, je jednoranná a je za dobrou cenu. Podle mě máš právě z jednoranný ten největší požitek ze střelby. Ale proti gustu......
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 říj 2006 09:34

2SIGHT:
Samonabíjecí vzduchovky jsou problém, moc jich není a jsou drahé, navíc dost mají problémy se spolehlivou funkcí. Většinou jsou to vzduchovky na CO2. Existují i mechanické opakovačky, ale opět je jich málo a vesměs od nich nemůžeš čekat nějaký větší výkon. Napadá mě třeba vzduchovka vz.47. Kdysi jako děcko jsem občas střílel s kamarádem od sousedů z nějaké německé vzduchovky co měla stejnou páku jako vz.47, byla lehká a moc pěkně a kvalitně udělaná a měla zásobníček na tuším 7 broků ráže 4,4mm (normální tam nešly). Ovšem taky si pamatuju, že ten výkon byl opravdu slabý a s podáváním broků to taky nebylo nijak valné. V současné době ani nevím jestli se dělá nějaká opakovačka co není zlamovací, asi ne. Ze zlamovacích vím o jednom gamu, co má pod hlavní trubkový zásobník na diabolky.
Jinak jestli chceš QB57 tak si prvně přečti tohle http://www.forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1546 jsou to ty samé vzduchovky. Jo, a samozřejmě není opakovací.
Doporučil bych ti z dostupných Slávii 630/631/634, ty tě nezklamou. A pokud chceš trochu větší výkon tak Hatsan 100/105, ale ta je velká a těžká, nevím, jaké jsou tvoje fyzické dispozice, navíc má blbou spoušť. Nebo možná Gamo 440, zkusil jsem ho na srazu a udělal na mě docela dobrý dojem (ale byl po tuningu), je však o dost dražší. No a z CO2 tu QB78, je to dobrá vzduchovka.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Bendis
Kontaktovat uživatele:

Blbá spoušť

Příspěvek od Bendis » 10 říj 2006 09:58

Zdravím, těď jsem četl poslední příspěvek od Kubajzze a můj dotaz je co znamená blbá spoušť u Hasana? přečetl jsem za poslední dva měsíce všechny příspěvky, a píše se spíše o tuhé. děkuji za odpovědi. Bendis
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 říj 2006 10:59

Ahoj, tím jsem právě myslel tu velkou tvrdost a že je tam krátký šroubek, co se musí vyměnit, aby to šlo aspoň trochu štelovat. Ty součástky ve spoušťovém ústrojí nejsou nijak extra opracované, měly by se aspoň zaleštit. Jinak to samozřejmě funguje spolehlivě.
Ono, když to pošteluješ na menší odpor, tak se už může stát, že už ozub nechytne píst (to je ten lepší případ) a nebo že to drží jen hodně málo a tak to může vystřelit samo.
To "blbá" nebylo úplně vhodně zvolené slovo.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Bendis
Kontaktovat uživatele:

Ok

Příspěvek od Bendis » 10 říj 2006 12:13

Ok, tak to děkuji, ne já měl takový hloupý dotaz jen z toho, že pár měsíců vybírám novou zbraň, starý už hodně dosloužily a nezáleží uplně na ceně skončil jsem u Hatsana 100 kterého plánuji zakoupit, a Vás beru podle příspěvků, odbornosti za velkého odborníka, sice téměř nepíši příspěvky protože mam zkušenosti jen se strašímy zbraněmi, ale sčetl jsem prakticky všechny příspěvky ohledně vzduchocek, větrovek, diabolek, optiky, montáží atd. ( mám občas v práci hodně volného času :-) ) . Bendis
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
rafale

Příspěvek od rafale » 10 říj 2006 16:43

Kubajzz píše:2SIGHT:
V současné době ani nevím jestli se dělá nějaká opakovačka co není zlamovací, asi ne.
O jednej opakovacej piestovej vzduchovke viem. Je to Baikal IZH 61. Má pevnú hlaveň s naťahovacou pákou z prava a zásobníkom na 5 diaboliek. Bližšie info na http://www.muzzle.de/N3/Druckluft/Baika ... zh_61.html.

Mám ju doma. Nie je moc presná. Výrobca udáva roztyl 2 cm na 10 m, čo zodpovedá aj mojim skúsenostiam. Má silný spätný ráz, ale je slabšia ako S631.
rafale

Příspěvek od rafale » 10 říj 2006 16:43

Kubajzz píše:2SIGHT:
V současné době ani nevím jestli se dělá nějaká opakovačka co není zlamovací, asi ne.
O jednej opakovacej piestovej vzduchovke viem. Je to Baikal IZH 61. Má pevnú hlaveň s naťahovacou pákou z prava a zásobníkom na 5 diaboliek. Bližšie info na http://www.muzzle.de/N3/Druckluft/Baika ... zh_61.html.

Mám ju doma. Nie je moc presná. Výrobca udáva roztyl 2 cm na 10 m, čo zodpovedá aj mojim skúsenostiam. Má silný spätný ráz, ale je slabšia ako S631.
SIGHT

Příspěvek od SIGHT » 10 říj 2006 20:42

Pro Kubajzz:
Díky moc, tohodle jsem se právě taky obával. No,alespoň budu mít menší výběr=menší dilema :) Kdyby tě ještě cokoliv napadlo, budu jenom rád. Tak zatím dík.
SIGHT

Příspěvek od SIGHT » 10 říj 2006 20:51

Pro Rafle:
Teda ten design vypadá moc dobře. A jak jsi ho sehnal, dá se i u nás? A kolik ta kráska stojí? To by mohlo být to, co hledám, protože ji nechci na lov = nemusí být extra silná, nechci ji na terč. střelbu = nemusí být extra přesná...A jaký máš pocit ze střelby? Zaujal mě ten zpětný ráz. A co natahování? Jde to lehce?? Nemám s ruskými vzduchovkami žádné zkušenosti - jak se ti jeví zpracování mat. atd...? Jo a neobtěžovalo by tě příliš, kdybych se podíval jak střílí?? Jsem ale z Prahy...Díííky moc!!
Odpovědět