Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Používají compoundový kladky, ale moc to prý nefunguje ...
Ještě jsem ti chtěl říct že na Equinoxe je 100grns hrot málo, jestli chceš aby ti kuše co nejdéle vydržela, dávej 125grns, ideální je hmotnost šípu cca 450grns, všechno ostatní je lehké a i méně přesné ...
Ještě jsem ti chtěl říct že na Equinoxe je 100grns hrot málo, jestli chceš aby ti kuše co nejdéle vydržela, dávej 125grns, ideální je hmotnost šípu cca 450grns, všechno ostatní je lehké a i méně přesné ...
Re: Je to dobrá kuše?
a já jsem navíc vyčetl,že stojí za prd i pojistka,prý při odjištění kuše vystřelí,ale nevím,co je na tom pravdy.a díky za radu,takže 100grns nebrat.
Ne že by striktně nebrat, ale je to moc lehké a ne úplně ideální pro 225lbs kuši která dává 350fps, pro její životnost to není to pravé, 125grns je vhodnější, také pak ty šípy jsou stabilnější při střelbě pod širým nebem ...
DFender-cože?Mám tomu rozumět,že čím těžší šíp,tím přesnější???Já se totiž peru s tím najít optimální váhu.Se 400grain prostě nemůžu nastřílet dobrou konzistenci.daří se mi s 308grain šípem+125grain hrot,tedy něco přes 430grain.
A úplně nejlépe jsem si zastřilel s Kinetiky,ale mají se 100grain hrotem 490grain,ale střílely super,i když dráha letu byla hoodně zakřivená....
jak je to tedy s tou váhou šípu?A jak čtu-znamená to že také čím těžší tím víc šetřím kuši(ramena)???
A úplně nejlépe jsem si zastřilel s Kinetiky,ale mají se 100grain hrotem 490grain,ale střílely super,i když dráha letu byla hoodně zakřivená....
jak je to tedy s tou váhou šípu?A jak čtu-znamená to že také čím těžší tím víc šetřím kuši(ramena)???
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Ahoj, u šípu jde o jeho těžiště. Anglicky to najdeš pod pojmem FOC a vyjadřuje procentuelní rozdíl mezi težištěm kompletního šípu a jeho polovinou délky. Já jsem zatim na MAXovi nejspokojenější s kombinacé 22" Powerbolt, 125gn hrot, plastový flat končík a 2 1/4" Quickspiny. Je to dostatečně stabilní šíp na 30-90 metrů, který má v první polovině dostatečně plochou balistickou křivku.
šípy a tětivy jsem se naučil dělat sám, nejde o peníze, ale o to, že člověk může experimentovat a "vymazlit" si svoji sadu.
Jinak jako terčovnice je nepřekonatelnet 18tihran, Mám ji o pana cermana a max spokojenost
Martin
šípy a tětivy jsem se naučil dělat sám, nejde o peníze, ale o to, že člověk může experimentovat a "vymazlit" si svoji sadu.
Jinak jako terčovnice je nepřekonatelnet 18tihran, Mám ji o pana cermana a max spokojenost
Martin
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
tak tomu nerozumím už vůbec
Střílím 20",s 4" quick spiny,a taky spokojenost.Jinak já považuji za vrchol terčovnici Morrells yellow jacket,taky od Cermana
Co je tedy lepší-lehký šíp-trubka a dohnat váhu těžším hrotem,nebo těžší trubka a lehčí hrot,tzn že v druhém případě by těžiště bylo více ke středu,v tom prvím hodně vepředu.Tak co je lepší?Díky
BTW-šípy a tětivu bych se chtěl taky naučit dělat,taky právě proto,abych si mohl dělat šípy podle sebe,s nákupem komponentů by nebyl problém,ale jak na to
O tětivě ani nemluvím..

Co je tedy lepší-lehký šíp-trubka a dohnat váhu těžším hrotem,nebo těžší trubka a lehčí hrot,tzn že v druhém případě by těžiště bylo více ke středu,v tom prvím hodně vepředu.Tak co je lepší?Díky
BTW-šípy a tětivu bych se chtěl taky naučit dělat,taky právě proto,abych si mohl dělat šípy podle sebe,s nákupem komponentů by nebyl problém,ale jak na to

Čím blíže je těžiště hrotu, tím stabilněji šíp letí, ale tím více bude "padat".
Čím blíže je težiště středu, tím plošší bude balistická křivka, ale zároveň bude nižší stabilita.
A to je přesně ta otázka, na kterou se snaží všichni luko/kušostřelci najít odpověď. O to jsou totiž ty závody.
Je to podobně, jako která golfová hůl je lepší. Odpovědí budiž otázka jak na co.
Na kratší vzdálenosti střílení v prostředí, kde se Ti nebudou měnit povětrnostní podmínky, specielně vítr, si můžeš dovolit lehčí šíp. bude mít krásně plochou balistickou křivku.
Pokud půjdeš do míst, kde fouká a jde ti o každou ránu (3D závody), vezmeš stabilnější, bohužel těžší síp.
Martin
Čím blíže je težiště středu, tím plošší bude balistická křivka, ale zároveň bude nižší stabilita.
A to je přesně ta otázka, na kterou se snaží všichni luko/kušostřelci najít odpověď. O to jsou totiž ty závody.
Je to podobně, jako která golfová hůl je lepší. Odpovědí budiž otázka jak na co.
Na kratší vzdálenosti střílení v prostředí, kde se Ti nebudou měnit povětrnostní podmínky, specielně vítr, si můžeš dovolit lehčí šíp. bude mít krásně plochou balistickou křivku.
Pokud půjdeš do míst, kde fouká a jde ti o každou ránu (3D závody), vezmeš stabilnější, bohužel těžší síp.
Martin
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
a na 3d závody se může použít 225liberní kuše?četl jsem,že strop je 175lbs.
zdravim vas,mam otazku:vlastnite vsetci naklopnu montaz?ako ste si nastrelovali kuse s optikou?v kusostrelbe som este len batola,teda by ma zaujimalo..kupim kusohlad,namontujem ho spolu s lyzinou na telo kuse,co potom?da sa takto nejako bez nejakych dalsich veciciek vsetko nastavit?aby som mohol strielat na nejakych 80-90metrov?dakujem..
no nevím jestli je náklop taková výhra,osobně si myslím,že optika s dobrou osnovou ti udělá stejnou službu-ale to je jen můj názor,taky jsem batole
Namontuješ lyžinu,kroužky,já pro jistotu šrouby lyžiny,i ty dva velký na kroužkách zakápnu lepidlem na závity.No a nastřeluješ na nějakou základní vzdálenost(já 20m).Důležité nastřelovat stejnýma šípama,uvidíš kam lítaj,tak šteluješ na optice.Pokud se nepletu-lítaj vpravo-točíš vlevo,lítaj dolů točíš nahoru.Pro snadnějš je lepší se přepočíst také to štelování,páč je-li tam-1click=1/4 palce na 100yardů,tak střílš-li na pětinovou vzdálenost hneš na jeden click pětkrát méně.Tzn.šípy ti jdou na 20m 5cm(2 palce)vpravo,je to jako by šly na 100m 25cm vpravo.Yard-0.91m,palec 2.54cm.No je ot sranda
.Ufff to jsem se rozepsal,snad jsem to popsal dobře a správně,aby mě tu nikdo nekamenoval,že jsem tě uvedl v omyl.

Namontuješ lyžinu,kroužky,já pro jistotu šrouby lyžiny,i ty dva velký na kroužkách zakápnu lepidlem na závity.No a nastřeluješ na nějakou základní vzdálenost(já 20m).Důležité nastřelovat stejnýma šípama,uvidíš kam lítaj,tak šteluješ na optice.Pokud se nepletu-lítaj vpravo-točíš vlevo,lítaj dolů točíš nahoru.Pro snadnějš je lepší se přepočíst také to štelování,páč je-li tam-1click=1/4 palce na 100yardů,tak střílš-li na pětinovou vzdálenost hneš na jeden click pětkrát méně.Tzn.šípy ti jdou na 20m 5cm(2 palce)vpravo,je to jako by šly na 100m 25cm vpravo.Yard-0.91m,palec 2.54cm.No je ot sranda

vdaka za odpoved,uz sa velmi tesim ako sa s tym pohrajem..este by ma zaujimalo,to co ste tu vsetci spominali o vahe sipov..p.Cerman tam ma sadu 10 sipov(1400cz)no vaha sipu je 408grain..nebolo by lepsie dokupit namiesto 100grain hrotov tie 125grain..potom tam ma sip Firebolt(ten neviem aku ma vahu,nieje tam uvedena)a este Aluminium hunting crossbolt(duralove?)tiez nieje uvedena gramaz..ake sipy ste kupovali vy?alebo terba vlozit do toho 408grainoveho sipu kusok drotu pre zvysenie hmotnosti?vdaka...
MartinT ti to popsal naprosto bezvadně, jen bych ho opakovalfandatupy píše:DFender-cože?Mám tomu rozumět,že čím těžší šíp,tím přesnější???

Náklopná montáž už se zde taky probrala, vcelku stačí si celý thread pročíst ...
190lbs 300fpsthor6 píše:a na 3d závody se může použít 225liberní kuše?četl jsem,že strop je 175lbs.

Ale existují mezinárodní Unlimited mače kde toto omezení neplatí

spitamen-já mám ty šípy od Cermana,co máš na mysli,sada za 1.400Kč,mám váhu takže opravdu mají 406-408grainů is hrotem,který má 100grainů.A s 225lbs kuší se s tím nedá moc střílet napřesnost,jsou pěkně rychlý,to jo,ale nejsou přesný.Dal jsem na ně 125grain hroty a jsou viditelně přesnější.Ale nechám si je na Phoenixe,to budou akorát.Nemůžu si pomoci,ale nejlíp jsem si zastřílel s Kinetiky,mají teda 485grainůs hrotem,což se někomu může zdát dost,ale řekl bych že kuše je při výstřelu tišší,a o přesnosti ani nemluvím...
Zkusil jsem taky výstřel s 350grain šípem(350 i s hrotem)a je to rána jak prase!To asi pro kuši není moc dobrý.
Co se týče výběru šípu,řekne ti každý něco jiného,chce to vyzkoušet,co ti bude nejlíp sedět.Za mě Kinetic s Quick spin letkama,nebo Laser II s těma samýma.Vím že každý nemá možnost,ale na eBay.com je toho kopice,sice všichni nedoručují celesvětově,ale spousta ano,a i když připočteš poštovný,a vejdeš-li se do bezcelního limitu,dá se sehnat za pěknou cenu.
Do šípu určitě žádnej drátek nestrkej
,já to zkusil,kousíček olověnýho válečku,i jednoho šípu jse si zničil insert,a do druhýho jsem to protlačil,a letový vlastnosti jsou"výborný"
.Takže jsem šíp povýšil na zkoušky průraznosti 
Zkusil jsem taky výstřel s 350grain šípem(350 i s hrotem)a je to rána jak prase!To asi pro kuši není moc dobrý.
Co se týče výběru šípu,řekne ti každý něco jiného,chce to vyzkoušet,co ti bude nejlíp sedět.Za mě Kinetic s Quick spin letkama,nebo Laser II s těma samýma.Vím že každý nemá možnost,ale na eBay.com je toho kopice,sice všichni nedoručují celesvětově,ale spousta ano,a i když připočteš poštovný,a vejdeš-li se do bezcelního limitu,dá se sehnat za pěknou cenu.
Do šípu určitě žádnej drátek nestrkej

spitamen-pokud koupíš kuši u Cermana i s náklopnou montáží a puškohled,tak ti provede nastřelení na 10m zdarma,tu výchozí vzdálenost označí na seřizovacím kolečku,no a dál už je to jednoduché,na puškohled nemusíš sahat,akorát výšku šteluješ náklopnou montáží,kde si fixem označíš vzdálenosti.