Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 19 dub 2011 14:26

Slabší asi určitě ne :-) to už pak jedině ty šípy házet :-)) 26lbs je úplně v pohodě, to chce jen čas ;-)

Bob9

Příspěvek od Bob9 » 19 dub 2011 15:26

No kluci chrániče a návod k obsluze jsou až poslední možnosti,když selže všechno ostatní,jak říká můj kamarád :D No slabší nevím,už takhle se mi při prodeji smáli,že je to luk pro 13ti letýho...Ale měl jsem štěstí v neštěstí,dnes jsem se o tom bavil se zákazníkem,a zjistil že střílí,bydlí pár km od mojeho města,a mají pozemek,terče,vybavení,figuríny zvířat na 3D...Tak mám vzít flašku :lol: a dorazit,že mě prý rádi zasvětí a přivítají novou tvář.Je to super,ale popravdě moc nevěřím,že se to naučím,uvidíme,uvidíme.
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Lightsaber

Příspěvek od Lightsaber » 19 dub 2011 16:28

Dobrý den pánové získal sem reflexní kuši Barnett panzer hunter a jelikož sem v oblasti kuší úplný amatér rád bych se zeptal na pár věcí a požádal o odpověď než něco zničim, chci ji mít tak na občasné vystřelení si třeba mě to časem chytne a pořídim si něco lepšího. k těm dotazum: za 1) všude čtu mazat tětivu to znamená mazat celou nebo jenom omotávku a čím a jak (tady sem četl že stačí obyčejný jelení lůj), 2) dále se nějak nemůžu dobrat resp. dohledat parametrů téhle kuše věděl by někdo jaký jsou?, 3) když se nasazuje šíp jak daleko má být jeho konec od spoušťového mechanizmu, hraje to nějakou roli a má vliv jestli má šíp rovný konec nebo půlměsíc?, 4) jak funguje napínák na kuši jsou někde nějaké výkresy aby si ho šlověk mohl udělat sám? 5) Na klasickym panzeru co sem tak koukal na obrázcích není náklopné vedení pro optiku, tahle kuše ji má i s nějakym ručičkovym ukazatelem náklonu ale chybí jí klasické hledí, mušku má ale nevim jak s ní bez hledí mířit je tu nějaký postup nebo mi tam to hledí chybí a budu si muset pořídit dalekohled? Děkuju za odpovědi.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 19 dub 2011 16:53

tak borci,viděl jsem to první,tak se toho ujmu :lol: (to bude zas bitva názorů)
tětivu mažeš v místě omotávku,tedy jen omotávku,a nemažeš jí aby byla namazaná,ale aby jsi vetřel co nejvíce vosku a tětivu maximálně zpevnil.Ta tvá kuše je 150lbs,nátah 12,5 palce,245 fps rychlost s origo šípem Barnett.Šíp by měl být nadoraz ke spouštáku,musí být nadoraz.Jestli je lepší plochej nebo končík se zářezem,je jako zeptat se zda bylo první kuře,či vejce,každej má svůj názor,a každej nedá dopustit na ten svůj.Napínák asi koupit origo,né že by se asi nedal vyrobit,ale čas strávený výrobou a sehnat materiál...Poslednímu dotazu příliš nerozumím,nechám prostor jiným,zkušenějším :wink: ,ale řekl bych že je tam rail pro montáž těch jejich origo kolominátorů a optiky,mohlo by to být totožný s 11mm klasickou montáží.
Spitamen-koukal jsem na toho Samicka a mám 24lbs,se úplně stydím,s tím ani nemůžu mezi lidi :lol:
Lightsaber

Příspěvek od Lightsaber » 21 dub 2011 09:32

Děkuji za rady, kde si sehnal ty parametry jak říkám prolejzal sem net poměrně dlouho a na tenhle typ sem nic nenašel :). Co se týče toho mazání stačí ten lůj nebo to má být ten speciální vosk na tětivy a maže se i vedení a klasicky to do toho vtíráš prstama?
DFender

Příspěvek od DFender » 21 dub 2011 10:49

Bob9 píše:No kluci chrániče a návod k obsluze jsou až poslední možnosti,když selže všechno ostatní,jak říká můj kamarád :D No slabší nevím,už takhle se mi při prodeji smáli,že je to luk pro 13ti letýho...Ale měl jsem štěstí v neštěstí,dnes jsem se o tom bavil se zákazníkem,a zjistil že střílí,bydlí pár km od mojeho města,a mají pozemek,terče,vybavení,figuríny zvířat na 3D...Tak mám vzít flašku :lol: a dorazit,že mě prý rádi zasvětí a přivítají novou tvář.Je to super,ale popravdě moc nevěřím,že se to naučím,uvidíme,uvidíme.
Chránič levé ruky potřebuješ, to už teď víš :-))
Jinak bezvadný, že jsi narazil na lidi co střílí-líp se to pochopí když vše vidíš a máš přímý kontakt, než to oslit psaným projevem po fórech :-)

S daty k Panzeru si nejsem moc jistý, je už pátá generace a kterou vlastníš ty jsi nenapsal. O zbytku jako třeba evergreen mazání je tady toho napsáno dost a dost a dost, doporučuji přečíst celé vlákno ..
harrykv

Příspěvek od harrykv » 23 dub 2011 23:14

http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=8693
myslím že tohle je to pravé
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 30 dub 2011 07:38

nevíte o někom kdo by udělal flemish tětivu luk?Případný kontakt můžete do SZ,díky!
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Puškodled nadrží

Příspěvek od HANYKING » 30 dub 2011 21:16

Koupil jsem si puškohled od kámoše. Chtěl jsem si koupit original vari zone ale kámoš prodával zrovna todle tak jsem si ho vzal. Vari zone si dám až na excalibura.
Puškohled jsem zastřílel a je dokonalý. Na 30m střed 5cm a soustřel vždy. Proti tomu původnímu pohádka. Ale když jsem šel střílet znovu tak to uhlo na 30 m o 15 cm. A zase soustřel do 1 bodu. Vyladil jsem to a krásně fungoval. Trefy do středu nebo těsně. Rozmontoval jsem kuši znovu složil a stále krásně do středu. Držel.
Dnes jsem šel střílet a znovu se to vychýlilo o 20 cm. A zase soustřel do okruhu 5cm. Tak jsem vyladil a zase střílí dokonalo do středu.
Kuši přenáším v rybářské tašce a tu mám ještě v cestovce. Snažím se aby na puškohled nebyl žádný tlak. Utáhlej je snad dosti. Nevíte kde může být zrada? Přikládám fotku v složené pozici. Pažba je otočená aby chránila puškohled.
Přílohy
Foto demo 495.jpg
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Ludas

Příspěvek od Ludas » 30 dub 2011 23:19

To neni puskohled, vyhodit. Toto nemuze drzet nastrel ani nahodou.
Jiank na Aukru stoji celych 79,- kc...
http://aukro.cz/puskohled-zamerovac-4-x ... 76036.html
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 30 dub 2011 23:40

Ať je jakýkoliv, není to ten z aukra.. :|
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 01 kvě 2011 00:10

Můj je GAMO 4X20. Jak se zastřílí tak drží. Ale když jdu další den tak je z nějakého důvodu jakoby posunutý.
thor6

Příspěvek od thor6 » 01 kvě 2011 10:41

HANYKING-ten puškohled ti nástřel nikdy nebude držet,chyba je v něm samotném-ten je dobrý tak na airsoftku a i tím si nejsem jistý.tenhle se ti rozešteluje po každých několika málo výstřelech.na tvém místě bych raději koupil varizone,pak jak budeš mít excalibura,tak to jednoduše přehodíš.uvidíš sám,že tento puškohled tě začne časem pěkně srát.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 01 kvě 2011 12:22

Tak to už mě začíná srát teď. :mrgreen: Takže jen ze zvědavosti: rozšteluje to tedy výstřel. Já jsem podezíral, že se to nějak posune při přepravě. Ale když střílím déle tak přesnost klesá. To by odpovídalo. Přikládal jsem to snížení soustředěnosti.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 01 kvě 2011 13:10

thor6 ma uplnu pravdu..mne ten moj no name nedrzal nastrel uz po kazdej druhej strele,len horizontalnu polohu,po piatom vystreleto uz bolo 15cm doprava,kupit kvalitu,tie stratene nervy za to nestoja...
Odpovědět