Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
no je to toto video
dával jsem ho asi 2 stránky Z5,je to tam fakt pěkně vidět!
dával jsem ho asi 2 stránky Z5,je to tam fakt pěkně vidět!
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Re: Je to dobrá kuše?
Ano, na tomto videu je videt jak tetiva odskakuje dopredu a dozadu. Ja mel na mysli to poskakovani nahoru a dolu v pripade, ze je to natoceno z boku.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
ahojte,este mam taky dotaz ohladom omotavky..vsimol somsi ze na mojej tetive,ktoru mam od p.Cermana,je len jeden vyvod a to pri ukonceni stredovej omotavky..len tam je to zatavene..zaciatok omotavkyje bez vyvodu a tak sa mi natiska otazka ci je je ten zaciatok len prekryty...urobil by som zle ak by som to prekryl bez vyvodu?je rozdiel medzi takymito omotavkami?vdaka..
Spitamen-kdyby jsi překryl ten konec kde začínáš,tedy to nechyl bez vývodu,tak přijdeš o možnost to tím utahovat,když začínáš!Přece udělám pár prvních otoček,podržím strojek a druhou rukou za to vezmu(kleště,nebo hák)a pořádně přitáhnu,zas pár otáček a to samé.Pp 10-12 otočkách to zvrátím zpět a pokračuju bez překrývání,konec pak uaříznu a zatavím.Nedovedu si přidstavit bud začít z tak krátkým koncem aby jsi ho celý překryl,nebo po 10-12 otočkách držet pravou rukou strojek a levou to upižlávat.Můj názor tedy pouze.
K těm S5-dnes testováno,jestli čekáte že kuše bude neslyšná a o 100% přesnější,tak si S5 nepořizujte
Realita je taková-úbytek výkonu jsem nezpozoroval,jestli tak jsou to milimetry.Rozhodně to není taková propast jako mezi flemish a standart tětivou.Zvukový projev je jiný,je to trochu tišší,ale hlavně jiný zvuk,není to takové to plesknutí,nejlépe to vystihuje slovo -kultivovanější.No a přesnost jsem dnes nemohl objektivně posoudit,bo mi to šlo jak psovi pastva
.Neměl jsem svůj den.A to nejpodstatnější-je opravdu vidět úbytek vibrací,bo zásahy,šípy jsou opravdu mnohem stabilnější!!
K těm S5-dnes testováno,jestli čekáte že kuše bude neslyšná a o 100% přesnější,tak si S5 nepořizujte

tak potom ako boli robene moje omotavky?no ja som mal na mysli tak ze po kazdych dvoch otockach strojcekom kliestami dotiahnes ten koniec ktory bude prekryty a po tych 10,12 otockach ked ti uz ostane nejakych 5mm ktore by si mal vyviest vonku a pokracovat v omotavani dalej,tak tie 5 mm mozes este dotiahnut a nechat prekryt..
ano,ano pochopil jsi to dobře!Ale pro lepší utahování si právě ten konec o kterém mluvíš nechávám delší a udělám na něm oko,ještě než začnu motat.No a pak když utahuju,mám takovej přípravek-jako šroubovák na konci s hákem(háčkem)můžeš za to pak pořádně vzít 

juuj,uz nech sa mi to zoderie
neviem sa dockat ked urobim prvu omotavku..dnes som skusal len tak na proobu par centimetrou od tej omotavky co ju mam teraz,no a bolo to myslim pekne natuho,len to finale sa nekonalo..teda to koncove vytiahnutie snurky,pretoze som to potreboval naspat rozmotat
takto vizualne sa mi to videlo vcelku ok,poriadne napevno,no hodina pravdy nastane az vtedy ked ta omotavka tam uz bude naostro a bude musiet vydrzat na ohybe 225lib aby sa zavity medzi sebou nezdravili good bye 

já to zkoušel na autolaně a omotávku jsem dělal dcery švihadlem
,abych pochopil co a jak.První omotávka byla taková jaká byla vydržela na 200lbs kuši 200ran a druhá už byla super a na kamarádovo 225lbs kuši byla prý víc jak 500ran...A od té doby se mi špatná nepovedla 

S5 nedáváš kvůli hlasitosti, ale ten úbytek nežádoucích povýstřelových vibrací je podstatný! A fajn že ho můžeš potvrdit! Výkon +- nemáš šanci odhadnout, jedině hradla a úbytek tam rozhodně bude, na to vsadím kloboukBob9 píše: K těm S5-dnes testováno,jestli čekáte že kuše bude neslyšná a o 100% přesnější,tak si S5 nepořizujteRealita je taková-úbytek výkonu jsem nezpozoroval,jestli tak jsou to milimetry.Rozhodně to není taková propast jako mezi flemish a standart tětivou.Zvukový projev je jiný,je to trochu tišší,ale hlavně jiný zvuk,není to takové to plesknutí,nejlépe to vystihuje slovo -kultivovanější.No a přesnost jsem dnes nemohl objektivně posoudit,bo mi to šlo jak psovi pastva
.Neměl jsem svůj den.A to nejpodstatnější-je opravdu vidět úbytek vibrací,bo zásahy,šípy jsou opravdu mnohem stabilnější!!

DFender-no pakliže je v popisu S5tek...its own to quiet shot noise and reduce vibration...tak bych čekal že i ten avízovaný zvukový projev bude potlačen
.A že to výkon nevzalo jsem přece nenapsal,určitě ano,ale ne nějak dramaticky.Neřeším to,vibrace to tlumé velmi dobře.BTW-dnes jsem si od Vidíma přivezl luk 

Bob9-ahoj,tak jsi to nevydržel?
.a co jsi koupil,samick?

aj ja som zvedavy co za masinku si kupil,mozes hodit aj nejaku fotecku,nech sa vizualne pokochame..kupil si skladacku aj s ramenami?alebo bola tvoja volba luk s nizsou librazou...ja som bol dnes prevetrat longbowa,no super,fukal silnejsi vietor,no dalo sa...
no borci,je to Samick Polaris 26lbs a tak mě to jeblo do ruky,že jsem rád že jí mám.tak nevím zda se nechat odradit neúspěchem,a stejně se mi těch 26lbs zdá moc,jsem si měl koupit nněco dětskýho
Uplně jsem na to ztratil chuť,třeba se to srovná až mi zmizí ten modro-černej "lívane"z předloktí 

Bobe já nenapsal že S5 nemá na projevy ohledně hluku a zvuku absolutně žádný vliv, ale že kvůli tomu si ho nemontuješ
jinak k luku moc a moc gratuluju!! Chce to chránič předloktí-to jsi ho neměl? A levý rameno tlačit jakoby od šípu-to je taky důležitý!

jinak k luku moc a moc gratuluju!! Chce to chránič předloktí-to jsi ho neměl? A levý rameno tlačit jakoby od šípu-to je taky důležitý!
jasne,bez chranicky sa striela hodne bolestivo...a hlavne u recurve lukov...ja som raz zabudol chranic doma a tetiva mi roztrhla koselu,no a semafor na celom predlakti jak vysity...mal som pocit akoby mi roztrhlo svaly...ja som si chranic vyrobil z kozenej monterskej brasne hrubej 2mm,a zdvojil som to...chranic prstov mas?mozes si kupit lukostrelecku rukavicu,alebo si vyrobit tzv.chranic tab,ten mam aj ja...tiez som ho vyrezal z tej istej brasne,je to taky platok,ktory si nasadis na prst a tetiva ti ho pri natahu oprie o prsty,cim sa vlastne zabranuje priamemu kontaku tetivy a prstov.skus ten luk vymenit za este slabsi,neverim zeby ti nevysli v ustrety,ked povies ake mas problemy a luk nebude poskodeny,podla mna je cielom profesionalnych predavacov ludi k lukostrelbe pritiahnut a nie odradit...