Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
spitamen
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od spitamen » 31 pro 2010 16:38

zdravim vas ludia,dnes som vypustil prve sipy z kuse,no chcem sa opytat,pri vystreleni sipu som zacitil nejaku cudnu vonu,moze to byt tym ze kusa je nova,tak preto?dikes..

Bob9

Příspěvek od Bob9 » 31 pro 2010 18:56

no já když střílím z Glocka tak taky cítím takovou divnej zápach,jako střelnej prach... :D .Dělám si srandu,sor :D ry.To co cítíš je tření tětivy po tělu kuše,logicky vzato není jiná část,která by mohla jakýkkoliv zápach vydávat.
A co jsi si pořídil za stroj?Hlavně mazat,mazat,mazat-tětivu,ne sebe :D
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
spitamen

Příspěvek od spitamen » 01 led 2011 02:11

excalibur exomax,zatial som ju zacal nastrelovat z 10 metrov,sipy mi idu cca 15 az 20 cm napravo a hore..mam to teda na optike pootocit opacne?teda smerom dolava a dole?
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 01 led 2011 09:07

další 225lb!Já si snad na protest koupím nějakou 150lbs,abych dokázal že se z toho taky dá pěkně zastřílet :D
Od koho si jí kupoval?Gratuluju!Jinak k optice-točím vždy na druhou stranu,pokud ti jde nahoru,točit dolů,atd
spitamen

Příspěvek od spitamen » 01 led 2011 12:12

bob9 nazdar,vdaka,kupil som ju od p.Cermana,max.spokojnost,dostal som sadu loveckych hrotov,zlavy na kusu a este darcek k vianociam..dva sipy k objednanej sade zadara..este k tomu voskovaniu tetivy..je potrebne po natreti voskom este prstom poroztierat tu nanesenu vrstvu vosku?alebo staci iba natriet a hotovo...?
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 01 led 2011 12:58

jen to přeject voskem stačí,ale když si dáš práci,tak tím prstem do pěkně vtíráš do omotávky,on malinko povolí od teplla prstu a jde to lépe.I když v mrazu ted v mrazech se ten vosk drolí jak prase.Nejlepší soft wax,je to takovej hrozně měkkej vosk a krásně to promaže durch.Šípy zadarmo jsou Ok,na začátek to stačí,ale časem si pořídíš jiný,lepší nebo úplně nejlíp si je začneš dělat sám.To je evoluce :D .Dělám si je sám a nedám na to dopustit.Zeptej se tady na foru THORa6,má je taky ode mě a myslím,že je nadmíru spokojenej(jestli se teda můžu pochlubit :lol: ).Jinak ať ti to lítá!!
spitamen

Příspěvek od spitamen » 01 led 2011 13:08

urcite sa thor6 k tomu vyjadri ak si precita najnovsie prispevky,nevylucujem ze si v buducnosti od teba tiez nieco nekupim.. (pokial nebudes proti :D )ja som zatial vyrobil len zopar sipov k svojim lukom..podarilo sa mi zastrielat kusu na zakladnu vzdialenost 10m..teraz mam postupovat na 20m a vyssie?az napr.do povedzme60m?ak ju potom zastrelim na dlhsiu vzdialenost(60m)a potom budem chciet vystrelit na 20m,budem musiet optiku odznova nastavovat na 20m?alebo po zastreleni na 60m budem schopny strielat aj na 20m?
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 01 led 2011 13:18

já je nedělám a neprodávám,to jsi špatně pochopil :D ,poslal jsem ti zprávu,tak si to přečti.Jinak s nastřelením,nevím jak to kdo dělá.Já nastřelil střed záměrného kříže na 20m,no a pak akorát"nadsazuješ",u mě je to tak,že co dílek na stupnici=10yardů,tedy téměř 10metrů.Ale je to taky trochu v odhadu,a v druhu šípu,protože každý druh-váha,délka,váha hrotu ti bude létat jinak.Myslím i že na EXC optice je to tak,nastřelení na 20yrd a pak co dílek to 30,40,50yrd.
Nic,balím to a jedu taky vypustit nějakej ten šíp...
thor6

Příspěvek od thor6 » 01 led 2011 21:19

spitamen-ahoj,tak můžu potvrdit,že šípy od Boba9 skutečně mám,jedná se o kinetic laser2,s přesností jsem velmi spokojen a samozřejmě i s tím,jak vypadají,až je škoda s nimi střílet :) .s letkami quik spin jsou díky vysoké rotaci mnohem přesnější,ale pozor,i když jsou lehčí o 90grns než moje staré šípy,tak díky té rotaci mají mnohem větší průraznost,přes moji pytlovou terčovnici mi to začalo lítat durch.ale trajektorie tohoto šípu je krásně plochá.jinak k tomu nastřelení:pokud máš kušohled s vícenásobným křížem,tak je to jak psal Bob9,ale pokud máš klasický puškohled s nákl.montáží,což je i můj případ,tak já jsem šel od 30m vždy po 5ti metrech,a tak jsem se dostal až na 65,další testy mi práce a počasí nedovolily.ale pokud máš klasický puškohled s pevnou montáží,tak nastřelit na jednu vzdálenost není problém,horší je už na víc hodnot,to je už pak komplikované.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 02 led 2011 19:09

Tak borci potřebuji radu od vás-zkušenějších.Střílím na na 25m(26.5 přesně)a jsem schopnej opakovaně konzistence velikosti krabičky od sirek,prostě střílím tak přesně,že si že je nasázím"tělo na tělo",až si ničím letky.ALE s těma samýma šípama jdu o 10m dál,přesně tedy 37.8m a rozptyl je mnohem,mnohem větší.Nebude to mnou,nebude to šípama,nebude to optikou,je tedy možný že by to bylo kuší?Resp. tělem,špatným nebo horším zpracováním"žlábku"který vede šíp??Fakt mi to leží v hlavě....
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 02 led 2011 19:26

pre určenie chyby kuše, by si musel mať zabezpečené rovnaké podmienky.to znamená strielať v uzavretej strelnici s jedným šípom ( rovnaká sada môže byť ).zbraň by musela byť pevne zafixovaná.dovtedy ťažko povedať, pretože sa to nedá.otestuj to tak ako som ti napísal a uvidíš či to je v zbrani, optike, šípoch, prípadne v tebe.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 02 led 2011 20:03

zkoušeno sice venku,ale na takové řekněme"samodomo" stolici,totožnýma šípama-4 kusy,a jak jsem řekl,jdou naprosto skvělě a začne-li se vzdálenost natahovat,přesnost se NEUMĚRNĚ zhoršuje.Chtělo by to druhou kuši na porovnání...
Faktory jako sebe,šípy a optiku na 75% můžu vyloučit,a nešlo o jedno testování,ale opakované.Proto by mě zajímalo jestli je na výrobě těla kuše,resp. vodící drážky co zkazit,a zda by to mohlo být ono.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 05 led 2011 00:35

tak som vyskusal tercovnicu s vlastnej dielne..strnast kusov narezanych kobercov pospajanych plastovymi viazacimi paskami..jej hrubka je asi 9 centimetrov..pouzil som tercove hroty ktore som na spicke obrusil do tupeho obluka aby mali co najmensiu prieraznost..exomax to prestrelil sipy trcali vonku asi 15cm...idu vonku v pohode,trosku ich treba v terci pootocit do stran a tak vytiahnut,alebo tercovnicu pristupi nohami a tak idu vonku lahko..myslim ze na dlhodobu strelbu asi nebude vhodna(na to bude asi vhodnejsi mech naslapany handrami)pretoze pri velkom pocte zasahov je velka pravdepodobnost ze sip narazi na predtym vystrelenu dieru a lahko cez nu prejde von..no uvidim neskor..jeden max.dva sipy som ochotny nechat oholit...
MartinT

Příspěvek od MartinT » 06 led 2011 10:40

Ahoj, jestli más MAXe, tak bych nehledal chybu v kusi ani ve zlabku. Chybu by jsi mohl mit v povolenom lucisti - ty dva srouby spojujici kosku luciste a vlasni telo, ale to by jsi poznal. Uvolnene luciste rozvibruje kusi tak, ze by jsi ji zahodil a uz nikdy by jsi ji nevzal do ruky ;-).
To ze ta chyba neni tebou necham bez komentare, to vis sam nejlip a ja u toho nebyl ;-)
Jestli mas sipy od excalibra (CX) tak je to jejich vlastnost, ne chyba. Tyto sipy jsou mekke a po vystrelu se strasne vlni. (Sip je nakopnutej tetivou zezadu a fyzika a zakon zachovani energia a zakony akce a reakce funguji). Ke vsemu se za letu ty velika (a mekka) kridelka take strasne vlni.
cca 30cata sekunda Tady. a to je docela tvrdej sip, CXko je vetsi kasparek
U CX se sip prestane vninit tak po 30-40 metrech. Je velmi pravdepodobne, ze jsi se s prvni vzdalenosti trefil do aplitudy vlny.
Jinak ma zkusenost s fixovanim kuse je velmi negativni. Diky jejimu obrovskamu razu "zezhora-dolu" se na jakekoli penve podlozce (bippod/tripod/nastrelovaci stul) stane "skakajici kozou" a delat o presne to, co popisujes. Nejlepsi je napechovanej batuzek nebi stocena dek, jen bacha, at se ti nedostane do drahy tetivy - dostanes facku.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 06 led 2011 10:45

Jeste k tomu WAXovani tetivy. Me se osvedcil kousek prave kuze. Navoskujes tetivu, vezmes kousek kuze, prehnes do tvaru U kolem tetivy a jezdis sem a tam. Kuze je dostatecne odolna na to teplo, ktere se takto vytvori a ke vsemu je to nejuzasnejsi tepely izolant, takze si nepopalis prsty. Ze zacatku sezere trochu vosku, takze s novym koskem to udelat 2x 3x. V pripade nouze pomuze bavlnenek kousek hadriku - prijde mi zajimave flanel - ale at to neni umelina. Sloupavat rozpalenej silon z prstu strasne boli.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Odpovědět