Diabolka:
Mám cca půl roku novou Alfu 661 (nikl a anatomické střenky vytukávané)v C-I ,tedy v "plné" verzi.Napíšu ti nějaké dojmy, než jsem ji kupoval,řešil jsem stejné otázky jako ty. Ta plná verze od Alfy je zde trochu podvrh, poněvadž revolver ani zdaleka nedosahuje oněch 30- 40ti J.Sám výrobce udává mezi 15-22J,což docela zamrzí. Na foru o flobertkách se dost rozmazávali možné příčiny a vypadá to,že soudruzi z Alfy prostě odvedli slušně řečeno poloviční práci. Za vinu se dává nevysvětlitelně velká mezera mezi válcem a hlavní , ale nebude to asi jediný technický renonc na tomto revolveru. Flobertové zbraně jiného tuzemského výrobce (Dressler) totiž dosahují oněch 35- 45 J s tím samým nábojem.Jak je to možné? Někteří lidé odstranili dva kroužky-podložky u konstrukce bubínku,které tam vytvářejí onu mezeru a tak ji téměř odtstranili, prý se výkon o něco málo zvedne, oni ty názory se leckdy dost liší a tak zájemce pachtící se po těchto informacích není kolikrát o moc chytřejší po přečtění mnohých podobných diskuzí.Já před týdnem oba tenké kroužky také sundal a mezera zmizela úplně a to tak ,že při natahování kohoutku buben bohužel drhnul o tu jeho falešnou část a o komoru hlavně,až jsem si vytvořil i pár drobných škrábanců na povrchu.Takže jsem jeden kroužek opět vrátil a mezera tam malá je (stále větší asi než by měla být) a nic nedrhne.Po posledním střílení mi přišla střelba částečně přesnější a mín ošlehaný povrch bubínku od spalin, které s tou velkou mezerou vše kolem řádně začoudily.Povrch nikl je odolnější ale bude se leksnout( i muška,což mi nevyhovuje),černění se ti časem ošoupe a je to nevzhledné.Asi 3 měsíce zpátky sem po telefonu od jejich obchodního zástupce dostal info ( když jsem tyto nedostatky zminoval) ,že si Alfa zadala u Sellier a Bellot (výrobce nábojů) nový typ flobertového náboje ( což jsem moc nepochopil) a k tmu asi budou uzpůsobovat konstrukci stávajících revolverů tak,aby využili konečně plnou normu CIP danou nedávnou novelou zákona.Pak bychom se možná mohli těšit na tu plnotučnou verzi flobert revovleru.No,jsem k tomu trochu skeptický a hlavně mě mrzí, že toto nenaprojektovali hned, jak jim to zákon umožnil. Jelikož jsou ty náboje tak předražené a nekvalitní, tak spotřebitele mrzí o to víc,když koupí také ne zrovna levnou zbran,která využije jen půlku výkonu toho náboje. To je špatně odvedená práce bohužel. Jinak za mě souhlas s tím, že je to stále atraktivnější zbran než CO2 prskátka a střelba celkově zábavnější ( zvláště sestřelování láhví apod

).Délku hlavně dle toho,na co a jak s tím chceš zacházet, před 20ti lety jsem měl taky Alfu se 4" hlavní a naučil jsem se s ní celkem pěkně tasit a protáčet na palci po kovbojsku

,ale pokud tohle nepožaduješ,tak myslím ,že ta 661 bude lepší volba.
Jinak mě štve i ten falešný dělený buben, chápu,že to má zamezit pokusům o nabíjení malorážek. Geniální by bylo ,kdyby se vyvinulo nové flobert střelivo třeba o ráži 6,5 nebo 7mm.Buden by mohl být jako o normálního revolveru ,mezera také tak, a i výkon by byl ještě jinde než těch řekněme 40 J.Ale to je hudba budpucnosti a nebo spíš snivá uotpie, prootže v dnešním světě proč dělat věci jednoduše a pochopitelně,když to složitě a nelogicky.....