Myslivec:
Ty Detonicsy jsou za mě dost pofidérní a to jak v purkusu ,tak ted nově v těch flobert verzích. Všechno to má velmi krátké hlavně a HLAVNĚ ! s hladkým vývrtem. Kde bude přesnost a výkon si asi každý trochu znalý umí představit sám. A jako "bonus" ty ceny...
Údaje o perkusních zbraních si nastudujte jinde.
Takže pouze k flobertkám Detonics. Verze 6mm má hlaveň drážkovanou, verze 9mm hladkou, což je u této ráže běžné. Použít se tak dají jak špičky a kuličky, tak náboje brokové. Cena 12.000,- Kč za dvouranou pistoli mi přijde přiměřená, kvalitativně jsou o řád výše než turecká produkce. Neopominutelná výhoda je fakt, že pokud máte pistoli Detonics, tak už můžete jen dokupovat různé hlavně podle libosti. Pak tedy platíte "pouze" 4 - 5,5 tisíce podle typu. Přesnější flobert bude určitě Kozumplík, který je cenově podobný a jako třešnička na dortu bude dvouraná Dresslerova King Cobra za téměř 18.000,- Kč...
Za mě na terč Kozumplík, na nošení Detonics, na parádu Dressler...
Našel jsem v jedné recenzi parádní ukázku té ,,nepřesnosti” flobertky o které se tak často mluví.
Je to sice jen na 5m ale i tak z ruky bez opory a rozptyl 1 až 1,5 cm je stále dán střelcem, který tedy umí a teď je jasné že všechny ty videa a názory na velkou nepřesnost kde to lítá po celém terči budou mít hlavní problém jinde.
Bohužel no….
Až nějakou koupím udělám na ní pořádný nástřel aby bylo vidět co umí zbraň a co je jen o chybách střelce.
Zatím však bohužel, ten dělený buben na 6mm se mi nelíbí měl vakl i na fungl nové zbrani co sem si ošahal a navíc je to takové nešikovné, bubínek se nedá díky tomu ani nahodit zpět v jedné ruce.
Jinak ale provedení Alfy je pěkné plně srovnatelné s levnými ostrými zbraněmi těch jsem pár desítek v ruce měl, takže to potěšilo, ale přes ten buben se nepřenesu dost to kazí pocit z reálné zbraně, když vidíte jaká je to atrapa a ještě s vaklem.
Takže si počkám na 9mm Flobert jak se s tím Alfa popasuje, no snad tam nebude opět dělený buben (nevidím důvod)
A pokud těch 9mm nebude povedený tak to vidím na jejich 4mm verzi 461 a střelivo RWS v Long verzi které je silnější jak krátká 4mm S&B a na terčovou střelbu s tím nebude problém.
Že by se v brzké době ukázal jiný revolver v 9mm Flobert moc nečekám.
Eventuelně bych vzal od Alfy 6mm s tím že by přišli s novou verzí ve které by tu atrapu bubnu zcela odstranili, nechali jen krátký buben a zbraň by v tom místě byla prostě plochá nebo s nějakým ,,náběhovým” kuželem ke krátkému bubnu. Funkčně by to bylo lepší, šlo by s bubnem líp manipulovat a zároveň by to nebyla zbraň s atrapou. Střelivo je v 6mm hojně rozšířené tak proti tomu nic nemám.
Alfy 6mm s tím že by přišli s novou verzí ve které by tu atrapu bubnu zcela odstranili, nechali jen krátký buben a zbraň by v tom místě byla prostě plochá nebo s nějakým ,,náběhovým” kuželem ke krátkému bubnu. Funkčně by to bylo lepší, šlo by s bubnem líp manipulovat a zároveň by to nebyla zbraň s atrapou. Střelivo je v 6mm hojně rozšířené tak proti tomu nic nemám.
Alfa neco takoveho udelal u 9mm para revolveru, ze zkratili buben z normalni delky
PavelIP koukal jsem a věřím ze je to kvalitní řemeslná práce, bohužel ten kolt je spíš taková hračka do dlaně a jeho Fox Special nebo jak se to jmenuje je jednoranka a s lehkou hlavní neergonomickou rukojetí proste je to zcela něco jiného než hledám.
Ti další to samé.
V podstatě chci revolver s 6’ hlavní s výklopným bubnem, zlamovací asi ne a systém bez výklopu s dobíjením ořes otvor taky ne u floberky.
Chci k tomu pak sportovní střenky které udělají pořádný úchop a oporu.
V podstatě volal jsem do Alfy pro ověření a střenky co dělají jak sportovní tak ISSF jdou použít i na jejich Flobertky.
Ještě bych si představoval svědlovodnou mušku, kterou měli na pár modelech flobertek.
V podstatě z toho chci udělat takovou ,,slabou” Alfa 2263 Sport kterou mají za 26000,-
Prostě revolver na sportovní použití, né na destrukční stříkení, ne na střílení po zvyratkach, ne na obranu, ne na western a td. Proste zastrilet si na terče - doma trénovat a občas zajít na strelnici a dat si závod s kamosem co střílí velké zbraně. Jak jsem říkal zbrojak se mi dnes už nechce dělat když jsem před 20 lety střílel závodně měl by jistý smysl ale k tomu se dnes již vracet nebudu - není čas peníze (zde se bavíme o úplně jiné cenové kategorii) a nemá to hlavně dnes pro mne smysl.
Tak chci jen něco do toho pojetí s tím ze chápu ze to nebude mít přesnost sportovní malorazky ani vzduchovky, ale stále by ta přesnost mela byt víc než dostatečná na trénování a závod s kamarádem kde jde proste o to kdo umí jak střílet než o to ze on bude střílet z 22 nebo 45.
Vida ten kratší buben vypadá v pohodě - a pokud by byl ještě kratší stačilo by jen víc vyplnit prostor. To bych klidně koupil.
Ahoj, doporucite silnejsi puskovou flobertku?
Rad bych neco na trening strelby pro me a deti + pripadna ochrana a drobny lov v momente "kdyby se neco pokaklo" - valka a pod.
Zbrojni pas si delat zatim nechci.
Zatim jsem koukal na spielberg brno 200f, neni neco lepsiho?
Zkusenosti mam z vojny a mame nekolik klasicky slabsich vzduchovek.
Řekl bych že moc na výběr není. V rodině se nám ocitla jedna Spielberg v C-1 tedy bez omezení. Zpracování super, tichost super, jen přesně jako vzduchovky či větrovky to nikdy asi střílet nebude. Plechovky na 15-20m v klidu, na 25m se vejdu do vzduchovkového terče, ale těsné soustřely asi nehrozí... musím si udělat čas a zkusit něco na tu přesnost s pořádnou oporou... pak dám víc info