HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zpevnění pomocí tubusu puškohledu mi nepřijde nejvhodnější. Lepší by byl nějaký "můstek" s Railem nebo podobnou lištou, na kterou by se pak chytala optika.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Re: HATSAN AT44 PCP
Přesně tak, na střílení od stolu dejme tomu, ale chce to pořádný falcajzn na to hodit m.j. by nebylo i od věci být ten můstek ze stejnýho materiálu jako tělo závěru.
Vlastně taková jednodílná montáž s vybráním pro zásobník..
Vlastně taková jednodílná montáž s vybráním pro zásobník..
Nejde!Prostě NNe
Tohle jsem na AT taky vypozoroval,ale podlozeni mi zhorsilo soustrel.Nejlip mi to strilelo s volnou hlavni,nicmene odzkousej a uvidis.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Nejlepší soustřel 25mm na 38m. Všechno stříleno Heavy,vleže,z bagu.
Další terče jsou 35mm a 38mm.
Na levém terči je 20ran s průměrem 40mm.
Stalo se mi několikrát že diabola přilétla do terče obloukem a deset centimetrů mimo.Podezřívám poškozené diaboly z načaté krabičky.
A aby to bylo zajímavější,tak jsem vyházel z levého boku automatiku zásobníku a vyrobím z lůžko pro jednoranné nabíjení.
Jednodílnou montáží zpevním přední a zadní část mezi zásobníkem.Teď mi nezbylo nic jiného než provizorně využít puškohledem a dvoudílné montáže,což se nedá srovnat s pevností základny jednodílné montáže.Jsem zvědav.
Všechno jsem střílel bez plastových brýlí. Někdo říká brýle namontovat,ale neutahovat k pažbě.Někdo tvrdí že tam být musí.Naštěstí je to taková věc,která se dá namontovat/vymontovat na střelišti a porovnat výsledky.
Nerad se vzdávám a chci vyzkoušet všechny možnosti než Hatsana pošlu do kopřiv
Další terče jsou 35mm a 38mm.
Na levém terči je 20ran s průměrem 40mm.
Stalo se mi několikrát že diabola přilétla do terče obloukem a deset centimetrů mimo.Podezřívám poškozené diaboly z načaté krabičky.
A aby to bylo zajímavější,tak jsem vyházel z levého boku automatiku zásobníku a vyrobím z lůžko pro jednoranné nabíjení.
Jednodílnou montáží zpevním přední a zadní část mezi zásobníkem.Teď mi nezbylo nic jiného než provizorně využít puškohledem a dvoudílné montáže,což se nedá srovnat s pevností základny jednodílné montáže.Jsem zvědav.
Všechno jsem střílel bez plastových brýlí. Někdo říká brýle namontovat,ale neutahovat k pažbě.Někdo tvrdí že tam být musí.Naštěstí je to taková věc,která se dá namontovat/vymontovat na střelišti a porovnat výsledky.
Nerad se vzdávám a chci vyzkoušet všechny možnosti než Hatsana pošlu do kopřiv

Já jsem na své jednorance naopak dal do brýlí hrubší o-kroužky tak ,aby se hlaveň ani nehla.A vyrobil jsem si jednoduchý regulátor tlaku a dal jsem na jehlu co nejsilnější pružinu.Zde moje příspěvky http://forum.gunshop.cz/hatsan-at44-pcp ... ml#p190254
Na výrobu regulátoru nemám zázemí. Ale byl by třeba,protože nástřely jsem dělal při cca 120bar a optika byla nastřelená na 150bar.Proto mám většinu nahoře,čím větší tlak tím pomaleji to létá.
Nejlépe se mi osvědčil tlak mezi 110-90bar.
K těm brýlím. Vyzkouším hlaveň+kartuš a hlaveň+kartuš+pažba a zcela bez brýlí.
Bez nich se dá na hlaveň brnkat jako na kytaru.Při výstřelu to musí být masakr.
Nevíš jaké jsi použil O-kroužky ? Originál jsou 31x2.
Nejlépe se mi osvědčil tlak mezi 110-90bar.
K těm brýlím. Vyzkouším hlaveň+kartuš a hlaveň+kartuš+pažba a zcela bez brýlí.
Bez nich se dá na hlaveň brnkat jako na kytaru.Při výstřelu to musí být masakr.
Nevíš jaké jsi použil O-kroužky ? Originál jsou 31x2.
- menthon1974
To vypadá velice dobře s domácím regem
Něco jsem našel http://aukro.cz/pcp-vetrovka-hatsan-at4 ... 52556.html

Kavy:A co udelat trubku v trubce?Mista je tam dost.Odelat zavit u tela systemu,pak nekolik distancnich okrouzku a u usti to zasroubovat taky.Pak to spojit uhlednou osmickou osmickou s kartusi.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Přesně, jak říkáš. Na tvojí radu jsem tu pružinku také vyměnil a co se konzistence týče, dělá to divy!RZ CZ píše:Já jsem na své jednorance naopak dal do brýlí hrubší o-kroužky tak ,aby se hlaveň ani nehla.A vyrobil jsem si jednoduchý regulátor tlaku a dal jsem na jehlu co nejsilnější pružinu.Zde moje příspěvky http://forum.gunshop.cz/hatsan-at44-pcp ... ml#p190254

Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
-
Zdravim chcem sa opytat ci neviete skade by sa dla zohnat hlaven na tuto vzduchovku Hatsan at44-10 ale komplet opracovanu aby som len zalozil a mam ci treba kupit polotovar a dokoncit, Dakujem za pomoc.
Oslov tady na fóru Troje.Ten je dodává buď jako polotovar a nebo hotovou.
S Trojem jsem před 14dny komunikoval. Má 2ks v ráži 5,5mm,délka 55cm, průměr 16mm.
Podle rady jsem vyměnil pružinu v kartuši za silnější.Jsem zvědav co se změní.
Rozebrání kartuše byla legrace,horší bylo pumpou donutit jehlu aby si řádně sedla. Použil jsem fígl z LOV21. Jehlu stačilo do těsnění vklepat přes vhodnou tyčku a začít pumpovat. Nic neucházelo.
Dokončil jsem výrobu jednoranného lůžka,horní polovina je sejmutá,abych viděl jestli diabola v pořádku najíždí do hlavně v její ose.
Po slepení obou částí celou kostičku nadoraz zasunu až na boční kryt.
Podle rady jsem vyměnil pružinu v kartuši za silnější.Jsem zvědav co se změní.
Rozebrání kartuše byla legrace,horší bylo pumpou donutit jehlu aby si řádně sedla. Použil jsem fígl z LOV21. Jehlu stačilo do těsnění vklepat přes vhodnou tyčku a začít pumpovat. Nic neucházelo.
Dokončil jsem výrobu jednoranného lůžka,horní polovina je sejmutá,abych viděl jestli diabola v pořádku najíždí do hlavně v její ose.
Po slepení obou částí celou kostičku nadoraz zasunu až na boční kryt.
-
Chcem sa vas este opytat na regulator od altarosa cital som vela a vraj sa moc kazia a ze na koniec ho aj tak vyhodim a je okolo toho vela nastavovania vyvedte ma z omylu alebo potvrdte. Dakujem za odpovede.
Okud si ho nechas udelat u altarose,nic tim nepokazis a jiste budes spokojen.Posle ho uz nastaveny na tebou pozadovany tlak.Pak uz jenom zasadis do kartuse a muzes strilet o zivot.Co se tyce zivotnosti,nevidim zadny problem.Mam jiz redukcak nekolik let a zadny problem.Nema se tam co pokazit.Mam doma moznost si tlak prestavit dle potreby a ve 4,5ce na 16J bohate staci tlak65-70bar.Pokud budes chtit pomoci uderniku menit vykon,pak postaci tlak 90-100bar.Dostanes se tak az na 25J a to je vic nez dost.Jeste jsem neslysel,ze by si nekdo na jeho redukcaky stezoval.Naopak,jsou o poznani lepsi,jak vetsina originalu.
Co se týká Altarosových regulátorů, tak já se tedy tady s kritikou a nespokojeností setkal. Myslím, že jeho regulátory nejsou špatné ovšem za tu cenu a nutnost rozebírat kartuši při každé změně je to dávno překonaná záležitost. Osobně jsem za regulátor s možností nastavení bez nutnosti plýtvání vzduchem a viděl jsem to na vlastní oči. Takže za mě Altarosův rozhodně ne!