HATSAN AT44 PCP

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
PEPAN
Re: HATSAN AT44 PCP

Příspěvek od PEPAN » 04 dub 2011 16:29

Hlaveň- bláto asi může za ty posuny nástřelů, ale ne za ty pěkný soustřely. konzistence asi nebude pod těch 115 tak hrozná a asi k tý hlavni líp sedí nižší tlak a pomalejší nárůst tlaku za diabolkem.
tak zkus nastavit regulátor třeba na 100, pak na 80, ale možná dá míň ran

Nejde!Prostě NNe
jptkid

Příspěvek od jptkid » 04 dub 2011 16:36

RZ CZ píše:Jakou tam máš hlaveň?Zkusím to vysvětlit po svém.Origo hlaveň je nekvalitní.Drážky v ní jsou hrubé a kdoví jak jsou souběžné.Navíc je hlaveň z blata a křivá,takže když diabolka vyletí tak rotuje jinak.V hlavni -zakopne-pokaždé v jiném místě.Když jsem do hlavně nacpal diabolku a podíval se z druhé strany proti světlu,tak bylo jasně vidět,že mezi stěnami hlavně a diabolkou jsou nepravidelné mezery.Když tlak vzduchu pravidelně narazí na diabolku,tak diabolka -zakopne- pokaždé jinak.Když tlak je nerovnoměrný,tak asi diabolku lépe usadí do drážek.Jinak už nevím.Moc jsem nad tím kolikrát přemýšlel a nic jiného už mě po všech ůpravách nenapadá.Třeba máte někdo lepší vysvětlení.Sem s ním.
Takovou debilitu už jsem fakt dlouho nečetl. Proti světlu jsi mohl jasně vidět tak hovno, to jsou rozdíly v setinách a neříkej mi, že tohle rozeznáš. Než takový nesmysly, tak raději nepiš nic.
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 04 dub 2011 16:56

by ses divil co je někdy vidět, a myslím že cz rz se svojií profesí asi taky bude deformovaný k vidění :wink: .
já to znám- i když v jiných měřítkách-jsem zednik a taky toho někdy vidim moc
Nejde!Prostě NNe
honda

Příspěvek od honda » 04 dub 2011 17:05

jptkid,
neruš odbornou debatu a tiše pozoruj ať taky pochytíš nějaký moudro. Vždycky jsem si myslel když se mi nedaří, že je to rukama nebo očima a ejhle je to hlavní. Jdu ji zaříznout na polovinu. Proč? Poloviční hlaveň musí zákonitě zlepšit přesnost 2x.
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 04 dub 2011 17:08

Díval jsem se proti silnému světlu.Ta hlaveň co mám já je šmejd jak prase.Hochu žádné setiny,ale desetiny.A až začneš do nekoho jebat,tak raději vyblij něco k věci.Teď jsem to měřil.Na začatku hlavně je 4,63 na konci 4,51.To je teda síla.O vikendu jsem dával novou hlaveň dělanou z polotovaru.Je to nebe a dudy.
palo73

Příspěvek od palo73 » 04 dub 2011 19:58

mas cokovanu hlaven
Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 04 dub 2011 20:17

Je tu rec o hlavnich. Mam sice QB 78, ale jelikoz original hlaven je na tom asi stejne jako u Hatsana (mozna i horsi), daval jsem na ni take jinou hlaven z polotovaru. Pri sestaveni jsem dal par ran a litalo to naprosto priserne. Takze jsem zacal premyslet cim to je. Nejdriv jsem si rikal, ze bude asi nejaky otrep v miste, kam se zasouva diabolka. Trosku jsem to prelestil, ale vubec to nepomohlo. Pak jsem vyzkousel zasunout diabolku, sundat hlaven a podivat se proti svetlu ....... a bylo me to naprosto jasny, kde je chyba. Original QB ma zasunovaci trn v podobe trubicky. Ta samozrejme zabira hodne mista a brani prutoku vzduchu (vzduch proudi stredem te trubicky). Misto ni jsem si vyrobil trn. Jenze - nabijeci tyc ma v pouzdru celkem velkou vuli a pri nabijeni trn ne vzdy zavede diabolku presne v ose do hlavne. Kdyz jsem se dival proti svetlu, nebyla diabolku uprostred. Jelikoz je olovo velice meke, staci opravdu malo a diabolka se pri zasunuti deformuje. Pak pri vystrelu diky nevyvazenosti ( je sisata a pri rotaci na ni pusobi nerovnomerne odstredive sily) zacne rotovat ve spirale ...... coz se nam samozrejme nelibi :(
Nabijeci trn jsem odstranil a misto nej vyrobil novy. Vratil jsem se ke tvaru trubicky, ale narozdil od originalu ma vetsi prumer - respektive tak, aby sla zasunout suvne, tloustka steny je minimalni (pro max. prutok vzduchu). Diabolku to do hlavne usadi krasne a presnost se samozrejme zlepsila.
Jen jsem tim chtel rict, aby jste si vyzkouseli jak vam nabijeci trn usazuje diabolky. Mozna by vam to mohlo trosku pomoci :)
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 04 dub 2011 21:29

Nó.To je aspoň zajímavost k věci.Není lepší to trošku rozvést a poradit?Než mě tu hned zprcat?Viz."jptkid"
Altaros

Příspěvek od Altaros » 05 dub 2011 01:22

jak sem psal v jiném vlákně, tak rychlost a přesnost usazení diabolky v hlavni je klíčové pro jakoukoliv větrovku. A vývoje je asi takový:
čím horší usazení(nerovnoměrné zatlačení diabolky do drážek a ano je to absolutně bez problému vidět pouhým okem jak psal RZ CZ) má podstatný vliv na přesnost. Jenže do hry vstupuje druhý faktor a tím je rychlost střely a kvadratické zvětšování odporu vzduchu s rychlostí.
Jednoduše to znamená, že mizerně zasunutá diabolka při nižších rychlostech bude přesnější, než o trochu lépe zasunutá diabolka při podstatně vyšší rychlosti.
Lze to vysvětli poměrně jednoduše. Chyba jaká vznikne nerovnoměrným zasunutím diabolky do drážek( nerovnoměrné optékání vzduchu atd) je násobená koeficientem, jenž odpovídá rychlosti a potažmo zvětšujícímu se odporu vzduchu . To jednoduše znamená, že diabolka která je stejně zasunutá s určitou chybou( ona chyba tam bude vždy) se minimálně projeví při nižší rychlosti např. 220ms, ale při rychlosti např 280 už tato chyba bude podstatně větší. Jelikož tato chyba se projevuje tím, že diabolka letí ve spirále, jak zde psal Jiřin, tak tato chyba se ještě podstatně zvětšuje se vzdálenosti( čím větší chyba v jednom kroku, tím násobnější chyba v následujícím kroku(5m-10m) ), jelikož se se vzdáleností zvětšuje poloměr oné šroubovice.
Z teorie řízení systému se dá říct, že systéme ( střela) se chová stabilně do určité rychlosti i se zavedenou vstupní chybou , pokud danou rychlost překročíme( analogie s číslicovým regulátorem a volbou periody vzorkování), tak se dostaneme do pásma nestability a diabolka začne letět po spirále. Jelikož je ale v tomto případě tato chyba aditivní, tak se v každém kroku zvětšuje==>zvětšuje se poloměr spirály.
Když to vezmu z příkladu pepan012345 tak je to asi takto:
Na malou vzdálenost se chyba téměř neprojeví, nestačí se na akumulovat a tedy spirála opíše jen malí poloměr. Na větší vzdálenost se chyba zvětšuje.
Důvod vyšší přesnosti při již neregulovaném tlaku bylo to, že se diabolka pravděpodobně dostala do nižšího pásma rychlostí a tedy do stabilní části==> nevytvářela tak velkou spirálu a byla přesnější.
Vše co jsem zde popsal mam již delší dobu empiricky změřené, ale proč to sem dávat a brát lidem iluze :) , že čím větší rychlost (větší energie) tím mám vzduchovku přesnější( ono to sice částečně platí, ale opravdu jen částečně a je nutné mezi těmito vztahy najít ideální poměr).
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 05 dub 2011 09:29

Díky.. Zkusím tedy snížit nastavení regulátoru třeba na 95bar a otestuji. Teoreticky bych měl s úsťovou rychlostí klesnout někam tam, kde byla dříve v rozmezí 120-80bar, kdy regulátor už ale přestával regulovat (byl nastaven na 115bar) Tak alespoň tedy mám další možnost, kterou otestovat. Úsťovou rychlost při 95barech jsem přímo neměřil, ale myslím, že rychlost z 250m/s pro heavy klesne maximálně o 10m/s, což je stále velmi uspokojivá hodnota..
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
masoxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masoxik » 05 dub 2011 11:56

jen pridam svojim poznatkem. original hlaven byla kriva. staci poslat po rovne podlaze. loupil jsem od Troje jeho polotovar. is cernenim a obrobenim vysla na 1800,- jsem sni spokojenejsi 100x vice nez s orig, ale porad ta presnost neni uplne to orechove (na 23m soustrel do 1,5cm. s JSB exact 4,53. do 2cm s exact 4,52 a 4,51). Ale moc by me zajimala ta LW. Ted jsem volal do kozapu. koncem Dubna zacatkem kvetna. cena odhadem 3000,-.

Kdyz jsem zkousel spejli protlacit diabolu zkrs obe hlavne, tak v orig se opravdu obcas pridre. od troje projde hladce.
PCP Hatsan AT44-S10 .177 4,5mm po nutnych upravach
Strikaci pistolka na vodu (ustova rychlost 10m/s, Vykon: co prst dovoli, ale do 16J se vejdu)
Altaros

Příspěvek od Altaros » 05 dub 2011 13:13

pepan012345
já bych to nechal jak to je, on ten tlak okolo 110bar je takový nejoptimálnější. Ty nepřesnosti se výrazněji začínají projevovat od 280ms výše, takže když se budeš s heavy držet okolo 240-250ms tak to není problém, případně bych pro tento výkon zkusil i monstery. Koupil jsem dvě krabičky, tak bych ti mohl něco přinést, aby jsi to mohl ozkoušet a nekupovat je zbytečně, když by hatsanovi nechutnali.
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 05 dub 2011 13:20

Altaros: Tak to by bylo fajn, zrovna jsem si je chtěl objednávat, ale objednal jsem si nakonec jen RSka :-), ... Napadlo mě, že bychom si mohly jít zastřílet do budovy starý textilany.. A tam to otestovat a podiskutovat. Asi před dvouma rokama jsem tam byl a nikdo na nás nevylítnul... Barák je dlouhej +-50m, uvnitř žádný stěny, nic, světelný podmínky obstojný a daloby se říci, že i vítr by tam nemusel bejt..
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 10 dub 2011 22:52

dosla mi jedna ponuka.ide o cisto novu AT44 s LW hlavnou,pumpou a zasobnikom. kolko to moze cele stat? nechcem dat za to moc vela a zas nizku cenu nemozem ponuknut,kedze chlapik povedal,ze mam navrhut cenu. vedel by som si to aj sam vyratat,ale neviem kolko ta hlaven moze stat.dakujem.
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 11 dub 2011 08:40

samotná LW hlaveň na AT44 stojí kolem 3tisíc (je to ale informace z kozapu předběžná, oni sami si ještě cenu nevytvořili, jen odhadli, za kolik je budou prodávat) Já bych řekl, že nová AT44- 10ranka, dejmetomu v plastu může stát o 2tisíce více, než ta běžná. Pumpa je nová sehnatelná v rozmezí 2900-3300kč. Já bych za takovou skladbu tedy dal 12-13tisíc maximálně. Každopádně ale do desetiranky bych nešel. Hlaveň to sice může mít dobrou, ale kdoví, jak je to s těma zásobníkama a vůbec s obštrukcema kolem zavádění diabolky. Navíc se mi nelíbí, že 10ti ranka má těsnění nabíjecího trnu v hlavni. Nevěřím tomu, že to diabolce při nabíjení nevadí. Já bych 10ti ranku neriskoval, abych se pak zlobil.
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R