H?mmerli Hunter Force 900 Combo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 29 dub 2009 22:00

ernesto si ma potesil. skus tak jeden meter, a super by bolo s JSB diabolkami. daj potom aj vediet ake si pouzil.
a pls zachovaj bezpecnost aby sa ti nic nestalo...

Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 29 dub 2009 22:44

jerem555, co si myslel tym, ze "zachovaj bezpecnost, aby sa ti nic nestalo"
Myslis, ze by sa mohla diabolka aj odrazit?
JSB strielat nebudem, lebo ich nemam. Mam levicke"sport", gulicky KH Pribram a este mam dva druhy diaboliek minimalne 20 rokov stare. Jedny su ako klasicke diabolky s takou pologulatospicatou hlavickou a druhe sa podobaju na tzv. sekance vyrabali ich bud NDR alebo Rusi. Ja ich potom pofotim aby bolo jasne o co sa jedna.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 29 dub 2009 22:53

ok tak diabolo odfot, k bezpecnosti...
ak budes strielat takto blizko, treba pamatat, ze uhol odrazu sa rovna uhlu dopadu. aj ked osobne pochybujem, ze by sa diabolo odrazilo...
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 29 dub 2009 23:14

No, co som strielal naposledy, bolo to celkom uz dva krat, tak to som strielal na vzdialennost 10m od ustia hlavne. Terce som upinal pripinackami na dosku(neboli v nej nijake klince) a pri jednej rane sa diabolka odrazila a letela dost daleko za mna. Zrejme sa odrazila od diaboliek co uz boli vtej doske. Ked som odopol terc, tak niekde bolo na sebe aj 5 diaboliek. Od pripinacky sa urcite neodrazila, lebo ani na jednej pripinacke nebolo badat, ze by bola zasiahnuta. Doska bola opreta o drevaren a drevaren je cela z dreva.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 29 dub 2009 23:21

no hummerli vie diabolky pekne naskladat na seba... :wink: to poznam.
k odrazom papier je ok. ale opatrnosti...

ved to poznas...
madbugie

Příspěvek od madbugie » 30 dub 2009 07:11

no na 10 m by si to mal prestrelit aspon do 2/3 s plochou hlavickou...

a diabolky sa bezne odrazaju aj od dreva naspat... sa mi to 2 krat stalo ze tesne vedla mna bzucala smerom naspat a potom som kupil kovovy terc... pre istotu... na 10 m

na 30 metrov strielam na drevo predsa len uz energia je nizsia ale nablizko radsej nie...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 01 kvě 2009 21:11

ahoj Ce,

Tak penetroval si uť zlate stranky? :D
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 02 kvě 2009 19:34

Akurát dnes som to súšal. Strieľal som z 1 m.
Dopadlo to takto:
Levické diabolky SPORT: http://i42.tinypic.com/2w5u3jb.jpg
poškodili 304 stránok, čiže 152 listov+ 1 list obálky.

Diabolky s polguľatošoicatou hlavčkou takéto: http://i42.tinypic.com/jpzq88.jpg
poškodili 302 stránok, čiže 151 listov+ 1 list obálky.

Diabolky "ZSSR" alebo "NDR" neviem, tieto: http://i43.tinypic.com/23syx55.jpg
poškodili 416 stránok, čiže 208 listov+ 2 listy obálky ( poškodili každú stranku v celých Zlatých stránkach).

Guličky ROUND BALLS Kovohutě Příbram tieto: http://i43.tinypic.com/zwmgib.jpg
poškodili 512 stránok, čiže 256 listov+ 3 listy obálky.
Čiže poškodili komplet jedny Zlaté stránky + z druhých Zlatých stránok poškodili 96 strán.
Strieľal som tak, že dvoje ZS som prilepil lepiacou paskou o dvere, odmeral som meter, označil na podlahe a strieľal.
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 09 kvě 2009 14:57

"jerem555"
Prosím Ťa hoď sem postup na rozobratie, tomu čo je od "MyroLM" nerozumiem. A tak tiež si písal, že si menil piest. Ak máš výkres tak ho oskenuj a pošli mi ho formou súkromnej správy alebo na mail, alebo ho priamo upni tu.
Ak budem mať možnosť, tak by som si tiež dal vyrobiť nový, ale o ničo kratší, aby vo valci vznikol väčší priestor po natiahnutí a myslím, že tým by sa zdvihol aj výkon.
Môžeš sem hodiť aj foto toho nového tesnenia.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 09 kvě 2009 15:21

ernesto to ok. posli mi do sz mail a poslem ti vykres. inak ten moj piest je fajn, len je tazky. momentalne hladam sikovneho frezara co by mi ho trosku ofrezoval... inak kratsi ho asi moc nespravis, bo je to tam dost natesno-co do dlzky max nejakych 20 mm a to podla mna nema moc zmysel. lepsie uvidis z vykresu
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 09 kvě 2009 15:22

Ernesto Che - všiml jsem si toho až dnes, kdy jsem se zpětně probíral tímto linkem.
Ty píšeš, že jsi použil terč, který jsem dal někam na internet. Jedná se o tento:
http://img389.imageshack.us/img389/3426 ... 10mfs6.jpg

Musím to uvést na správnou míru. Zřejmě jsi tento terč vytiskl v jiné velikosti, než je originál. Originál má rozměry tyto:

kruh 10 = 0,5 mm (± 0,1 mm) kruh 5 = 25,5 mm (± 0,1 mm)
kruh 9 = 5,5 mm (± 0,1 mm) kruh 4 = 30,5 mm (± 0,1 mm)
kruh 8 = 10,5 mm (± 0,1 mm) kruh 3 = 35,5 mm (± 0,1 mm)
kruh 7 = 15,5 mm (± 0,1 mm) kruh 2 = 40,5 mm (± 0,1 mm)
kruh 6 = 20,5 mm (± 0,1 mm) kruh 1 = 45,5 mm (± 0,1 mm)

Jedná se o terč vzduchovkový, který byl použit na olympiádě jen s tím rozdílem, že kruh 9 není bílý, ale černý a ten bodík uprostřed je bílý - to je desítka.
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 09 kvě 2009 18:18

Áno strieľal som na tento terč, len že rozmery na mojom po vytlačení sú iné - väčšie.
10) - asi 0,8 mm (tá malá čierna bodka) 5) - asi 29 mm
9) - asi 6,5 mm 4) - asi 34,5 mm
8) - asi 11,5 mm 3) - asi 40 mm
7)- asi 17,5 mm 2) - asi 46 mm
6) - asi 23 mm 1) - asi 51,5 mm

Teraz strieľam na terč od "kesiho: průměr bílého 12cm / průměr černého 4.8cm / průměr středu 1.15cm
Ale aj na väčšie. Keď to nie je urobené ako pdf alebo word tak sa to korektne v tých orginál rozmeroch nevytlačí.
Už som nahodil aj puškohľad a bol som aj strieľať. Ako tak som to dal dokopy, myslím nástrel, ale nie je to ešte ono. Myslím, že až vtedy sa mi to podarí poriadne urobiť, keď budem môcť o niečo oprieť pušku a tak strieľať, lebo keď mierim na terč, tak krúžim s tou puškou ako sup nad mršinou. No keď mierim na uzáver z pet fľaše tak sa to nejak ustáli.
No na pevných mieridlách som zistil, že hoci sú už úplne na doraz posunuté vľavo stále strely idú doprava od stredu. Mám taký pocit, ako by celé zadné mieridlá išli troch šikmo sprava doľava. Tak chcem obrúsiť ten kolík, potom ich posunúť trochu vpravo a skrutkou dotiahnuť.
Ináč ak máš ten terč v pdf alebo vo worde tak mi ho môžeš poslať na súkromnú správu.
Ďakujem.
Ozaj a s koľkých metrov sa strieľa na tento terč?
Naposledy upravil(a) Ernesto Che dne 09 kvě 2009 18:30, celkem upraveno 1 x.
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 09 kvě 2009 18:26

jerem555 píše:ernesto to ok...nejakych 20 mm a to podla mna nema moc zmysel. lepsie uvidis z vykresu

Ja som ho chcel skrátiť tak o 5 mm maximálne 10 mm.
Tu je mail: CheGuevara@atlas.cz
Ďakujem.
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 09 kvě 2009 18:31

viem ze je tu sekcia na terče ale snad nam odpustia.
ten link na Olympijsky terč hod prosim aj sem. PDF alebo word.
nech nemusim to JPG tlacit desatkrat kym trafim spravny rozmer.
vdaka.
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 10 kvě 2009 09:09

Tak teda návod na rozobranie HHF9Combo:

Iste nie je dokonalý a písal som ho z pamäti. Nie som žiadny puškár a ani strojár, preto prosím ospravedlňte moje vyrazy.

Chcem upozorniť, že väčšina zaistovacích kolíkov sú v kove len zasunuté, preto dajte pozor pri vyťahovaní železa z hlavne.

Nijako nezodpovedám za škody vzniknuté pri pouzití tohoto návodu 8)

potrebovať budeme:

sada šrobovákov
kladivo
malý kolík - tyčka

Postup

1.
odstrániť krytky šróbov (ide ľahko prstom) a šróby na predpažbí.

2.
odstrániť šróby na lúčiku spúšte. Ten smerom k hlavni je krátky a drží len lúčik v dreve. Druhý šrób bližšie k pažbe, na ten treba aj väčší šrobovák, prechádza lúčíkom a pažbou až do železa a kotví ho v pažbe. Teraz sa dá zelezo vybrať z pažby. Trošku ťažšie to ide v oblasti spúštového mechanizmu. Na lúčiku - je z plastu- je položená podložka - na tom zadnom šróbe. pozor aby si ju nestratil, ja som si najskôr myslel že je to jeden celok s lúčikom a potom mi sama odpadla a musel som hľadať.
Teraz máme teda vybrané železo z pažby.

3.
Teraz si priprav kladivo a nejakú tyčku. Daj dolu tú plastovú krytku na konci železa. Uvidíš, že železo je "zablendované" pladtovou zátkou - ten plast je vodítko pružiny. Polož so železo na niečo mäkké a pevné a kladivom a tyčkou pomaly vyklep von ten kolík, čo je vidno z boku železa a trocha ho prekrývala tá plastová krytka. Nevyklep ho úplne! Pred koncom prestaň a vytiahni ho len rukou. Keď ho vytiahneš, Pružina Ti sama vytlačí vodítko. Vytiahni vodítko aj pruzinu von.

4.
Odšrobuj doraz montáže na rybine. Spúštový mechanizmus nemisíš rozoberať. Treba z neho vybrať zaisťovací kolík, čo je úplne vpravo (orientácia železa: hlaveň smeruje doľava a spúšťový mechanizmus doprava) pozor, kolík drží zub, čo uzatvára piest v natiadnutej polohe. Ten zub treba vybrať - inak nedáš von piest. Zub vytiahni cez zadnú stranu spúšť. mechanizmu - cez ten voľný priestor pod železom.

5.
Trochu zalom naťahovaciu páku aby sa uvolnila. Je dobré vybrať ten poistný kolík, čo drží pri pohybe tiahlo ktoré naťahuje piest vodorovne so železom. Koniec tiahla môžeš vybrať zo železa.

6. Vyber piest a piestnicu

7. A máme hotovo....

teraz už len čistiť a tuningovať.... :D :D
Odpovědět