H?mmerli Hunter Force 900 Combo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahojte, s tou spúštou.... Ono to nie je len problém mechanizmu spúšte, ale najmä tej poistky a kolíka, čo drží piest pri napnutí, je tam taký bazmek s výstupkom čo drží piest a ten je buď krátky, alebo zle osadený a ešte moše byť napipinu aj tá pružinka čo nan tlačí. Ak si pozriete obrázok spúšte tu na fóre, pochopíte co myslím. Mne sa tie výstrely stali raz, po rozobraní - pred tým to bolo ok. Zle som tam osadil ten bazmek a prúser bol na svete. Stačilo to nahodiť správne a ide ok. Samozrejme tým netvrdím, že by sa tak mala vzduša chovať od výroby. Problém je, že hovoríme o relatívne silnej vzduchovke a odpor pruziny proste ten kolík občas neudrží...
toť len môj názor
toť len môj názor
:-d
Tak třeba HW97k jde osadit na dost silnej výkon, je to tak dělaný už od výrobce, v 4.4 dává okolo 19J, ale žádnej takovejhle problém tam nenastal (u mě sice jen 1 200 výstřelů, ale ani nikdo jinej nic nenapsal a ni tady, ani jinde) je ptoblém v tom, je to není dotáhlé dokonce, případně špatný matroš...
Cogito ergo armatus sum.
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem se už zmiňoval - podívejte se na nákres spouště na str.7. S HW se to nedá srovnávat, HW má zcela jiný mechanismus, nebo i Slavia. Tam k tomuto problému nikdy nemůže dojít.
U Hammerli není problém v tom, že jde o špatný matgeriál. Tam je špatná konstrukce a mechanismus spouštění. Stisknutím kohoutku dojde k jeho sklouznutí pod okrajem zobáčku, který drží natažený píst.
A pak může dojít k tomu, že odjištěním pojistky která zabranuje stisknutí spouště, dojde k samovolnému sklouznutí spouště a pak pružina s pístem sama vystřelí. A malá pružinka, co tlačí na zobáček, který drží píst v natažené poloze neslouží k tomu, aby píst udržela, ale jen k tomu, aby se zobáček po výstřelu vrátil zpět do původní polohy. V této konstrukci nejsou žádné pákové mechanismy jako např. u HW. Proto tuto vzduchovku nikomu nedoporučuji, ikdyž sám ji mám, protože jsem se nedostatečně informoval. A taky na pohled vypadala docela obstojně.
U Hammerli není problém v tom, že jde o špatný matgeriál. Tam je špatná konstrukce a mechanismus spouštění. Stisknutím kohoutku dojde k jeho sklouznutí pod okrajem zobáčku, který drží natažený píst.
A pak může dojít k tomu, že odjištěním pojistky která zabranuje stisknutí spouště, dojde k samovolnému sklouznutí spouště a pak pružina s pístem sama vystřelí. A malá pružinka, co tlačí na zobáček, který drží píst v natažené poloze neslouží k tomu, aby píst udržela, ale jen k tomu, aby se zobáček po výstřelu vrátil zpět do původní polohy. V této konstrukci nejsou žádné pákové mechanismy jako např. u HW. Proto tuto vzduchovku nikomu nedoporučuji, ikdyž sám ji mám, protože jsem se nedostatečně informoval. A taky na pohled vypadala docela obstojně.
- pem
- Kontaktovat uživatele:
A další věc, která mě docela zlobí je ta, že při střílení dochází (ne vždy) k tomu, že asi 5 - 7 ran jde skoro do jedné díry a pak je odskok třeba 2 cm. A to ne jedna střela, ale třeba tři čtyři po sobě. Takže o nějakém ulítnutí se nedá mluvit. Myslím že to může být optikou - původní dodávaná k Hammerli 6x42. Montáže (dvoudílné) jsou dotaženy nadoraz, to se nehne. Jinou optiku zatím nemám, tak nemůžu porovnat. Ale stává se to stále častěji. Mám vystříleno cca 3000 ran.
pem tak toto sa deje aj mne na slavke s Deltou 4x32 je tam sice hlinnikova ale jednodielna montaz ale ta sa nehne ani o chlp... a proste par ran ide k sebe a potom par zrazu o centimeter vedla a ked idem strielat po tyzdni tak mi to ide napr 2 cm hore od stredu... a stale preklikavat uz mi lezie na nervy... vystrielane cca 2000
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
v podtate ma to napadlo ze to preverim tak ze optika pojde do kelu, nahodim tam povodnu musku z hladacikom na hlaven, no a ked to pojde "jednouj" dierou tak tu deltu pojdem asi reklamovat...
ale to mi aj tak asi napomoze, lebo "naboostovana" slavia neprestane kopat ako prasa...
ale to mi aj tak asi napomoze, lebo "naboostovana" slavia neprestane kopat ako prasa...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
Spúšť
pem
Tato puška sa mi hodne páči a bol som rozhodnutý si ju kúpiť, ale ten problém so spúšťou je teda hodne vážny. Až sa čudujem, že to nejaká obchodná inšpekcia ešte nezakázala predávať. Ten nákres na str. 7 som videl. Ty si ten spúšťový mechanizmus mal asi rozobratý, tak že by si mohol teoreticky vedieť, či by pomohlo nejako zabrúsiť ten háčik, čo drží piest. Alebo tam dať silnejšiu pružinku čo tlačí na ten háčik, alebo ho nanovo vyrobiť, trebárs o trošku väčší.
Keby sa ten problém so spúšťou dal takto nejako vyriešiť, ta to by som ju kúpil určite.
Ak to niekto už úspešne vyriešil tak nech sem hodí nejaké informácie.
Ináč tiež rozmýšľam nad Hatsan 100x Torpedo
Tato puška sa mi hodne páči a bol som rozhodnutý si ju kúpiť, ale ten problém so spúšťou je teda hodne vážny. Až sa čudujem, že to nejaká obchodná inšpekcia ešte nezakázala predávať. Ten nákres na str. 7 som videl. Ty si ten spúšťový mechanizmus mal asi rozobratý, tak že by si mohol teoreticky vedieť, či by pomohlo nejako zabrúsiť ten háčik, čo drží piest. Alebo tam dať silnejšiu pružinku čo tlačí na ten háčik, alebo ho nanovo vyrobiť, trebárs o trošku väčší.
Keby sa ten problém so spúšťou dal takto nejako vyriešiť, ta to by som ju kúpil určite.
Ak to niekto už úspešne vyriešil tak nech sem hodí nejaké informácie.
Ináč tiež rozmýšľam nad Hatsan 100x Torpedo
Chalani uz ste si asi vsimli ze tu smejdim po fore a chystam sa kupit vzduchovku.
tak som natrafil aj na tuto sekciu.
zaujimalo by ma ci je silnejsia-samozrejme v ramci zakona- S634 alebo Hämmerli Hunter Force 900 Combo.
je mi jasne ze nieje problem si zastrielat na terc na 20-30m ani s jednou.
no tak by ma zaujimalo trebars prestrelit konzervu spray flasu- nieco.
aj vomne sa predsa len skryva kus chlapčaťa.
tak som natrafil aj na tuto sekciu.
zaujimalo by ma ci je silnejsia-samozrejme v ramci zakona- S634 alebo Hämmerli Hunter Force 900 Combo.
je mi jasne ze nieje problem si zastrielat na terc na 20-30m ani s jednou.
no tak by ma zaujimalo trebars prestrelit konzervu spray flasu- nieco.
aj vomne sa predsa len skryva kus chlapčaťa.
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Hammerli a Slávie?
Hammerli - těžší, nevyvážená, dražší, pevná hlavěň (měla by být přesnější), lakované dřevo na pažbě - klouže v rukou, nespolehlivá spoušť (já ji už nevěřím), 16J (na Slovensku 15 J) - já mám 16J, úšťová rychlost 270 m/s.
Slavia - může být taky 16 J, úsťová rychlost menší, je levnější, vyváženější, lepší materiál na pažbě, zlamovací hlaveň, absolutně spolehlivá co se týká střelby a bezpečnosti - kdysi jsem ji měl (nikdy jsem neslyšel o podobném jevu jako u Hammerli), dostatečně přesná na rekreační střelbu, dostupnost náhradních dílů.
Takže v porovnání více kladů má Slávia.
Kdyby měla Slávie pevnou hlaveň byla by stoprocentně lepší než Hammerli. U Slávie jsem kdysi měl problému z výkyvem hlavně do stran.
Tím ale neříkám, že nyní je Hammerli lepší než Slávie.
Hammerli - těžší, nevyvážená, dražší, pevná hlavěň (měla by být přesnější), lakované dřevo na pažbě - klouže v rukou, nespolehlivá spoušť (já ji už nevěřím), 16J (na Slovensku 15 J) - já mám 16J, úšťová rychlost 270 m/s.
Slavia - může být taky 16 J, úsťová rychlost menší, je levnější, vyváženější, lepší materiál na pažbě, zlamovací hlaveň, absolutně spolehlivá co se týká střelby a bezpečnosti - kdysi jsem ji měl (nikdy jsem neslyšel o podobném jevu jako u Hammerli), dostatečně přesná na rekreační střelbu, dostupnost náhradních dílů.
Takže v porovnání více kladů má Slávia.
Kdyby měla Slávie pevnou hlaveň byla by stoprocentně lepší než Hammerli. U Slávie jsem kdysi měl problému z výkyvem hlavně do stran.
Tím ale neříkám, že nyní je Hammerli lepší než Slávie.