Glock

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 22 lis 2008 13:56

icehand píše:Nevím, možná jsem příliš velkej lenoch, ale radši než trávit čas přebíjením devítek, kdy stejně přebitej náboj vyjde tak o 1,50 levněji je pro mě lepší si jej koupit (cena 4,-Kč byla brána jako průměr, já mám náboj za 3,-). Neřeknu přebíjet třeba 308, ale tady se mi to opravdu nevyplatí. Zápalka 1,- , střela 1,- , náplň 0,50 , vyzobávání nábojnic, praní a pak k tomu samotný přebíjení .... možná se pletu v cenách ale určitě ne moc. Taky jsem zkoušel přebíjet a prostě na to nemám.
Souhlas, vystřílet takové množství z takových zbraní je horor, kór v takových rážích. Nicméně sám se někdy divím jak ty náboje mizí, a to nejsem žádnej chaotickej kropič. Není to zase až tak moc. A to je další věc :-) jak dlouho přebíjíš jeden náboj a za jak dlouho ho vysypeš :-), to musí bejt k nas.....í.
NO jelikož mi přebitej náboj .40 SW vyjde na 1,40 Kč, v obchodě jej pod 7 kaček snad ani neseženeš a jelikož třeba letos jsem jich vytřískal přes 17 tisíc, tak už to přebíjení má podstatu.
Přebíjení beru jako nutný zlo, nebaví mě, ale zase se mi nechce ročně utratit 120 tisíc jen za munici..... Já radši těch 100 ušetřených tisíc investuju do nové zbraně.... Ale je to každýho věc, pokud na to někdo má peníze, ať nepřebíjí a náboje si kupuje.

HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 22 lis 2008 14:03

Ukamenujete mne...

Ale k nošení je podle mne momentálně nejvhodnější Kevin, nebo PPK v 9Brv. Malá, ale kouše. Jistě, klasická devítka výkonnější. Ale nejmenší zbraň, která střílí 9L je pořád větší, než Kevin. Při sebeobraně nebudete střílet na nějak extrémně velké vzdálenosti, spíš pudovou střelbou, takže mířidla nepotřebujete, jistě, ráže 9Brv není nijak výkonná, ale zas tak málo výkonná není. A Kevin se opravdu dobře nosí.
Není ani tak důležité mít silnou zbraň v trezoru, ale mít vhodnou zbraň u sebe. A vhodnost by se měla poměřovat zrovna také nositelností.
Akademické diskuse o tom, zda nosit G17, G19, G26, RAMI, nebo jakoukoliv jinou zbraň bych pak asi nechal profesionálům, kteří potřebují nosit výkonnou zbraň. A u nich bych se přimlouval za ráži .40SW, nebo 45 ACP.
Naposledy upravil(a) HanuIv dne 22 lis 2008 14:14, celkem upraveno 1 x.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 22 lis 2008 14:06

HanuIv píše:Ale k nošení je podle mne momentálně nejvhodnější Kevin
Ale někdo chce nosit pistoli a ne zapalovač :P
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 22 lis 2008 14:54

Alfonss píše:
HanuIv píše:Ale k nošení je podle mne momentálně nejvhodnější Kevin
Ale někdo chce nosit pistoli a ne zapalovač :P
Jistě. Jak dlouho vydržíte nosit pistoli (což je alespoň kilo váhy)? Pokud tak moc chcete pistoli, vemte si třeba to PPKčko, nebo možná PPSko. Ale Kevin je pořád menší.
Důležité je mít zbraň u sebe. To mi nikdo nevymluví. Všichni našenci, co je znám, kteří ze začátku tahali svoje C1911 u boku dnes zas chodí neozbrojení, protože nosit tak velkou zbraň je krajně nepohodlné.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 22 lis 2008 15:03

Jak dlouho vydržíte nosit pistoli
U mňa je to pomaly 5ty rok :wink: aj keď sa musím priznať že do roboty ju nenosím (a ak, tak len výnimočne).
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 22 lis 2008 15:06

přesně PPK je super ale někde jsem vyčetl že náboj 7,65 je na tom líp než 9br
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od admix » 22 lis 2008 15:09

HanuIv: na to jsem sam zvedavej, jak dlouho mi vydrzi to nadseni z USPcka :D
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 22 lis 2008 15:16

HanuIV: Já tahám placatou STI LS40, je to mrňavá 1911, nosit se dá v pohodě, náboj poměrně výkonný.....co víc si přát, alespoň nemusím nosit hnus typu Kevin
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 22 lis 2008 18:30

Ve Střelecké Revui teď bylo vyprávění jednoho jihoafričana,kterému nestačilo na pacifikaci nepřítele ani 6 x 9Br. z maďarského klonu PPK, natož z Kevina, takže bych řekl,že když nejde vzít něco většího je Kevin dobrý,ale stejně si pokaždé vezmu tu největší(rážově) zbraň co okolnosti dovolí...
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
Smazaný uživatel 177

Příspěvek od Smazaný uživatel 177 » 22 lis 2008 18:54

Dovolím si jen poznamenat, že někdy může velikost zbraně na nošení určovat i venkovní teplota a oblečení z ní vyplývající ...
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 22 lis 2008 19:47

tak na nošení bych teda stejně nejradši chtěl něco na 44.magnum :D útočník to má jistý at ho trefíš kamkoliv 8)
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 22 lis 2008 19:52

Neřekl bych.... a o to větší průšvih když netrefíš...
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 23 lis 2008 00:46

Dydla píše:Dovolím si jen poznamenat, že někdy může velikost zbraně na nošení určovat i venkovní teplota a oblečení z ní vyplývající ...
A proto používám co nejplacatější gun.....
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 23 lis 2008 06:20

Nebo využít toho že nemám placatou postavu a v těch tvarech se leccos ztratí..... :lol:
Rebel

Příspěvek od Rebel » 24 lis 2008 00:33

jendam píše:sport ( IPSC ) - G17L, G34 - 9mm
nošení - G26 - 9mm
zlatý střed - G17,G19 - 9mm
Volím ráži 9mm vzhledem k ceně včelek
A nebo Glock30 jsem s ním maximálně spokojený. Někdy zapomenu že ho vůbec mám u sebe. Malé kapesní dělo :-)
Odpovědět