Glock
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
glock69 píše:Záleží k čemu ho chceš
K sebeobraně /ale né každodenní nošení/ale i k střelbě na terč/ vzhledem k této skutečnosti by to asi měl být standart co říkáte ??
Naposledy upravil(a) cvicubis dne 21 lis 2008 17:37, celkem upraveno 1 x.
Doporučuji pročíst toto i jiné fóra a popřemýšlet se, co budu chtít - velikost zbraně x sřelba, nošení; ráže, výkon x cena střeliva pro pravidelný trénink- přebíjení, zkusit různé ráže a zbraně z pohledu ovladatelnosti při střelbě, nošení,...
Prostě to chce docela dost naštudovat a taky vyrazit na střelnice, střelecké dny a co nejvíce si zbraní ošahat
Bojím se, že univerzální rada neexistuje a každý musí vyzkoušet, co mu bude vyhovovat, co je schopen živit,...
Prostě to chce docela dost naštudovat a taky vyrazit na střelnice, střelecké dny a co nejvíce si zbraní ošahat

Bojím se, že univerzální rada neexistuje a každý musí vyzkoušet, co mu bude vyhovovat, co je schopen živit,...
Jen je treba pocitat s tim, ze zlaty stred taky leckdy znamena "uplne na ho*no na vsechno".
Na tercovou i akcni strelbu je to maly, na noseni velky...
Na druhou stranu - znam frajery, co s G26 na 25m nevylezou z cernyho a znam jiny, co se sportovne mirenkarsky upravenou CZ75 SA bez blokace se Zendlovou hlavni sotva trefujou terc (a na vine rozhodne neni zbran nebo jakakili jeji soucast), ale tvrdej, jak to pro ne byla uzasna zmena
Na tercovou i akcni strelbu je to maly, na noseni velky...
Na druhou stranu - znam frajery, co s G26 na 25m nevylezou z cernyho a znam jiny, co se sportovne mirenkarsky upravenou CZ75 SA bez blokace se Zendlovou hlavni sotva trefujou terc (a na vine rozhodne neni zbran nebo jakakili jeji soucast), ale tvrdej, jak to pro ne byla uzasna zmena

Sohlasim, nejsem zastáncem kompromisů, což je u tzv. zlatého středu evidentní. Pokud na skryté nošení k obraně, kompakt, subcompact a klidně v ráži .40, .45. Nízká kapacita zásobníku je kompenzována účinností náboje. Mimochodem i s tím se dá střílet závodně a celkem přesně. Na kombatovou střelbu pak něco v ráži, kdy člověk má na to vystřílet třeba 300 a více nábojů za trénink ... tj. cca 1.200,- Kč v ráži 9mmL jen za AMO.
Nevím, možná jsem příliš velkej lenoch, ale radši než trávit čas přebíjením devítek, kdy stejně přebitej náboj vyjde tak o 1,50 levněji je pro mě lepší si jej koupit (cena 4,-Kč byla brána jako průměr, já mám náboj za 3,-). Neřeknu přebíjet třeba 308, ale tady se mi to opravdu nevyplatí. Zápalka 1,- , střela 1,- , náplň 0,50 , vyzobávání nábojnic, praní a pak k tomu samotný přebíjení .... možná se pletu v cenách ale určitě ne moc. Taky jsem zkoušel přebíjet a prostě na to nemám.
Souhlas, vystřílet takové množství z takových zbraní je horor, kór v takových rážích. Nicméně sám se někdy divím jak ty náboje mizí, a to nejsem žádnej chaotickej kropič. Není to zase až tak moc. A to je další věc
jak dlouho přebíjíš jeden náboj a za jak dlouho ho vysypeš
, to musí bejt k nas.....í.
Souhlas, vystřílet takové množství z takových zbraní je horor, kór v takových rážích. Nicméně sám se někdy divím jak ty náboje mizí, a to nejsem žádnej chaotickej kropič. Není to zase až tak moc. A to je další věc

Ještě k tomu výběru zbraně....já jsem spokojen s G19. Kupoval jsem ji původně na obranu, nosit jsem ji vydržel cca 2 měsíce než mě to přestalo bavit (pořát na to dávat pozor, váha navíc, omezení v oblékání atd...), pak už byla jen v trezoru a ven se dostala pouze 1x týdně o víkendu na střelnici. Na sport jsem měl CZ75 s pár upgrady a se kterou jsem doma pravidelně sušil a chodil střílet. Ve finále jsem po cca 6 měsících přešel úplně k G19 tak, že 75 leží permanentně v trezoru a nestřílel jsem z ní již 2 roky. Nahradila ji 19tka, se kterou teď střílím a suším pořát. K nošení jsem se nevrátil....\Tím chci říct, že ať si koupíš cokoliv k čemukoliv, ve finále zjistíš, že to může dopadnout úplně jinak
Kup si 17 nebo 19 a máš po starostech