Gamo cfx-royal
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jsem majitelem této vzduchovky, sice je potřeba občas dotáhnout šroubky, koroduje, ale mám ji rád. Po 1800 ranách jsem si zastřílel na 50m s optikou 4x32, rozptyl je jako krabička diabolek, na 18m 10 ran do terče 14x14cm vše do 10ky, do hrany plechu taktéž na 18m. Myslím, že je to hodně dobrá vzduchovka.
http://h00ki.rajce.idnes.cz/Gamo_CFX_Royal
Gamo cfx-royal
tak dnes jsem s kamarádem měřil usťovou rychlost s diabolkama jsb exact.
mám vysříleno asi 1500 ran.
a rychlost byla v průměru na deset ran 230 m/s. +/- 3 m/s.
s Diabolo Gamo Rocket to bylo 205 m/s.
to je asi tak akorát a pořád střílí moc pěkně.
mám vysříleno asi 1500 ran.
a rychlost byla v průměru na deset ran 230 m/s. +/- 3 m/s.
s Diabolo Gamo Rocket to bylo 205 m/s.

to je asi tak akorát a pořád střílí moc pěkně.
Colt king cobra 357 magnum
ČZ vzor 83 ráže 9 browning
Slavie 630
Gamo CFX Royal - 4,5 mm
Revolver perkusní remington 44
Malorážka CZ 512
Slavie 630
Gamo CFX Royal - 4,5 mm
Malorážka CZ 512
Re: Gamo cfx-royal
h00ki píše:Jsem majitelem této vzduchovky, sice je potřeba občas dotáhnout šroubky, koroduje, ale mám ji rád. Po 1800 ranách jsem si zastřílel na 50m s optikou 4x32, rozptyl je jako krabička diabolek, na 18m 10 ran do terče 14x14cm vše do 10ky, do hrany plechu taktéž na 18m. Myslím, že je to hodně dobrá vzduchovka.
Na 50m se 4 násobným zvětšením.

ak má niekto záujem o optiku MTC viper 10x44 irs tak je v bazáre
weihrauch HW97K mkll .177 MTC viper 10x44 ,V-mach
Nevím jestli to měl být vtip, ale pokud mi nevěříte, nevěřte. Mohu jen říct, že mám pevnou ruku.Na 50m se 4 násobným zvětšením.![]()
To u vás prodávají diaboly v kýblu, nebo v sudu?
2hOOki. nezlob se, ale tomu se vážně nedá moc věřit
.
tomuhle já říkám nezaujatá recenze -
Autor: petrfett (petrfett@volny.cz)
poté jsem vše složil a nasadil puškohled.zastřílení trvalo tak 30 ran a šlo to hladce. na třicet metrů je vše ve středu šesticentimetrového středu terče. na dvacet metrů je to radost a trefí se cokoliv. na větší vzdálenosti je to už horší. 40 m je to všecno v terči 15 cm na 50 se lze trefit do papíru A4 ale je to loterie. na deset metrů prostřelí jeden cm silné prkýnko z měkkého dřeva :O))

tomuhle já říkám nezaujatá recenze -
Autor: petrfett (petrfett@volny.cz)
poté jsem vše složil a nasadil puškohled.zastřílení trvalo tak 30 ran a šlo to hladce. na třicet metrů je vše ve středu šesticentimetrového středu terče. na dvacet metrů je to radost a trefí se cokoliv. na větší vzdálenosti je to už horší. 40 m je to všecno v terči 15 cm na 50 se lze trefit do papíru A4 ale je to loterie. na deset metrů prostřelí jeden cm silné prkýnko z měkkého dřeva :O))
Tedka nejspíše vypadám jako chestr co zakládal toto vlákno, nevím věřte si čemu chcete, je to pravda. Příště spíš udělám video.
http://www.youtube.com/user/Luckyghost2 ... I47C7qoQMg
http://www.youtube.com/user/Luckyghost2 ... s_0ellLCyA
http://forum.gunshop.cz/o-vzduchovkach-gamo-t4734.html
http://www.youtube.com/user/Luckyghost2 ... s_0ellLCyA
http://forum.gunshop.cz/o-vzduchovkach-gamo-t4734.html
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
pro markr.5.
tak nevím jestli jsi mě citoval jako že to je blbina a nebo jestli se ti to zdá pravděpodobné.
ale je to pravda a zatím si stojím.dup a dup.
a co jsem začal používat střelivo výhradně JSB exact je to všechno kapku lepší.
tak nevím jestli jsi mě citoval jako že to je blbina a nebo jestli se ti to zdá pravděpodobné.
ale je to pravda a zatím si stojím.dup a dup.

a co jsem začal používat střelivo výhradně JSB exact je to všechno kapku lepší.
Colt king cobra 357 magnum
Slavie 630
Gamo CFX Royal - 4,5 mm
Malorážka CZ 512
Slavie 630
Gamo CFX Royal - 4,5 mm
Malorážka CZ 512
2petrfett
myslel jsem to v dobrém
myslel jsem to v dobrém

ahoj,jsem tu novej a sbírám informace.....vzduchovka gamo Viper skeet cal.4,5mm s kolimátorem..cca za 6000kč...neví o tom někdo něco....?díky
čau, mám jen pár fotek a dotazů.
Gamo CFX-royal cal. 5,5mm - nová (tak mi byla prodána v kamenném obchodě)
Nastřílel jsem sotva 20x , "zástřel" - seřízení mušek.
Píst má dírku, myslíte že opravdu jen snižuje výkon ? Nebo tam má i nějakou jinou funkci ? Vlastní píst vykazuje opotřebení ! A pružina je mimo osu, ta část co je na trnu u spouště. Po dalších asi 20 ranách (po složení jsem to zřejmně utáhl jinak, začla střílet trochu vlevo), po seřízení OK.
Ale začlo to divně kopat.
Po výstřelu jako by vibrace. Znova jsem ji rozebral a ta pružina byla ještě víc ohnutá ( jen cca posledních 4cm)
Tak nevim , zda je moc dlouhá nebo se "nepovedla" ???
díky za Vaše názory.
Gamo CFX-royal cal. 5,5mm - nová (tak mi byla prodána v kamenném obchodě)
Nastřílel jsem sotva 20x , "zástřel" - seřízení mušek.
Píst má dírku, myslíte že opravdu jen snižuje výkon ? Nebo tam má i nějakou jinou funkci ? Vlastní píst vykazuje opotřebení ! A pružina je mimo osu, ta část co je na trnu u spouště. Po dalších asi 20 ranách (po složení jsem to zřejmně utáhl jinak, začla střílet trochu vlevo), po seřízení OK.
Ale začlo to divně kopat.
Po výstřelu jako by vibrace. Znova jsem ji rozebral a ta pružina byla ještě víc ohnutá ( jen cca posledních 4cm)
Tak nevim , zda je moc dlouhá nebo se "nepovedla" ???
díky za Vaše názory.

Gamo CFX Royal cal. 5,5mm
Piest s dierkou ma funkciu "kurvitka" a je jednou z pricin zlej povesti vzduchoviek GAMO.
Mas nemecku verziu oznacenu pismenom "F" v petuholniku.
Tu dierku musis zapchat vhodnym samoreznym srobom, alebo tam vyrez zavit a daj tam normalny srob, samozrejme so zapustenou hlavou.
Pripadne to mozes zavarit alebo kupit novy piest.
Pre tvoju informaciu, tvoja vzduchovka ma s dierkou energiu cca. 3,5 J. A to nie vzdy rovnaku....
V kalibri 5,5 to znamena, ze keby si tie diabolky hadzal rukou, tak budu mat vacsiu energiu a rychlost.
Po zruseni dierky bude mat vzduchovka cca. 12 J.
Ked to budes mat rozobrate, mozes tam dat do piestu aj zavazie cca. 30-50g, vykon ti vylezie na 15-16J.
Mozes kupit originalne u schneidera, alebo odfiknut kus bezpecnostnej matice na koleso
z auta, ta ma akurat taky priemer, ako treba. Supnes ju dovnutra piestu, a je to...
Mas nemecku verziu oznacenu pismenom "F" v petuholniku.
Tu dierku musis zapchat vhodnym samoreznym srobom, alebo tam vyrez zavit a daj tam normalny srob, samozrejme so zapustenou hlavou.
Pripadne to mozes zavarit alebo kupit novy piest.
Pre tvoju informaciu, tvoja vzduchovka ma s dierkou energiu cca. 3,5 J. A to nie vzdy rovnaku....
V kalibri 5,5 to znamena, ze keby si tie diabolky hadzal rukou, tak budu mat vacsiu energiu a rychlost.
Po zruseni dierky bude mat vzduchovka cca. 12 J.
Ked to budes mat rozobrate, mozes tam dat do piestu aj zavazie cca. 30-50g, vykon ti vylezie na 15-16J.
Mozes kupit originalne u schneidera, alebo odfiknut kus bezpecnostnej matice na koleso
z auta, ta ma akurat taky priemer, ako treba. Supnes ju dovnutra piestu, a je to...
Naposledy upravil(a) mzprx dne 11 bře 2012 09:03, celkem upraveno 3 x.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
A nezabudni to utret od tej kopy vazeliny, co tam mas, lebo ti to bude dieslovat jak svina a ty sa budes divit, ze to ma zvuk jak malorazka a strielat to bude kade tade, len nie tam, kam mieris.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
Dík za rady.
Je na ní made in Spain - CFX ROYAL 16-J.
K tomu závažíčku - našel jsem u schneidera "Federvorspannungsbolzen" - je to ono ?
Protože podle výkresu tam něco takového je (díl 16280), ale podle rozborky NE! A ten konec vypadá taky jinak. K té energii - v návodu je uvedeno úsťová rychlost pro cal. 5,5mm 190m/vt
Matematicky by to bylo správně pouze pro diabolky s váhou 0,87g = 15,7J (dodržet zákon ČR)
Diabolky co jsem si koupil mají (JSB match EXACT jumbo_CZ) 1.03g = 18.5J
Ale to je matika a ne dírky v pístu a zřejmně i chybějící závažíčko. ... je to jen návod.
Vazelíny uberu
( jsem to pojal - "kdo maže ten jede" )
O tom F vím, nikde jsem to nenašel (krabice,návod,zbraň-nabídka v obchodě)Mas nemecku verziu oznacenu pismenom "F" v petuholniku.
Je na ní made in Spain - CFX ROYAL 16-J.
K tomu závažíčku - našel jsem u schneidera "Federvorspannungsbolzen" - je to ono ?
Protože podle výkresu tam něco takového je (díl 16280), ale podle rozborky NE! A ten konec vypadá taky jinak. K té energii - v návodu je uvedeno úsťová rychlost pro cal. 5,5mm 190m/vt
Matematicky by to bylo správně pouze pro diabolky s váhou 0,87g = 15,7J (dodržet zákon ČR)
Diabolky co jsem si koupil mají (JSB match EXACT jumbo_CZ) 1.03g = 18.5J
Ale to je matika a ne dírky v pístu a zřejmně i chybějící závažíčko. ... je to jen návod.
Vazelíny uberu

Gamo CFX Royal cal. 5,5mm