Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Neplácám, Ty plácáš! Neplácej! 

Re: Flobertka
Davam do pozornosti na co som dnes narazil
Mozno niekto odtialto bude mat zaujem
http://sport.bazos.sk/inzerat/8397682/D ... lobert.php
http://sport.bazos.sk/inzerat/8077941/D ... ert-22.php

http://sport.bazos.sk/inzerat/8397682/D ... lobert.php
http://sport.bazos.sk/inzerat/8077941/D ... ert-22.php
Tady je odkaz rovnou na výrobce http://www.dressler.ic.cz/?utm_source=t ... topkontakt
Umarex Smith&Wesson M&P R8,
Zoraki M906
Zoraki M906
Jak to,že na 10m mám jednoruč bez opory středový rozptyl 62mm s krátkou 2" hlavní,když ty jsi s dlouhou záměrnou,s oporou udělal s Alfou 661 pouze 59mm ?Adler A píše:V sobotu jsme měli na střelnici také Alfu se šestipalcovou hlavní, tak jsme mohli náš malý test flobertek doplnit o další model, stříleno na 10 m z ruky s oporou, vybrali jsme terč s nejlepším výsledkem.
Alfa 441 15 zásahů na 10 m, ..............rozptyl 54 mm
FOX S 125 15 zásahů na 10 m, .............rozptyl 19 mm
Alfa 661 15 zásahů na 10 m,.................rozptyl 59 mm
![]()
Naposledy upravil(a) Kavy dne 24 čer 2011 14:54, celkem upraveno 2 x.
Btw, ako je to s 2 palcovymi hlavnami, naberie v nich flobert dostatocnu rychlost? Niesu strely vyrazne pomalsie v porovnani s 4 alebo 6 palcovymi?
(mozno to tu uz bolo spominane, ale nemam silu to hladat
snad mi zas niekto nevymaze prispevok
)
(mozno to tu uz bolo spominane, ale nemam silu to hladat

Nejsou.
Snížení výkonu se provádí mezerou mezi válcem a hlavní.
Rozdíl brzdění střely v delší hlavni je ve srovnání s mezerou "odfuku" úplně zanedbatelný.
Výhodou delší hlavně je především delší "záměrná" a tím lepší přesnost.
Obecně s delší hlavní výkon roste.Jak jsem psal, u flobertky s omezeným výkonem to platit nebude,protože přebytečný výkon je úmyslně omezen na "odfuku".
Snížení výkonu se provádí mezerou mezi válcem a hlavní.
Rozdíl brzdění střely v delší hlavni je ve srovnání s mezerou "odfuku" úplně zanedbatelný.
Výhodou delší hlavně je především delší "záměrná" a tím lepší přesnost.
Obecně s delší hlavní výkon roste.Jak jsem psal, u flobertky s omezeným výkonem to platit nebude,protože přebytečný výkon je úmyslně omezen na "odfuku".
Aha fajn, dakujem za odpoved
Niekde som totiz cital ze v najkratsej hlavni nenaberie plnu rychlost a preto odporucali aspon 4 palec, ale tiez mi to bolo divne, ked predtym musi preletiet rozsirenou komorou a plyny ho predbehnu 

Dnes jsem se byl kouknout v jednom obchůdku zbraní a totálně mi flobertky obecně zkritizoval. Prej na střelbu na terč naprosto na nic. Foukne trošku větřík, netrefím nic. Na pár metrů netrefím nic. Zbraň nemá žádnou sílu / málo jaulů/. Drahé náboje. atd .atd.. Prostě katastrofa. Že každá i ta nejblbější vzduchovka je daleko lepší než flobertka. Pán ani žádnou neprodává.. Mám objednanou alfu 441, už se na ni těším jak malé dítě. Při návštěvě jsem na chvilku znejistil jestli jsem udělal dobře s objednávkou, ale po další chvilce jsem přišel k názoru, že pán prostě nemá rád flobertky. Ovšem zajímal by mě Váš názor na pohled flobertek a vzduchovek /pistolí co/ obecně. Co myslíte, že je lepší při střelbě na terč?
Walther P22
Alfa 441
Alfa 441
- DrobasMirek
jiří_99: záleží co od toho očekáváš. Ale co se přesnosti, ceny, hluku atd. týče tak tě asi zklamu, ale jednoznačně vede vzduchovka..
rozhodně nejsem nijak zaujatej, právě mi domu putuje flobertka č.4
ale kvalitní, ne ze zinku
rozhodně nejsem nijak zaujatej, právě mi domu putuje flobertka č.4

DrobasMirek:
a výrobce nám prozradíš ? Díky.
a výrobce nám prozradíš ? Díky.
CP88 Competition CO2 4,5mm
HW77k 5,5mm MATCH + Sightron SIH 4-12/40 AO MD
Barnett Commando 150lb
HW77k 5,5mm MATCH + Sightron SIH 4-12/40 AO MD
Barnett Commando 150lb
- DrobasMirek
výrobce dvou je dressler, jedna je USA - ten revolvírek co sem tu na něj linkoval a jedna před r. 1890 a i ta 1890 je líp a kvalitnějc zpracovaná než lecjakej zinkovej prasopes, přesnost u ní neznám, nestřílim z ní. Přesnost dresslera je dobrá, ale kupodivu ten revolvírek byť má hladkou
hlaveň je přesností ještě lepší
P.S. podle dneska již zaniklýho prodejce se těch revolvírků dovezlo a prodalo jenom pár, tenkrát nebyl zájem

P.S. podle dneska již zaniklýho prodejce se těch revolvírků dovezlo a prodalo jenom pár, tenkrát nebyl zájem
Foukne trošku větřík, netrefím nic -to platí podle "odborníka" jen u flobertek,diabola zřejmě náchylná na vítr neníjiří_99 píše:

Na pár metrů netrefím nic -když je někdo levej,netrefí nic shodnou zbraní ALFA v .22LR
Zbraň nemá žádnou sílu / málo joulů/ -vzduchová pistole shodných rozměrů má kolem 3,5J,flobertka je zdaleka někde jinde

Drahé náboje -1,95kč je hodně ve srovnání s čím ?
Že každá i ta nejblbější vzduchovka je daleko lepší než flobertka -za cenu flobertky pořídíš kvalitní vzduchovou pistoli,v tom s prodavačem souhlasím (DU 10,....)
Jako založní zbraň při lovu potkanu je Alfa 661 nepřekonatelná
Relativně těžká střela (používám špičatý s odvrtaným hrotem) i pří malým výkonu a nízký rychlosti dokáže potkana spolehlivě zabít. Souhlasím ale s tím, že to není žádná "terčovnice". Zásadní nevýhodou je hlučnost...

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Tak už ji mám. Alfu 441. Dnes jsem to byl trocha testnout, ale na gule počasí, slabší deštík a do toho větřík. Ale spokojenej jak blázen. Zvuk sice jak kapslovka, ale tak na 5 - 6 metrů plechovka od red bullu na kašu skrz na skrz včetně dna. Což jsem až tak nečekal / že bez problémů prostřelí pevné dno od plechovky/. Už se nemůžu dočkat, až bude pěkně a půjdu si zastřílet pořádně..
Walther P22
Alfa 441
Alfa 441
Těch 3,5-5,5J co má na plechovku stačí.Taková konzistence stojí za h...
Zkus trefovat terč na 10m a potom se budeš teprve divit
Zkus trefovat terč na 10m a potom se budeš teprve divit