Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Jirka
Příspěvek
od Jirka » 11 srp 2005 14:03
Dik za radu všem. Jak to tak vidím tak si asi udělám k narozeninám radost ( pokud na to budu mít ). Jenom nevím jestli volit ráži 4mm nebo 6mm. Jakou délku hlavně. A hlavně jakého výrobce ( mám celkem hluboko do kapsy). Za odpovědi předem děkuji.
-
Richi
Příspěvek
od Richi » 11 srp 2005 17:40
Jednoznačne Alfa, cal. 22 a 6" hlaveň. Ale veľkú presnosť nečakaj, projektil má tvar gule (alebo skôr vajca) a nemá dobré balistické vlastnosti.
-
Návštěvník
Příspěvek
od Návštěvník » 12 srp 2005 08:20
Dovolím si nesouhlasit s délkou hlavně 6".Pokud chceš flobertku jako přípravu na ostrou zbraň.Doporučil bych 4".Můžeš si nacvičit i tasení z pouzdra,což je s 6" dost problém.Proti kalibru 6mm/.22/ nic nemám.Já osobně používám kuželové střely.
-
Návštěvník
Příspěvek
od Návštěvník » 12 srp 2005 12:48
Přesně tak, také bych volil kompromis a proto délku hlavně 4" a co se týče ráže tak jednoznačně 6mm a výrobce ALFA - PROJ Brno. Střelivo se dělá i se špičatou (kuželovou) hlavou, takže nemusíš střílet jenom se střelivem co má kulatou hlavu..........
-
Radílek
Příspěvek
od Radílek » 12 srp 2005 13:18
Jo, ten 4 palec je dobrý kompromis. Já jsem měl 6 palec, jednak kvůli přesnosti (myslím, že u floberta je každej palec znát). Taky kvůli tomu, že jsem si myslel, že čím delší hlaveň, tím déle působí plyny na projektil a kule letí rychleji a má více energie. Ale nejsem si jist, zda tato teorie platí i u flobertek.
Kamarád měl 2 palec a to se s tim mím nedalo vůbec porovnávat (přesnost).
-
Richi
Příspěvek
od Richi » 12 srp 2005 16:37
Ak chceš cvičiť tasenie tak si kúp 4" ale ak chceš strielať relatívne presne kúp 6" (projektil má viac času na stabilizáciu, výkon väčší nie je (7,5 J))
-
Návštěvník
Příspěvek
od Návštěvník » 22 srp 2005 10:01
Jdi rozhodně do 4"..........
-
Návštěvník
Příspěvek
od Návštěvník » 22 srp 2005 12:42
U flobertek se na setinu mm při výrobě hlavně nekouká. Chce to mít možnost zkoušet víc flobertek s vaším oblíbeným střelivem a podle toho vybírat.
Uměle rozšířená hlaveň za komorou kvůli snížení úsťové energie stejně způsobí, že plyny které neutečou mezerou mezi válcem a hlavní, střelu předběhnout a pak ji mohou leda brzdit (to trochu přeháním

, takže delší hlaveň nepomůže.
-
Anonym
Příspěvek
od Anonym » 07 zář 2005 16:29
Mám 4" i 6" a není v tom nějaký velký rozdíl a munici rozhodně 6mm
-
marezin
Příspěvek
od marezin » 30 lis 2005 21:19
Ahoj mate nekdo zkušenost s touto flobertkou?
-
Richi
Příspěvek
od Richi » 30 lis 2005 21:27
Čo ti na to povedať ? Menej presná ako vzduchovka, výkon iba 7,5J , strelivo predražené...
-
Richi
Příspěvek
od Richi » 30 lis 2005 21:28
... radšej si priplať u kúp větrovku.
-
Paixík
Příspěvek
od Paixík » 30 lis 2005 22:08
Jo, párkrát jsem si z toho pšouknul, je to opravdu flobertka s "trochu" delší hlavní. Myslím, že lepších výkonů (co do přesnosti i do energie střely) se dá dosáhnout s dobrou vzduchovkou. Ale je pravda, že tato zbraň už vypadá přeci jen jako "skutečná puška" a ne "jen vzduchovka". Pokud bych se měl sám rozhodnout, tak bych šel raději do vzduchovky.
-
marezin
Příspěvek
od marezin » 01 pro 2005 12:50
Ahoj diky za odpovedi rozhodoval jsem se mezi vzduchovkou a touto flob.takže to vyhraje asi vzduchovka.

-
Slim Jim - Odborník na zbraně
Příspěvek
od Slim Jim » 01 pro 2005 13:16
V tomto případě bych se taky přiklonil k větrovce nebo dobré vzduchovce, flobertka má totiž podle mě smysl jen jako revolver, a i tak je to jen na hraní (ovšem na to je to perfektní). Tahle karabinka v sobě podle mě kombinuje veškteré nevýhody vzduchovky (větrovky) a flobertky...