Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Jindra M
Re: Flobertka

Příspěvek od Jindra M » 29 pro 2009 17:15

Vypadají zajímavě, má s nimi někdo nějakou zkušenost?

ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 29 pro 2009 18:16

Spring píše:....takze aj paralyzer? :-)))
Taser
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
PatrikV

Příspěvek od PatrikV » 29 pro 2009 22:36

Jindra M píše:Vypadají zajímavě, má s nimi někdo nějakou zkušenost?
Už se tady o tom psalo: Thread - Flobert
ADONT

Příspěvek od ADONT » 30 pro 2009 22:56

Roman píše:Až nato, že s Korou nic netrefíš ani na 5 metrů...
Takže pánové.... Již déle jak půl roku sleduji toto fórum a nestačím se divit. Docela mně baví jak si někdo koupí flobertku a pak od ní očekává stejný výkon jako od ČZ 75B.( Mám právě tuto pistoli a tak jsem ji uvedl jako příklad). Proboha, když už si pořídím něco takového, tak vím že je to na cvičení a nemůžu od toho očekávat zázraky. Teď jsem si taky jednu pořídil (KORA 6 mm ME) a vím, jak po 3 dnech testování chodí a že do 10 m je dobrá. Přece od ní nemůžu očekávat to co od ČZ-ty na 25 m! Taky už vím, jak flobertku upravit aby chodila na 15 m , ale chci aby to byla jen flobertka - nebaví mně pořád platit na střelnici.
Další téma - zvýšení výkonu CO2 - prosím, uvědomte si, že fyzikální zákony nelze obejít, plyn CO2 zkapalňuje při tlaku 75 kPa a pokud přechází zpět do plynného stavu, je to opět cca 75 kPa. Teplota je v tomto případě zanedbatelnou veličinou (ovlivní pouze množství kapalného CO2 v kyvetě a to nevýznamným způsobem). Pokud chcete vzduchovku s větším výkonem, podívejte se po větrovkách.Vzduch kapalní při - tuším - mínus 190 stupních Celsia- takže v domácích podmínkách je téměř nekonečně stlačitelný.(Pro rejpaly kvůli přesným hodnotám - nevím kdo by si takový kompresor, který by to svedl pořizoval domů a k čemu by mu to bylo - měli jsme to ve fabrice a bylo to strašné monstrum).
A jen tak na okraj - chápu, že né každý může být Karel Čapek, ale myslím, že by si autoři některých příspěvků mohli své příspěvky po sobě přečíst, aby se neopičili po nejrůznějších TV, rádiích či novinách, kde čeština dostává na frak a člověk už ani neví, zda se v této zemi ještě vůbec mluví česky. Tím se nechci dotknout všech příspěvků ze Slovenska - zde bych si ani na okamžik nedovolil hodnotit spisovnost, neboť slovensky opravdu neumím - tak akorát vím co je to ťava či čučoretka.
Přesto všem přeji vše nej do nového roku, mnoho zdraví a štěstí a jen samé desítky v terči!
Naposledy upravil(a) ADONT dne 31 pro 2009 06:21, celkem upraveno 1 x.
bhurt

Příspěvek od bhurt » 31 pro 2009 00:20

2 Adont
V bodě s flobertkou s tebou souhlasím beze zbytku, je to zkrátka hračka.
Ovšem to, co si myslíš o CO2, tam jsi vedle jako jedle. Už jenom tlak 75 kPa jestli nevíš, je to 0,75 baru :lol: :lol:
Nebudu tady udávat závislost tlaku na teplotě, ale trochu se podívej na fyzikální chemii, pochop co je kritický tlak a teplota, stavová rovnice a potom něco napiš, ať nejsi za .... :!:
Sorry za OT, ale na takovou hovadinu jsem reagovat musel
Jindra M

Příspěvek od Jindra M » 31 pro 2009 02:13

"Teď jsem si taky jednu pořídil (KORA 6 mm ME) a vím, jak po 3 dnech testování chodí a že do 10 m je dobrá".

Chtěl bych se zeptat, jakého rozptylu zásahů z pěti ran s Korou 6mm ME na 10 metrů dosahuješ.

Já jsem na 10 metrů s revolverem Kora se 4palcovou hlavní dosahoval rozptylu v nejlepším případě kolem 10 cm.
To nepovažuji za dobrý výsledek.

Pro srovnání - s revolverem Rex L se 4palcovou hlavní na 10 metrů dosahuji běžně rozptylu kolem 2 cm!
Adler A

Příspěvek od Adler A » 01 led 2010 15:42

Taky by mě zajímaly nějaké konkrétnější údaje, napsat že "do 10 m je dobrá" nikomu nic neřekne.

Podle mých zkušeností se s Korou na 10 m do terče střílet nedá, rozptyl je příliš velký než aby se s ní dalo smysluplně cvičit terčovou střelbu. Většinou přesahuje 12 cm, takže se hodí jen tak na zábavné střílení na plechovky.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
Jindra M

Příspěvek od Jindra M » 01 led 2010 16:01

ADONT píše: Taky už vím, jak flobertku upravit aby chodila na 15 m , ale chci aby to byla jen flobertka - nebaví mně pořád platit na střelnici.
Zajímalo by mě, jakou úpravu máš na mysli, trochu konkrétněji to rozvést...
Spring

Příspěvek od Spring » 01 led 2010 23:21

že zinok....cely valec na mojej
Alfa 661 je z magnetickeho
materialu,falosny
valec tiez.
Ram zbrane na magnet nereaguje.
Najslabsie miesto na zbrani je
horny ram nad medzerou valca
a hlavne,
ktory je zo zinkovej zliatiny.
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
Jindra M

Příspěvek od Jindra M » 02 led 2010 02:32

Alfa 661 má rám ze zinkové slitiny. I když má šestipalcovou hlaveň, není na tom co se týče přesnosti o mnoho lépe než Kora. Na 10 metrů má rozptyl okolo 8 až 10 cm.

Na terčovou střelbu zapomeň, hodí se taky jen tak na zábavnou střelbu na plechovky.
drát

Příspěvek od drát » 02 led 2010 10:43

Tady snad nikdo nečte dozadu vic než dvě stránky a dokola se tu omílají pořád ty samí věci, takže ještě jednou.
Ze stránek výrobce: Flobertky 6 mm ME-Flobert, 4 mm Randz.
Volně prodejné revolvery k výcvikovým účelům a sportovní střelbě na redukované vzdálenosti, vyrobené stejně pečlivě jako služební zbraně. Vysoká kvalita konstrukce a zpracování je na stejné úrovni jako u zbraní na zbrojní průkaz. Rám z lehké slitiny obsahuje ocelové zálitky a vložky, které zaručují tření vždy ocel na ocel s minimálním opotřebením. Vysokopevnostní tepelně zpracované ocelové díly vytvářejí záruku dlouhé životnosti se zachováním všech uživatelských vlastností a jistoty použití. Totožné ovládání umožňuje použití jako bezpečné výcvikové zbraně pro majitele služebních revolverů, ale uplatnění najde také např. k odstřelu drobných domácích hlodavců. Ideální volba pro juniory a také uživatele, kteří požadují snadno dostupnou a přesto atraktivní zbraň pro volný čas.

http://www.alfa-proj.cz/index.php?typ=A ... 1b28a9dff9

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 02 led 2010 11:23

TO Drát: čti mezi rádky, u vzduchovek Gamo též píší že jsou VELMI KVALITNí... a výkonné 305m/s bez ZP ... že mají spouštˇ na dve veci se nechlubí... atd.
martk

Příspěvek od martk » 02 led 2010 14:22

Díky všem za info o floberkách, rozhodl jsem se že si objednám revolver Rex L od p.Dresslera se 4palc. hlavní.
Je z oceli a střílí mnohem přesněji než Kora a Alfa které mají jen zinkové rámy a je také lehčí a menší, to se mi hodí.
Dresslerovky, Špilas
ADONT

Příspěvek od ADONT » 02 led 2010 20:45

To ADLER A
Mám tu flobertu opravdu jen pro zábavu, a tak jsem nějakou terčovou střelbu ani neřešil. Podle stránek tohoto fóra vím, že je to ztráta času. Flobertka = cvičná zbraň, zábavná střelba. Takže jsem se rozhodl, že mi žádná plechovka mesmí utéct. No, nakonec přece jen nějaká nepadla, ale právě proto, že zbraň nemá nijak závratný výkon, tak se mi (osobně - nikomu tento názor nevnucuji) zdálo sestřelit 4 z 5 dost dobré - pravda až v těch posledních sériích. U nás na chatě myšky taky nemají terče na zádech. Budu rád, když zasáhnu cíl.
ADONT

Příspěvek od ADONT » 02 led 2010 21:00

TO Jindra M
Pokud tu Koru rozebereš, hned Ti padne do oka pár věcí, které uměle snižují výkon jako seříznutý vstup do hlavně pod úhlem, zbytečně velký průměr vstupu do hlavně nebo mezera mezi vlastním bubínkovým zásobníkem a válcovým nástavcem. Myslím, že to vše by se dalo daleko lépe slícovat.
Odpovědět