Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kavy-s tim tuningem..mas na mysli jiny zpusob,nez ubrouseni vymezovciho krouzku valce..nerad bych,aby mi pak nedosahnul udernik na patronku..
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Re: Flobertka
Pokud ti schází nějaký ten "joulík" do limitu 7.5J ,tak desetinka nebo dvě nemůžou hrát roli.
Kamarad mel valec uplne bez mezery a vykonove to poznat nebylo..az na ty selhace;)
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Taky bych hnedka nepanikařil, zkrátka si měl pech a dostal jsi nějaký nedodělek, u zbraní této cenové kategorie a výrobců bohužel normální. Doporučuji vyměnit v prodejně za jiný kus a ten nový hnedka před prodejcem zkontrolovat, posvítit do hlavně atd. Myslím, že nemusím vysvětlovat. Prodejce, pokud není vyloženě ocas to pochopí a ten šunt už reklamuje u dodavatele sám a ty třeba s funkčním kusem ještě rád přehodnotíš názor. Držím palec...
Sukovice..
Ještě mě tak napadlo k tomu lehkému výkonovému tuningu..Když nepůjde válec k hlavni,může jít hlaveň naproti válci..údajně je našroubovaná a zajištěná kolíčkem.Ale do toho bych se asi nevrtal,jen jsem okouknul tu mezeru a ta by se dala vymezit slabou podložkou s dírou o něco málo větší,než 6mm..Ta mezera je opravdu minimální,tak nevím jestli má cenu se s tím crcat..A po zkušenosti s kamarádovo streamerem,který byl bez vůle mezi válci a stejně se o zvýšení výkonu nedalo mluvit je to spíš teoretická otázka,jestli to má smysl..
Pak se nabízí poslední možnost a to výměna celé hlavně bez kuželového náběhu...,ale to jak víme je nezákonná úprava
Pak se nabízí poslední možnost a to výměna celé hlavně bez kuželového náběhu...,ale to jak víme je nezákonná úprava

Rád bych se vrátil k Atak Arms Streamer R1 6mm.
Dlouho tu nikdo o ní nic nenapsal, a já mám potřebu se podělit s prvními dojmy.
Cena je ve srovnání s ostatními v ČR nabízenými produkty bezkonkurentní.
Pořídil jsem si tuhle hračku ve 3", a docela mě překvapila opracováním.
Mám jí doma už asi 14 dní a teprve dnes jsem si s ní párkrát puknul.
No je to opravdu ve 3" hračka. První výstřely byly ze vzdálenosti cca 11metrů s opěrou (orig. nastavení výrobcem) a to nadnášela cca 10-12cm a lehoučce vlevo, rozptyl většího vejce.
I nastalo ladění hledí a ejhle co mě překvapilo ..... hledí se dalo snížit jen o malý kousek a to přesně o tři přeskoky stavěcího šroubku tj. o půl závitu, což na vzdálenost 11m posunulo střelbu cca o 3cm (průměrován roj zásahů). Tak že výsledek je na 11m nadnáší cca 9cmm.
Střelba na 5m byla o dost lepší, to už bylo bez opěry, rozptyl menší to je jasné, ale v téhle vzdálenosti výškově vše v pořádku (škoda tedy, že to hledí nejde níž).
To hledí je díky bočnímu nastahování takové humpolácké, myslím, že by to možná vyřešilo hledí ze 4mm verze, zdá se mě, že to by mohlo být svým provedením celkově nižší.
A ještě jeden poznatek, ten seřizovací šroubek hledí se mě zdá být nějaký měkkčí, má široký zářez a normální šroubováček, byť velikostně vhodný, ale tloušťkou ne (takové poleno doma nemám) se hned do šroubku obtiskl (žádné rvaní, je to přece moje). Tento šroubek by měl být podle mě z kvalitního materiálu.
Tak přátelé tímto jsem vyčerpal dosavadní dojmy. Může sem někdo písnout, jak na tom je se svým Streamerem, je jasné, že 6" na to budou už jen z hlediska přímek a geometrie o poznání lépe.
Prosím rypáky, kteří zde přispívají v duchu turecký kšunt atd. aby na můj příspěvek nereagovali.
Dlouho tu nikdo o ní nic nenapsal, a já mám potřebu se podělit s prvními dojmy.
Cena je ve srovnání s ostatními v ČR nabízenými produkty bezkonkurentní.
Pořídil jsem si tuhle hračku ve 3", a docela mě překvapila opracováním.
Mám jí doma už asi 14 dní a teprve dnes jsem si s ní párkrát puknul.
No je to opravdu ve 3" hračka. První výstřely byly ze vzdálenosti cca 11metrů s opěrou (orig. nastavení výrobcem) a to nadnášela cca 10-12cm a lehoučce vlevo, rozptyl většího vejce.
I nastalo ladění hledí a ejhle co mě překvapilo ..... hledí se dalo snížit jen o malý kousek a to přesně o tři přeskoky stavěcího šroubku tj. o půl závitu, což na vzdálenost 11m posunulo střelbu cca o 3cm (průměrován roj zásahů). Tak že výsledek je na 11m nadnáší cca 9cmm.
Střelba na 5m byla o dost lepší, to už bylo bez opěry, rozptyl menší to je jasné, ale v téhle vzdálenosti výškově vše v pořádku (škoda tedy, že to hledí nejde níž).
To hledí je díky bočnímu nastahování takové humpolácké, myslím, že by to možná vyřešilo hledí ze 4mm verze, zdá se mě, že to by mohlo být svým provedením celkově nižší.
A ještě jeden poznatek, ten seřizovací šroubek hledí se mě zdá být nějaký měkkčí, má široký zářez a normální šroubováček, byť velikostně vhodný, ale tloušťkou ne (takové poleno doma nemám) se hned do šroubku obtiskl (žádné rvaní, je to přece moje). Tento šroubek by měl být podle mě z kvalitního materiálu.
Tak přátelé tímto jsem vyčerpal dosavadní dojmy. Může sem někdo písnout, jak na tom je se svým Streamerem, je jasné, že 6" na to budou už jen z hlediska přímek a geometrie o poznání lépe.
Prosím rypáky, kteří zde přispívají v duchu turecký kšunt atd. aby na můj příspěvek nereagovali.
- jozef hošmanek
http://www.youtube.com/watch?v=bwjnBaqdaUI
V Rusku (Москве) zadrželi překupníka zbraní (Turecké flobertky + náboje).
V Rusku (Москве) zadrželi překupníka zbraní (Turecké flobertky + náboje).

Mířidla a R1 to je kapitola .... tohle jsem řešil u R1 4mm se 4.5" hlavní. Příšerně to nadnášelo . Zkoumal jsem proč. Pak jsem to teda změřil. Osa mířidel a hlavně se potkávala ve vzdálenosti cca 4 m, při minimální výšce hledí. Se zvyšováním hledí se průsečík samozřejmě přibližoval. Pak mi došlo že to je vlastně předělaná plynovka, která střílí na max 4m a nikdo se neobtěžoval to na flobertku upravit. Takže jsem to řešil kolimátorem (kterej se seřídí tak aby to sedělo). Když jsem koupil streamera (už je zpět z reklamace s novou drážkovanou hlavní a zítra budou nový testy) tak jsem origo mířidla okamžitě vyhodil a vrazil tam kolimátor, ale předpokládal jsem že to pořešili. Takže asi ne .... nebo je to udělaný na šestku kde se osy potkají dál a s trojkou je problém.
Takže testování Streamera druhý pokus....
Jak jsem psal Streamer se vrátil z reklamace. Prodejce sice nebyl debil (gun.cz brno) , po prozkoumaní závady vyvalil oči se slovy "to snad není možný" - že to je jasná reklamace a dal by mi okamžitě novou, ale tenhle model nemá na skladě a jsou nějaký problémy s dodávkama, takže to stejně musí poslat do JGS, že se omlouvá ale bude to trvat. V JGS to pořešili tak že jen vyměnili hlaveň za drážkovanou(ale to je ve finále jedno).
K testu - stejný podmínky jako minule. Střelba na vzdálenost 10.31 m (dle přítele lasera) v místnosti. Revolver upnutý za hlaveň ve svěráku. Použité střelivo .22 a 6mmME od Sellier@Bellot. Vystřeleno 9 ran. Průraznost tentokrát netestována - kvůli strachu o oči jsem udělal lapač (vrstvy kartonu a polystyrenu na dřevotřískové desce). Výsledky přesnosti jsou jasný viz obrázek v neprospěch .22 (výrobce asi ví proč doporučuje ME). Ještě poznámka ... prázdné hilzny od 6mmME vypadly samy po otočení revolveru, zatímco .22 nechtěly ven a tři jsem musel vyštouchat šroubovákem.
Jak jsem psal Streamer se vrátil z reklamace. Prodejce sice nebyl debil (gun.cz brno) , po prozkoumaní závady vyvalil oči se slovy "to snad není možný" - že to je jasná reklamace a dal by mi okamžitě novou, ale tenhle model nemá na skladě a jsou nějaký problémy s dodávkama, takže to stejně musí poslat do JGS, že se omlouvá ale bude to trvat. V JGS to pořešili tak že jen vyměnili hlaveň za drážkovanou(ale to je ve finále jedno).
K testu - stejný podmínky jako minule. Střelba na vzdálenost 10.31 m (dle přítele lasera) v místnosti. Revolver upnutý za hlaveň ve svěráku. Použité střelivo .22 a 6mmME od Sellier@Bellot. Vystřeleno 9 ran. Průraznost tentokrát netestována - kvůli strachu o oči jsem udělal lapač (vrstvy kartonu a polystyrenu na dřevotřískové desce). Výsledky přesnosti jsou jasný viz obrázek v neprospěch .22 (výrobce asi ví proč doporučuje ME). Ještě poznámka ... prázdné hilzny od 6mmME vypadly samy po otočení revolveru, zatímco .22 nechtěly ven a tři jsem musel vyštouchat šroubovákem.
Hruza.
Dekuju za objektivni test.
Nedavno jsme strileli 6" Alfou na 20m ,zkusim najit fotky terce.Bylo to strileno z pytle s pistolovou optikou.
Dekuju za objektivni test.
Nedavno jsme strileli 6" Alfou na 20m ,zkusim najit fotky terce.Bylo to strileno z pytle s pistolovou optikou.
Rádo se stalo 
Ještě k výsledkům :
O těch špičkách .22 se bavit nebudu - to je průser, ale beru to tak, že to není doporučený střelivo pro streamer.
Ohledně kuliček ME - to se mi nezdá špatný, vzhledem k tomu že kromě těch dvou ulítlých ran (může být zapříčiněno "kvalitou" střeliva) jsou všechny ostatní v obdéníku 4x2 cm.
Jiná věc je, že u mě na tuhle vzdálenost má tečka v kolimátoru opticky rozměr cca 3cm a když vidím jak na terči poskakuje vlivem mých třesoucích se pazour je pro mě osobně přesnost dostatečná a v podstatě jsem spokojen

Ještě k výsledkům :
O těch špičkách .22 se bavit nebudu - to je průser, ale beru to tak, že to není doporučený střelivo pro streamer.
Ohledně kuliček ME - to se mi nezdá špatný, vzhledem k tomu že kromě těch dvou ulítlých ran (může být zapříčiněno "kvalitou" střeliva) jsou všechny ostatní v obdéníku 4x2 cm.
Jiná věc je, že u mě na tuhle vzdálenost má tečka v kolimátoru opticky rozměr cca 3cm a když vidím jak na terči poskakuje vlivem mých třesoucích se pazour je pro mě osobně přesnost dostatečná a v podstatě jsem spokojen

Naposledy upravil(a) rencaro dne 07 lis 2014 13:31, celkem upraveno 1 x.
Ale uvedene soustrely jsou ze sveraku a to mi prijde spatny.
Kulicky vyrazne lepsi.Dik
Kulicky vyrazne lepsi.Dik
No jo no ... alfu jsem neměl , takže nemám srovnání, ale kdyby byl někdo s alfou ochotnej provést tenhle test ke srovnání, tak můžu poskytnout "zkušební laboratoř"
v Brně-Králově poli.

Stříleno na 20m ,optika 2x20,takže se křížek na malou záslepku nedá skoro vycentrovat.Optika nebyl nijak seřizována,tak jak jsem ji sejmul z předovky tak jsem jí namontoval na Alfu.Proto jsou seskupení zásahů mimo záslepku jak výškově tak stranově,na testík rozptylu to stačí.
Při každém výstřelu jsem viděl jak se od úderu kohoutku obraz pohnul. Při rychlosti flobert nábojů se tento otřes projevil i v terči
Proto by to bylo ze svěráku ještě lepší.
Poslední grupa je paradoxně střílený hned na první záslepku vlevo nahoře.To už jsem věděl že musím držet revolver pevněji.
Takže to nebyl objektivní test přesnosti zbraně a nejde to brát jako dogma.
Při každém výstřelu jsem viděl jak se od úderu kohoutku obraz pohnul. Při rychlosti flobert nábojů se tento otřes projevil i v terči

Proto by to bylo ze svěráku ještě lepší.
Poslední grupa je paradoxně střílený hned na první záslepku vlevo nahoře.To už jsem věděl že musím držet revolver pevněji.
Takže to nebyl objektivní test přesnosti zbraně a nejde to brát jako dogma.
reakce na rencare 07 lis 2014 06:37
Dnes zkouška střelby ze svěráku, s tím, že hlaveň upnutá přes pásovinu gumy (zamezení poškození) navíc pažbička podložená špalíkem abych to aspoň trochu pro svůj pocit maximálně zaaretoval,při střelbě pažbička tlačena do špalíku. Výsledek ...střelivo .22 Flobert (špička), vzdálenost hlaveň/terč 8m (víc v dílně nedám) foto nemám, ale je totožné s tvým levým obrázkem ze dne 07 lis 2014 06:37. Pokusů jsem dal 4x9 a lítalo mě to taky takhle blbě, byť jsem minule byl s přesností a to né s pevným upnutím naprosto spokojen.
Kavy prosím tě co to máš za úchyt tý optiky, né že bych chtěl dávat optiku na flobert 3" ale komitátor bych testnul, i když při rozptylu 8m/CD++, je to asi zbytečnost.
(kdo si hraje nezlobí
)
Dnes zkouška střelby ze svěráku, s tím, že hlaveň upnutá přes pásovinu gumy (zamezení poškození) navíc pažbička podložená špalíkem abych to aspoň trochu pro svůj pocit maximálně zaaretoval,při střelbě pažbička tlačena do špalíku. Výsledek ...střelivo .22 Flobert (špička), vzdálenost hlaveň/terč 8m (víc v dílně nedám) foto nemám, ale je totožné s tvým levým obrázkem ze dne 07 lis 2014 06:37. Pokusů jsem dal 4x9 a lítalo mě to taky takhle blbě, byť jsem minule byl s přesností a to né s pevným upnutím naprosto spokojen.
Kavy prosím tě co to máš za úchyt tý optiky, né že bych chtěl dávat optiku na flobert 3" ale komitátor bych testnul, i když při rozptylu 8m/CD++, je to asi zbytečnost.
(kdo si hraje nezlobí