Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
a chces-li uz mermomoci marit zivoty, ucin tak 16J a odpovidajicim strelivem (polymag predator)
Re: Flobertka
cernunos píše:S tou dálkovou střelbou 7,5J flobertek p.Dresslera mi to taky stále neleze do hlavy.Trochu to popírá zákony gravitace a balistiky.Viděl jsem videa střelby s Foxkou atd a věřím tomu co je tam vidět ale prostě je to zároven k nevíře.Není důvod nevěřit tomu,že p.Dressler dokáže vyrobit tak přesné hlavně,nicméně mi to trfování na 30-50m nekoresponduje s tim mizerným výkonem.Vemte si větrovku v 16J 5,5mm.Co vím,tak střela si drží stabilitu tak do 30m,pak její váha oproti 4,5mm prostě tlačí střelu k zemi.Tak jak je to pak třeba se špičatým projektilem 22. flobert(který je těžší než diabola) v 7,5J![]()
To musí rychle padat a tak si myslím,že při té střelbě třeba z pistole Fox se musí na těch 50m třeba nadsadit 1-2m nad cíl,nebo nee?Mě třeba ta Foxka strašně láká,ale ten výkon mě prostě odrazuje.Zajímalo by mě ,zda takovou pistolkou sundám třeba létajícího potkana na těch 15-20m?Má někdo loveckou zkušenost?
Samozřejmostí je na 40 metrů mířit výš, s kuličkou tak o 25, se špičkou asi o 15 cm. To není tak moc. A s Dresslerovou Foxkou se dá opravdu trefovat plechovka od piva na 40 metrů.
Dresslerovky, Špilas
Špička má plochou dráhu letu, s ní není třeba moc nadsazovat.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
ZKM 452
Dresslerovky
S mojí Alfou jsem taky mířil cca těch 10-15cm nad terč na nějakých 25m, cernunos tu moc dramatizuje a zbytečně z toho dělá houfnici 

Alfa 641
Některý lidi ani vlastní oči nepřesvědčí a budou porád tvrdit tu svou. Hoďte mu to Chairgunu ať už přestane teoretizovat.cernunos píše:S tou dálkovou střelbou 7,5J flobertek p.Dresslera mi to taky stále neleze do hlavy.Trochu to popírá zákony gravitace a balistiky.Viděl jsem videa střelby s Foxkou atd a věřím tomu co je tam vidět ale prostě je to zároven k nevíře.Není důvod nevěřit tomu,že p.Dressler dokáže vyrobit tak přesné hlavně,nicméně mi to trfování na 30-50m nekoresponduje s tim mizerným výkonem.Vemte si větrovku v 16J 5,5mm.Co vím,tak střela si drží stabilitu tak do 30m,pak její váha oproti 4,5mm prostě tlačí střelu k zemi.Tak jak je to pak třeba se špičatým projektilem 22. flobert(který je těžší než diabola) v 7,5J![]()
To musí rychle padat a tak si myslím,že při té střelbě třeba z pistole Fox se musí na těch 50m třeba nadsadit 1-2m nad cíl,nebo nee?Mě třeba ta Foxka strašně láká,ale ten výkon mě prostě odrazuje.Zajímalo by mě ,zda takovou pistolkou sundám třeba létajícího potkana na těch 15-20m?Má někdo loveckou zkušenost?

Rexík L a náboj .22 flobert ( špičatá) , 5 ran přes chrono

Alfa 441 9 ran přes chrono
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
190m/s je 7,5J? 

Všem díky za info... 

Náboje se špičkou jsou plněné prachem a o dost silnější, mají ale velmi kolísavý výkon baleni od baleni.
Dresslerovky, Špilas
o 6J vic podle vyrobce , pravdou je ze serie z posledni doby maji kolisavy vykon , hlavne smerem nahoru
a taky kolísavou kvalitu..Nechápu jak s tim mužete střílet na terče 

http://www.pyramydair.com/blog/tag/flobert-cartridges/ je skoda ze netestoval SB
Na terč střílím kuličkou a s Foxkou S 200 dokážu trefovat devítky a desítky na pistolovém terči na 25 m.Lukáš píše:a taky kolísavou kvalitu..Nechápu jak s tim mužete střílet na terče
Dresslerovky, Špilas
hmmm
tak to bude asi výběrové střelivo hádám.

Tak mam mazla doma.Omluvte strohost a kvalitu.Mobil a spatny svetlo,jsou blba kombinace
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Minule sa mi dostala do ruk jednoranka flobert anschutz. Mne osobne sa nepači takyto dizajn a mal som doma na vystavke airsoftovy dragunov. Tak som airsoftku vykuchal kedže airsoft nehram a strelba guličkami ma rozčulovala a opatrne som do vnutra vložil anču. Bola to celkom makačka kedže som to chcel dat dokopy bez zasahu do flobertky. Spušt je teraz plne stavidelna odfuk je riešeny cez kanaliky na kabelaž do predpažby. V predpažbe je napchana plst čim sa znižil hluk vystrelu o dobru polovicu. Nabijanie neni nijak pohodlne ale da sa to pri menšom cviku. Možno padne otazka k čomu je to dobre. No ja som si ako milovnik dragunova urobil veeeelikansku radost

Kalibrgun Cricket custom .35, Hatsan 135 .25 custom LW, Hhf 900, VZ.47, S.P.A. PP 700W 4,5, Walther Century Varmint 5,5,Slavia 630,Crosman 1322, HKp30co2,XDM-9 5,25".
https://www.youtube.com/channel/UCNth75 ... subscriber
https://www.youtube.com/channel/UCNth75 ... subscriber