Příspěvek
od pepan012345 » 07 lis 2013 14:16
Ahoj, mohl by mi, prosím někdo poradit, vytipovat ty puškové flobertky, které mají pokrácenou, nebo v originále krátkou komoru přesně pro flobert náboje?
kamarád si chce koupit flobertku puškovou a já mu rozmlouvám,aby si nekupoval flobertku od řeháů, protože s tou se kvůli nezkrácené komoře netrefí...
(mám totiž teorii, že za nepřesnost flobertek může právě nepokrácená komora.. (když totiž ze své řehákovské komory vystřelím LR, na 15m to jde jednou dírou uplně chirurgicky přesně (a to jsme zkoušl 3 různé truhy nábojů).. flobert patronky některé obfouknou, nekteré ne, ale hlavně mám pocit, že tím, že kulka není při vložení dokomory navedena hnedka do drážek, že při výstřelu do nich najede špatně a přesnostse ztratí.. Mám ještě jednu samodomo flobertku, ze které jsem kontrolně střílel (tam je komora krátká jen tak,a by se tam vešel flobert náboj a ta je mnohem přesnější. žádná sláva sice, ale je přesnější. Dále jsem pro objetivní pokus otarně vyndal kulku flobert špičatou a vpravil jsem ji skrz komoru až do drážek. Výstřel jsem prováděl LR slepým akustickým nábojem a přesnost rovněž výrazně vzrostla.
Má spilberg krátkou komoru?
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy