Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Foto jsem vložil ale je to strašně maličké,ještě mě napadlo jestli to není znehodnocené puškařem v tom případě se omlouvám za zavádějící otázku.
Re: Flobertka
Vycházej s toho pro jakou ráži je určen! To jsi neuvedl! Pokud je v ráži 22 LR, tak tam flobert necpi. Bude se Ti vypalovat náb. komora. Pokud budeš střílet přesto flobertkama, tak stejně jenom na schválené střelnici. Nejde o střelivo ale o zbraň.
PAVEL 54 tak už jsem to vyguglil,jsou to Drulovy starší výroby-a protože vlastním ostrého Drulova tak je tipuju ještě na made in ČSSR , v půdorysu je vidět asi v půlce náb.komory vyvrtaná dírka asi průměr 4 mm,takže je ještě před délkou floberťáku plus mínus nějaký mm,dále je vidět zespoda pořádný heft hlaveň k pouzdru závěru,dále je tam z pravé strany profrezované náb.okénko až do nábojišťe a co nechápu jako by skze-va náb . komůrky procházel příčný čep dotažený z levé strany křídlovou matkou,což mi jaksi ztrácí smysl flobertky ale 22.lr to není.Dělají to maďaři a fakt by to měla být flobertka.Budu hledat detaily a pokud se mi to podaří zvětšit ,tak to sem dám.
Tak jsem to asi našel,střílí to brok-poplašňák ale nevím jak to z Maďarska obědnat-kdo ví ať napoví a stojí kolem 180 éček.
- Přílohy
-
- trainer18.jpg (12.01KiB)Zobrazeno 2601 x
-
taťka:
To nebude flobertka.
http://ponggi.hu/index.php?mod=trainer
Je to na poplašňák + brok.
Možná by se to u nás dalo klasifikovat jako perkus. No snad.
To nebude flobertka.
http://ponggi.hu/index.php?mod=trainer
Je to na poplašňák + brok.
Možná by se to u nás dalo klasifikovat jako perkus. No snad.
LOV 21 + kolimátor, Diana LP 8
Stejný problém jako u Zoraki R1-K10
http://forum.gunshop.cz/zoraki-r1-k-10- ... lit=Zoraki
Také nejednotný náboj,do žádné kategorie zařaditelný omezený výkon,bude to předovka/perkus.
Poplašňák+brok je na velké H:::: ,protože přidušený poplašňák po jedné ráně zasviní celý lauf .
Zřejmě to dělá příliš veliká mezera mezi poplašňákem a střelou. Není nad prťavé flobert náboje
http://forum.gunshop.cz/zoraki-r1-k-10- ... lit=Zoraki
Také nejednotný náboj,do žádné kategorie zařaditelný omezený výkon,bude to předovka/perkus.
Poplašňák+brok je na velké H:::: ,protože přidušený poplašňák po jedné ráně zasviní celý lauf .
Zřejmě to dělá příliš veliká mezera mezi poplašňákem a střelou. Není nad prťavé flobert náboje

New Střelecká revue SPECIÁL - Flobertky pro každého

Naposledy upravil(a) kesi dne 19 pro 2011 16:33, celkem upraveno 1 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Takže sis to asi koupil, mám si to kupovat taky, je tam něco zajímavého?
Jen jsem to prolistoval, flobertky mě moc neberou. 

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Tak to udělám taky tak 

Zajímavé počtení, spousta informací o flobertkách.
nevidel jste nekdo náhodou střeva u Zoraki R1 flobertky?hledali po netu rozborku ale nenašli
podle fotek mi přijde že turci okopčili 4mm Alfu.Jestli je i s v nitřkem tak by to bylo dobré protože by tam šla použít stejná modifikace přesnosti a "výkonu".

Jestli můžeš,tak mi do SZ napiš jak u ALFY 4mm zvýšit výkon .
Komory v válcích mají kromě osazení na náboj přes 5mm a střela tak celým válcem letí volně a zatěsní se až v hlavni.
Mezitím jí většina hnacího plynu předběhně a nic s tím nejde udělat. Respektive nevím co s tím udělat.
Museli by se jedině komory odvrtat a vyvložkovat,ale výrobce s tím počítal a zákeřně umístil vedle komor zvenku odlehčovací vybrání,takže mnoho materiálu v stěně válce nezůstalo.
A s přesností si nevím rady vůbec.Na to nějaká úprava pomůže ? Jinou hlaveň ? Dík
Komory v válcích mají kromě osazení na náboj přes 5mm a střela tak celým válcem letí volně a zatěsní se až v hlavni.
Mezitím jí většina hnacího plynu předběhně a nic s tím nejde udělat. Respektive nevím co s tím udělat.
Museli by se jedině komory odvrtat a vyvložkovat,ale výrobce s tím počítal a zákeřně umístil vedle komor zvenku odlehčovací vybrání,takže mnoho materiálu v stěně válce nezůstalo.
A s přesností si nevím rady vůbec.Na to nějaká úprava pomůže ? Jinou hlaveň ? Dík
Ahoj Kavy, přesnost u 4mm Alfy je opravdu děsná, vím to protože jsem jí kdysi koupil tátovi.Podle mě by vyšší úsťovka přesnosti mohla trochu pomoc.Je tak děsná přesnost i u 6mm Alfa?Pokud vím tak se ve střelecké revui řešilo, že právě nízká ústovka u 6mm Älfa způsobuje nepřesnost!
odkaz na video na tu jednoduchou úpravu:
je to sice na 6mm Alfe, ale co jsem pochopil z komentářů pod videem tak to samé jde i na 4mm.
odkaz na video na tu jednoduchou úpravu:
je to sice na 6mm Alfe, ale co jsem pochopil z komentářů pod videem tak to samé jde i na 4mm.
Obávám se ža na 4ku to dle toho videa nepůjde, poněvadž nemá dělený válec ne? Tedy alespoň o některých to vím... 

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...