Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
material je stejny
Re: Flobertka Spielberg Brno
Prasátko aby se v tom vyznalo. Je mě to už všechno jedno ať si to dělaj třeba z mazné hlíny! Jak jsem napsal, nechal jsem si vyrobit ocelovou!
Já mám typ 101F a výrobní číslo nad třista, (pokud to značí počet kusů )
Kvalitnější fotografie nemohu, systém je nebere.
Kvalitnější fotografie nemohu, systém je nebere.
- jozef hošmanek
Kus od kusu originál. 

Sběratelské rarity 

koukal jsem,že pažby jsou taky různé, ten konec u hlavně,některé jsou zakulacené s mírným výběžkem dolů,já mám rovné zakončení.To je podle toho z jakého dřeva to je, nebo podle toho jestli to byla první série?
- jozef hošmanek
Pažby dělají v různém provedení, buková hladká je tušim základ.
Zajímavé. Já mám v. č. taky něco málo přes 300 ale TYP je 100F a datum kontroly 20.12. 2011. Prostě co měli na stole tak to splácli jak chleby na sváču.
Já mám výr.číslo pod 250 typ 100 F, nevím, nevím zkoušel jsem magnetem spoušť i objímku hlavně a obojí mi magnetizují.Nevím jestli zinková slitina je magnetická? A co vy zkoušeli jste to?Taky jsem zkoušel vyndat kolík co drží objímku závěru jestli to půjde rozebrat, aby zbyla holá hlaveň, ale sundat to nešlo,jestli je to zalisovaný.Rozebíral to takhle až do podrobna někdo?
Asi myslíš pouzdro závěru? Tak to raději nedělej mohlo by se začít vaklat! Třeba mauser měl pouzdro na závit a ještě bylo naletované. Jinak jsem u všech zbraní/ včetně zbrojovky Brno/ byl zvyklí že každá součástka měla svoje číslo! Ale spielberg toto neřeší. Proč taky . Na návodu k použití je razítko výstupní kontroly ale ouha- bez podpisu!!!
Tak že nikdo není za nic odpovědný. Vemte si takové diabolky od JSB Bohumín- tam na každé krabičce je datum výroby, číslo lisu. číslo pracovníka atd. To se u spieberga opět neřeší. A v tom číslování a typování mě připadá se nevyznají samy.
Tak že nikdo není za nic odpovědný. Vemte si takové diabolky od JSB Bohumín- tam na každé krabičce je datum výroby, číslo lisu. číslo pracovníka atd. To se u spieberga opět neřeší. A v tom číslování a typování mě připadá se nevyznají samy.
Zinkové a hliníkové slitiny nejsou magnetické, lze je magnetem spolehlivě indentifikovat.JERY píše:Nevím jestli zinková slitina je magnetická?
tak v tom mám pěkný guláš, že bych ty proklínané díly zrovna já neměl ze slitiny?to by se mi ulevilo
No prosím, pěknej guláš...
to je ňáká provokace