Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jeden Murfyho zákon říká: pokud do hodiny nepřijdeš na to jak se z věcí zachází- přečti si návod k použití!
Dále abych upřesnil příspěvek o energii, samozřejmě se bavím o energii úsťové !!! Dopadová je zase jiná.
Dále abych upřesnil příspěvek o energii, samozřejmě se bavím o energii úsťové !!! Dopadová je zase jiná.
Re: Flobertka Spielberg Brno
Pavle,ja som mal tu stejnou ako tu Jery odfotil,rovnaky pulmesic a ked som chcel nabiť tak som musel naboj prstom pritlačiť aby bol vodorovne a aby sa dal zasunuť do komory,tak preto som sa na to pytal,tolko na vysvetlenou. V najhoršom pripade sa da nabijať aj pinzetou. 

Ten vytahovač jako půlměsíc byl zřejmě jen u prvních kusů, teď už se to dělá jinak-jako úzký dráp.
A ještě očividně asi o 0,4mm kratší než je zapotřebí pro spolehlivé vytahování! Dnes jsem byl u puškaře a nechtěl věřit, že to je výtvor naši zbrojovky!!! Zvolal, to je čína jak vyšitá! Tohle by naše zbrojovka nikdy nevyrobila. Ale je to tak, musíme tomu věřit. Hlavní je,že mě udělá objímku novou-OCELOVOU. Ten sračkomed je víme všichni na co. Za to by se měl někdo zodpovídat.
Není to tak dávno co tady někteří tvrdili že je zinková slitina bezvadný materiál 
ZBROJOVKA BRNO byla zaručená vysoká kvalita, ta už ale bohužel zanikla...
Tady ty nově vzniklé firmy jsou někdy sázka do loterie, ale i tam se to snad časem metodou pokus-omyl naučí dělat pořádně.

ZBROJOVKA BRNO byla zaručená vysoká kvalita, ta už ale bohužel zanikla...
Tady ty nově vzniklé firmy jsou někdy sázka do loterie, ale i tam se to snad časem metodou pokus-omyl naučí dělat pořádně.
Naposledy upravil(a) wo3 dne 07 led 2012 22:26, celkem upraveno 2 x.
Sám na str. 11 píšeš že zinek to nemůže vydržet. Nebo je to jen nepovedený forek... Nebo Ty jsi to pochopil ale ostatní ne.
Já osobně jsem přesvědčen, že na výrobu zbraní je nejlepší kvalitní ocel, zinkové slitiny se hodí výborně na hračky...
Vzpomeň si jak jsme si jako kluci hráli s angličákama nebo kapslovkama ze zinku. Nějakou dobu to vydrželo, ale pak se to začalo rozpadat.
Vzpomeň si jak jsme si jako kluci hráli s angličákama nebo kapslovkama ze zinku. Nějakou dobu to vydrželo, ale pak se to začalo rozpadat.
Naposledy upravil(a) wo3 dne 07 led 2012 17:04, celkem upraveno 1 x.
za spodu hlavně mám 2 odfuky, myslel jsem že kdybych měl jednu z těch prvních podle toho vyhazovače, někdo psal že první dělali s jedním odfukem.Jak to tedy je?Nebo všechny mají 2 díry?
To by nejlépe zodpověděl přímo výrobce, před pár dnama si sem hodil reklamu a uvedl kontakt, ale na dotazy dělá jen mrtvýho brouka a nereaguje.
připojuji se k názoru,že zinek na zbrani je k ničemu.Jde špatně opravit,železo je železo.Ta objímka jsem koukal bude docela práce vyrobit,je to docela velký kus na obrábění.Jak tam je nasazená?Není tam nalisovaná?
Tak znovu. Už jsem tady psal, že po sundání pažby tohoto nejbolavějšího a nejsprasenějšího místa je objímka / modul/ kde je ve spodní části závit pro šroub který drží pažbu. Uvnitř toho závitu je šroub imbus asi je to č.3 ? a tím se modul připevňuje k hlavní. Na hlavni je důlek pro aretaci celé té zmršeniny. Stačí trochu více zabrat a modul ve válcovité části pěkně rupne!
Jinak pro zkušeného frézaře to není nic těžkého vyrobit novou. Samozřejmě, před stažením modulu přes hlaveň, se musí sundat muška která v mém případě byla tak kravsky dotažena až se žvejknula drážka šroubu. U hledí je prozměnu šroub křížový.
Na závěr ještě jedna poznámka:Spielberg vymyslel dávno vymyšlené a navíc to zprasil.
Jinak pro zkušeného frézaře to není nic těžkého vyrobit novou. Samozřejmě, před stažením modulu přes hlaveň, se musí sundat muška která v mém případě byla tak kravsky dotažena až se žvejknula drážka šroubu. U hledí je prozměnu šroub křížový.
Na závěr ještě jedna poznámka:Spielberg vymyslel dávno vymyšlené a navíc to zprasil.
A je to železo dělané u nás nebo to pro ně dělají třeba někde ve Větkongu a podobně,i čína by byla kvalitnější
Pro-Sport cal.5.5 + Nikko Stirling 6*40 AO
QB-79 cal.5.5 +Delta Optikal Entry 4*32 AO
QB-79 cal.5.5 +Delta Optikal Entry 4*32 AO
Celý mi to připadá, že první kousky vznikly u nás a nyní se brněnský výrobce (či překupník) snaží naučit čínské soudruhy dodávat kopie a nějak se to nedaří. Pokud je to skutečně produkt naších strojařů, tak pánbůch s námi.
mě by zajímalo, zda Spielberg je určen jen pro domácí trh, nebo se budou i vyvážet v této kvalitě třeba do Německa.Ale jak čtu zatím mají velký odbyt v tuzemsku- málo obchodů je má skladem.
Ze začátku jen samá chvála, dnes kritika od těch samých.
Výrobce se učí za pochodu. Objímku již dávno dělá z oceli.
Vyhazovač dobře funguje s náboji s kuličkou, jež jsou doporučené.
Se špičkou, díky většímu tlaku dojde k vydutí a podsmeknutí drábku.
Tohle ale nelze vytýkat výrobci, neb srřelivo předepsal v návodu.
Za to, že je zbraň nepřesná nemůže.
Zákon 7.5 J zabraňuje střele v úsťové rychlosti a rorační stabilitě
což výrobce nemůže ovlivnit.
Výrobce se učí za pochodu. Objímku již dávno dělá z oceli.
Vyhazovač dobře funguje s náboji s kuličkou, jež jsou doporučené.
Se špičkou, díky většímu tlaku dojde k vydutí a podsmeknutí drábku.
Tohle ale nelze vytýkat výrobci, neb srřelivo předepsal v návodu.
Za to, že je zbraň nepřesná nemůže.
Zákon 7.5 J zabraňuje střele v úsťové rychlosti a rorační stabilitě
což výrobce nemůže ovlivnit.