Flobertka Spielberg Brno

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tydýt
Re: Flobertka Spielberg Brno

Příspěvek od tydýt » 25 črc 2012 15:11

bylo to toto??? to jediné lze trochu spojovat se zbrojovkou Brno, si myslím teda.....
http://forum.gunshop.cz/flobertka-zom-t16625.html
tydýýt......

cvako

Příspěvek od cvako » 25 črc 2012 17:20

mozne to je ale nie som si isty. z toho obr. vela nevidno. skusim ju pohladat na nete, potom ked ju najdem, ju tu hodim.
Stalinz

Příspěvek od Stalinz » 02 srp 2012 02:03

Moje zkušenost s Flobert Spielberg Brno

Dlouho jsem hledal ideální pušku, s kterou si budu moc zastřílet nědke na zahradě. Ptal jsem se scháněl recenze, až sem se rozhodl ke koupi flobertky Spielberg Brno.

Zbraň jsem si objednal černou s ořechovou pažbou. Flobertka mi přišla v papírové krabici obalena černou folií. Když sem krabici rozbalil a zbraň si začal prohlížek byla menší než sem čekal ale na druhou stranu vypadala celkem dobře. Bohužel při zkoumání jsem zjistil korozi konce laufu hlavně zřejmě špatné skladování, nevim. no neřešil sem to, naolejoval a rez byla skoro tatam

Střelba

Zpětný ráz je nepatrný. Přesnost na cca 17 m dobrá (na vzduchovkovém terči zásah č. 8. Co se týká hlučnosti, tak celkem znatelný randál, píska z toho v uších, takže doporučuji ochranu sluchu.

Problém je, že dírky které jsou na spodní straně hlavně sloužící k odfuku přebytečné energije míří přímo do dutiny pažby, takže při každém výstřelu tlak narazí do měkého dřeva pažby. Po několika desítkách výstřelů jsou na dřevěné pažbě patrné důlky od odfukových direk.

Další probém je, že tento tlak (energie) narazí do dřeva a následně odrazí zpět nahoru podél dřevěné pažby a železa, takže je citelně znát sprcha spáleného čehosi do obličeje. Je i možné, že do budoucna si odfukové kanálky po nějakém čase vykoušou dírku zkrz dřevěnou pažbu.

Každopádně problém, který nastane asi dříve bude, že dojde na spodní straně pušky k prasklině, která tento tlak odfoukne přímo do dlaně podpírající ruky. V mém případě se to stalo asi po 100 výstřelech. viz fota

Chtělo by to buď pevnější pažbu, která ten prebytečny tlak dokáže ustát nebo spíš jak jsem se nědke dočetl, dát pod odfukové kanálky drátěnku, plíšek ... nebo jiný způsob aby dřevěná pažba byla uchráněna od přebytečného tlaku.... Na to ale bude muset přijít výrobce já do toho šťourat nebudu :-D

Zbraň budu reklamovat, tak uvidim jak dopadnu.
Přílohy
Fotografie-0097.jpg
Fotografie-0122.jpg
Naposledy upravil(a) Stalinz dne 08 srp 2012 21:56, celkem upraveno 4 x.
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 07 srp 2012 14:42

Jaké jsi používal náboje ? To bude první na co se Tě budou ptát ! Někomu se to už tady stalo a neuznali mu to. Přečti si několik stran na zpět. Já měl taky začátky s touto flobertkou těžké. Zaplať bůh - je to za mnou a dnes zpokojenost.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 07 srp 2012 14:46

Tohle ti uznají, napiš že jsi použil flobertky s kuličkou. Hlavně jim nepiš že tě trefoval spálenej prach do obličeje ... ve flobert patronce s kuličkou žádnej prach není. On sem na forum chodi majitel firmy pan Křikava .... jestli si toto přečetl tak pušku pozná a máš smolíka.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 07 srp 2012 14:50

A nemyslíš , že si to tady přečtou?
Beaver

Příspěvek od Beaver » 07 srp 2012 14:58

Nezapominejte, ze to tu pan Krikava cte taky :lol: Ale po pravde je to prapodivne - rez usti hlavne a praskla pazba po relativne nizkem poctu vystrelu spis ukazuji ne nejake nevhodne zachazeni pri transportu od/k prodejeci, kupovalo se to primo od vyrobce nebo nejaky preprodej ? Myslim, ze uz tu parkrat padlo, ze ty pazby muzou praskat kdyz s nima nekdo flakne behem prepravy, potom to (dost mozna neviditelne) napraskne a strelba to dokonci. Nicmene asi bych kazdopadne jeste doporucil doupravit pusku (nejlepe tu vyreklamovanou) vlepenim kousku plechu do pazby pro ochranu dreva proti vypalovani a pridat jeste kus ocelove vlny (da se koupit jako brusny nastroj) pro tlumeni hluku a rozptyl plynu vychazejicich z otvoru.
Alfa 641
Stalinz

Příspěvek od Stalinz » 08 srp 2012 22:12

dík za info... kupoval jsem jí od prodejce... jinak samozřejmně jsem z pušky střílel jen nábojema s kuličkou :D :D i když prodejce na svých stránkách uvádí ve videu, že můžu střílet i nábojema se špičkou...
Stalinz

Příspěvek od Stalinz » 12 srp 2012 22:22

...tak flobertka vyreklamovaná za nový kus, teda přesněji řečeno železo je původní vyměnily jen pažbu... :|
deef

Příspěvek od deef » 12 srp 2012 22:30

Tak proč by měnili železo, když je ok? Ale celkem rychlost - po týdnu máš flobertku zpátky z reklamace.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 13 srp 2012 01:07

No vidíš , kdyby všichni prodejci a výrobci měli takovýto přístup ke klientovi.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Stalinz

Příspěvek od Stalinz » 13 srp 2012 16:44

nj pravda, železo je v pořádku :) ... jo jsem s internetovým obchodem spokojen 8)
Pepin

Příspěvek od Pepin » 29 srp 2012 10:36

Dobrý den ,
tak i já se připojím se svými poznatky . Mám verzi ořech a černá hlaveň. Asi prvním zklamáním bylo puknutí pažby . Nícméně do týdne byla vyměněna . Co se týče střelby po zůžení mušky je střelba přesná a na 10 - 15 metrů se nástřěl vejde do pětikoruny (cca 10 ran ) . Do pažby jsem si z plechovky vystříhal plíšek který pobírá prvotní náraz plynů. Dále je tato komůrka vyplněna ocelovou drátěnkou. Nyní asi po třech měsících se mi na hlavni a závěru oběvují jemné rezavé tečky . K údržbě používám Ballistol . Myslím že je to způsobeno špatním černěním neboť na žádné jiné zbrani jem toto nezaznamenal .
Celkově jsem s flobertkou spokojen až tedy na to povrchové upravení ale i tak je to milá flintička která je někde jinde než vzduchovky a střelba z ní přináší mě i mé přítelkyni mnoho radosti . :wink:
JERY

Příspěvek od JERY » 27 zář 2012 09:33

Chci se zeptat, zda někdo neví jestli se dají někde koupit náhradní díly na tuto flobertku, např.samotný závěr apod.?
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 27 zář 2012 13:00

Je to problém tam zavolat ?
Odpovědět