Flobertka Spielberg Brno

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kesi
Kontaktovat uživatele:
Re: Flobertka Spielberg Brno

Příspěvek od kesi » 23 črc 2012 21:22

Jj, průraznost či možná průbojnost bych napsal... ale nejsem hnidopich, tak na to kašlem. :wink:

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Beaver

Příspěvek od Beaver » 23 črc 2012 21:26

Nedá mi to a zeptám se - proč je menší průraznost flobertky pro někoho problém ? Není to protitanková puška, ale papír i plechovku to přece prorazí a víc po takových zbraních přece ani nechceme :D
Alfa 641
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 23 črc 2012 21:46

no pokud budu mluvit za sebe, tak s ohledem na lekavost mých sousedů zcela vyhrála střelba větrovkou s použitím tišidla. I pro vzduchovku se najde pochopení, ale nejsem schopen vysvětlit že flobert má větší akustický výkon než energii střely. Zkrátka bojí se výstřelů a jezdit s flobertkou na střelnici - no to asi ani ne.
JERY

Příspěvek od JERY » 24 črc 2012 08:31

myslím si že záleží na tom jaká je průbojnost střely,nemám rád, když mám přidělaný terč třeba na prkně a broky mi lítají zpátky do obličeje.A čím silnější zbraň tím i asi přesnější,ne?
Beaver

Příspěvek od Beaver » 24 črc 2012 11:03

Pokud mas terce na dubovych parketach, tak bych vraceni broku chapal, ale do obycejneho mekkeho prkna se to podle me musi chytit bez problemu. Alternativne neni takovy problem koupit lapac, ktery se stejne pouziva i pro vzduchovky. Presnost urcite s vykonem primo nesouvisi, protoze pokud je mi znamo, tak napr. kulomety raze .50 nejsou uplne nejpresnejsi zbrane a to maji vykonu na rozdavani :D A jinak soused co nerozchodi uprdnuti flobertky bude asi nejakej neurotik - kolikrat lidi rezou drivi cirkularkou, rozbrusouvackou trubky a sekaji travu benzinovyma sekackama. Oproti tomu je flobertka houbelec.
Alfa 641
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 24 črc 2012 13:27

Nejde ani tak o kravál co flobertka vydává ale oto že se soused může cítit ohrožen střelbou i když dodržíš veškerá zákoná ustanovení. A co teď? Stačí když soused tohle řekne policajtům a jseš víš kde? A jak začneš vysvětlovat a oni psát tak tuplem.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 24 črc 2012 14:21

Uprimne, mit takovyho souseda, co na me kvuli prskani naboju flobert bude volat policajty, tak si poridim jeste kapslovku a kdyz dojedou prislusnici tak jim ukazu kapslovku a reknu, ze jsem plasil spacky. Nastesti ja mam jednoho souseda v pohode (a 2 m zed mezi mnou a nim), druhej je tusim byvalej policajt a treti je pres cestu a za dalsi zdi, takze bych se toho asi nebal. Jedinej soused, o kterym mi vsichni tvrdi, ze to je nejakej komunista a bonzak (ale po pravde ja s nim osobne nemel jedinej problem) bydli tak daleko, ze neni sance, aby k nemu neco z flobertky mohlo vubec doletet :D Takze prostredi mam pripraveno doufam idealne :)
Alfa 641
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 24 črc 2012 14:44

Jsme sice OT, za což se omlouvám. Soužití lidí je postaveno především na tom, aby moje "svoboda" nezasahovala do svobody mého okolí a naopak. Proto budu raději flusat ze vzduchovky, než provokovat a dělat kolem sebe zle. Z malých problémků se dá vypinkat i celem slešnej průser.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 24 črc 2012 16:21

No zas tak uplne OT to neni - flobertka obecne (a tedy i Spielberg) je urcena presne na tuto relaxacni strelbu doma na zahrade, dvorku apod. Zakon to take povoluje a flobertky i vzduchovky de facto stavi na plus minus stejnou uroven. Ja chapu, ze nekomu se nemusi libit, ze flobertka dela trochu rany, ale uprimne - pokud bych relaxacne chodil na dvur tukat kladivkem do kusu kolejnice, tak to vyjde nastejno. Zase neni mozne byt uplne priposrany ze vseho - koupil jsem si toto, mam to povoleno. Porovozuji to takto, je to povoleno. Nazdar.

Uz jsem tu myslim nekde i videl, ze si na kohosi stezoval soused, protoze dotycny strilel doma ze vzduchovky a misto dopadu bylo pritom situacne umistene tak, ze neni mozne aby se neco odrazilo, proletelo nebo preletelo k dotycnemu na jeho pozemek. Takze je uplne jedno, jestli budete strilet z flobertky, vzduchovky, praku a nebo jen hazet shnila jablka na prazdne PET flasky, protoze stezovat si nejaky debil muze tak jako tak. U te flobertky asi akorat poznate driv, jestli je soused posuk a nebo je mu to fuk :D
Alfa 641
JERY

Příspěvek od JERY » 24 črc 2012 17:20

já osobně jsem taky raději,když moc lidí neví, že střílím. I vzduchovka dělá docela rány a pak když najdou něco rozbitého,nebo chcíplého jdou s podezřením rovnou na Tebe
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 24 črc 2012 17:34

Taky zrovna řeším že někteří lidé mají problém snést vědomí, že v jejich okolí probíhá střelba, byť ze vzduchovky v uzavřeném bytě. Nejbližší sousedé jsou OK a hluk jim nevadí, nicméně po té nešťastné události v Denveru začínají vzdálenější sousedi (kteří něco slyší, jen když vylezou ven/na balkon) řešit, jestli to náhodou není střelba a zda se někdo nepomátl jako v Americe, a vesele na veřejnosti spřádají plány na nejrůznější formy křivého obvinění. Jediné štěstí v neštěstí je, že okolo není telef. budka a neanonymně se jim do toho (zatím) nechce. Jiné řešení než minimalizace hluku mě každopádně nenapadá, byť dle zákona by asi existovat mělo (nicméně cvakat za posudek balistika ohledně bezpečnosti domácí vzduchovkové střelnice a dohlížet na soudruhy orgány, aby za to křivé obviňování/nebezpečné pronásledování sousedy zmáčkli, se mi fakt nechce).
JERY

Příspěvek od JERY » 25 črc 2012 08:43

není nějaký jedodušší způsob jak se dostat k té pružině v závěru? Když jsem dělal ten přípravek co tady byl vyfocený, ty packy co to mají povolit se mi ohli a matka se ani nehla.
cvako

Příspěvek od cvako » 25 črc 2012 12:20

caute, bol som strielat u kamosa a tiez ma flonertku zo zbrojovky brno ale nie je to tento spielberg. je mu ale velmi podobna, neviete niekto aku podbnu tejto zbrojovka brno ma? on nevie co to je za model. :/

edit: mala zasobnik na 5 nabojov a rybynu mala 16mm
Naposledy upravil(a) cvako dne 25 črc 2012 15:08, celkem upraveno 1 x.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 25 črc 2012 14:28

Zbrojovka pokud vim zadnou flobertku nevyrabi. Spielberga vyrabi Industrial Service.
Alfa 641
cvako

Příspěvek od cvako » 25 črc 2012 15:08

na boku do hlavne, tam kde je nabijaci system bolo vyryte zbrojovka brno. pozeral som si ich stranky no nic som nenasiel. :/
Odpovědět