Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já, Dominátor, Barys, všichni ty jednoranné podavače na HW100 máme. A třeba Dominátor už prakticky zásobníky vůbec nepoužívá.
Přesnější by to mělo být, aspoň teoreticky - v zásobníku těžko docílíš, že máš 14 (krát počet zásobníků) naprosto identických nevyosených dírek, kdežto v podavači máš jenom jednu. I když musím říct, že v praxi jsem si ničeho nevšimnul, protože ta diabolka se stejně kalibruje zasunutím do hlavně. Možná kdybys střílel benchrest, tak bys rozdíl v rozptylu našel.
Přesnější by to mělo být, aspoň teoreticky - v zásobníku těžko docílíš, že máš 14 (krát počet zásobníků) naprosto identických nevyosených dírek, kdežto v podavači máš jenom jednu. I když musím říct, že v praxi jsem si ničeho nevšimnul, protože ta diabolka se stejně kalibruje zasunutím do hlavně. Možná kdybys střílel benchrest, tak bys rozdíl v rozptylu našel.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Re: Field Target, Hunter Field Target a Česká sklopka
Na HW100 sa asi da zohnat jednorany podavac - zasobnik. Ale je mnoho dalsich PCP, na ktore sa zohnat nedaju. Mozno ked sa najde niekto sikovny, kto ma doma aj primerane nastroje, ze si to sam vyrobi ...
Ostatni si musime pomoct ako sa len da. Samozrejme v ramci pravidiel ...
Inac po urcitych skusenostiach verim tomu, ze u niektorych znaciek PCP je strelba jednorankou presnejsia, ako tym istym typom v prevedeni pre zasobniky.
Ostatni si musime pomoct ako sa len da. Samozrejme v ramci pravidiel ...

Inac po urcitych skusenostiach verim tomu, ze u niektorych znaciek PCP je strelba jednorankou presnejsia, ako tym istym typom v prevedeni pre zasobniky.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
akorat jsem zaviklal se svym zasobnikem, tam nemuze byt o nejake sousosti ani rec. takovych 0,5 mm vule. ale na jednom nemeckem foru jsem se docetl, ze zasobnik je pri HFT primo zakazan. u viceranek je ten jednopodavac podminka.
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Je zakázáno napínat bicí mechanismus (natahovat) zbraň, dokud nejste připraveni vystřelit na cíl. Žádná zbraň nesmí být natažena nebo nabita při pohybu mezi stanovišti.
Půjduli do detailu tak jak mám vyndat zásobník aniž bych natáhl zbraň.
A k zásobíkům.První rána po zasunutí zásobníku je většinou nepřesná.Moje osobní zkušenost.
Takže pokud to jde doporučuji jednoranný podavač.
A v pravidlech se mi líbí následující
Jakmile vaše skupina dokončila střelbu:
1.Oznamte skupině za sebou, že jste dokončili střelbu na tomto stanovišti. Ušetříte jim čekání, než si uvědomí, že pozice je již volná.
2.Potom okamžitě vykliďte střelecké místo bez diskuzí nad posledním výstřelem.
Půjduli do detailu tak jak mám vyndat zásobník aniž bych natáhl zbraň.

A k zásobíkům.První rána po zasunutí zásobníku je většinou nepřesná.Moje osobní zkušenost.
Takže pokud to jde doporučuji jednoranný podavač.
A v pravidlech se mi líbí následující
Jakmile vaše skupina dokončila střelbu:
1.Oznamte skupině za sebou, že jste dokončili střelbu na tomto stanovišti. Ušetříte jim čekání, než si uvědomí, že pozice je již volná.
2.Potom okamžitě vykliďte střelecké místo bez diskuzí nad posledním výstřelem.

Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
Jirka F. Písek
Je tam napsáno "No gun should be cocked or loaded between lanes. Multi-shots must have the magazine removed, and be in a visibly safe condition", což by se dalo přeložit spíše jako "Opakovačky musí mít vyndaný zásobník a být viditelně nestřelbyschopné", než "zajištěné". To u mě znamená, že musí mít venku zásobník a závěr v zadní poloze (to je viditelně nestřelbyschopné). Ale jak nechat závěr v zadní poloze v souvislosti s požadavkem nosit zbraň hlavní dolů, se mě neptej.
Ony celé ty jejich (teď už i naše pravidla) jsou ne tak úplně dokonalá. Řek bych, že je to spíš celé takovou formou doporučení, prostě není to jednoznačný kontinentální (římský) právní systém, ale spíše anglo-americký (soudcovský) systém, kde soudce je zároveň zákonodárce. Cílem je aby lidi nedělali se zbraněmi kraviny a nikoho nepostřelili. Tak nedělejte kraviny a nikoho nepostřelte, tím že budete dodržovat elementární bezpečnostní pravidla, a to je asi tak všechno o co jde.

Ony celé ty jejich (teď už i naše pravidla) jsou ne tak úplně dokonalá. Řek bych, že je to spíš celé takovou formou doporučení, prostě není to jednoznačný kontinentální (římský) právní systém, ale spíše anglo-americký (soudcovský) systém, kde soudce je zároveň zákonodárce. Cílem je aby lidi nedělali se zbraněmi kraviny a nikoho nepostřelili. Tak nedělejte kraviny a nikoho nepostřelte, tím že budete dodržovat elementární bezpečnostní pravidla, a to je asi tak všechno o co jde.

Právě že je to spíš římský (resp. spíš moderně positivistický) paskvil. Jinak by tam opravdu bylo napsáno "Do not be idiots, do not do any harm" a tím by to bylo vyřešené 
Pokud jde konkrétně o přenášení zbraně, tak třeba v NL je na střelnicích standardem nošení dlouhé zbraně laufem nahoru a jen u HFT apod. je to opačně protože se taky vychází z těch anglických pravidel.
Kromě už uvedeného si moc neumím představit třeba přenášení Steyra s pákou závěru staženou dozadu - mohu se mýlit, ale mám neodvratný dojem, že bych o tu páku velmi rychle přišel.
Mimochodem, co ten nesmysl o vystřelení do země po zapískání? Já v takové situaci prostě zbraň zajišťuju a dávám ruce pryč od spouště.

Pokud jde konkrétně o přenášení zbraně, tak třeba v NL je na střelnicích standardem nošení dlouhé zbraně laufem nahoru a jen u HFT apod. je to opačně protože se taky vychází z těch anglických pravidel.
Kromě už uvedeného si moc neumím představit třeba přenášení Steyra s pákou závěru staženou dozadu - mohu se mýlit, ale mám neodvratný dojem, že bych o tu páku velmi rychle přišel.
Mimochodem, co ten nesmysl o vystřelení do země po zapískání? Já v takové situaci prostě zbraň zajišťuju a dávám ruce pryč od spouště.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Steyr není opakovačka.
Výstřel do země po písknutí tam je. Na druhou stranu, když se v Anglii písklo, tak do země vystřelili tak dva lidi z třiceti na řadě. Ostatní čekali, až se zase pískne, aby mohli pokračovat, maximálně tak otevřeli závěry.
V pravidlech to je, tak to tam nechám.
Kromě toho, pokud se nové sklopky osvědčí, tak přibude pravidlo, že kdo podá protest na nefunkčnost sklopky, bude se pískat a ten protest mu nebude nejbližším rozhodčím uznán, píše si nula bodů.
Výstřel do země po písknutí tam je. Na druhou stranu, když se v Anglii písklo, tak do země vystřelili tak dva lidi z třiceti na řadě. Ostatní čekali, až se zase pískne, aby mohli pokračovat, maximálně tak otevřeli závěry.
V pravidlech to je, tak to tam nechám.
Kromě toho, pokud se nové sklopky osvědčí, tak přibude pravidlo, že kdo podá protest na nefunkčnost sklopky, bude se pískat a ten protest mu nebude nejbližším rozhodčím uznán, píše si nula bodů.
Jak píše kubajzz ten rotačák (jak ho jmenuje Ráďulka, víceraný zásobník) je u HW100 udělanej tak dobře,že asi nikdo nepozná rozdíl mezi 1ran a 14ran. Ale já dopředu jsem čul nějakou békárnu,tak jsem si 1ran rovnou koupil s puškou.Kubajzz píše:Já, Dominátor, Barys, všichni ty jednoranné podavače na HW100 máme. A třeba Dominátor už prakticky zásobníky vůbec nepoužívá.
Na druhou stranu co je pro bezpečnost ,tak já tomu dávám zelenou.Neříkám jednoznačně se všeho držet jako osel bodláku,ale lépe začít dříve než po nějakým postřelení kolegy.
Jestli bude současná posedlost bezpečností ještě chvíli pokračovat, tak za pět let si "vystřelíme" maximálně tak laserem 

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Já jsem pro zdravý rozum a nějakou etalonovou bezpečnost. Na druhou stranu přijeli volové,že Kubajzz s Alexxxusem leželi na zemi a stříleli a 5m za nima jim střílel blbec nad hlavou ve stoje.Když jsem se ho zeptal co dělá odpověděl mi ,že to má v paži.
Když jsme jezdili před 6ti lety jen já,Kubajzz,Alexxus,Milius a pár lidí,kteří už nejezdí,tak se nemuselo nic říkat a každý měl dost rozumu na to,aby se nic nestalo.Dnes v tom počtu jezděj lidi,kteří jsou jako my a není problém (což je většina),ale neznáš už každého tak dobře a třeba i pro ty nováčky se nějaké,snad jen základní pravidlo udělat musí.
Je to ale soutěž nás všech a každý ať se vyjádří a přinese pozitivní do našich srazů.
Když jsme jezdili před 6ti lety jen já,Kubajzz,Alexxus,Milius a pár lidí,kteří už nejezdí,tak se nemuselo nic říkat a každý měl dost rozumu na to,aby se nic nestalo.Dnes v tom počtu jezděj lidi,kteří jsou jako my a není problém (což je většina),ale neznáš už každého tak dobře a třeba i pro ty nováčky se nějaké,snad jen základní pravidlo udělat musí.
Je to ale soutěž nás všech a každý ať se vyjádří a přinese pozitivní do našich srazů.
Jo jo, že při akcích s desítkami neznámých lidí jsou potřeba jiná pravidla než když si jde zastřílet pět lidí, kteří se dobře znají, o tom rozhodně není sporu.
Oni evidentně při tvorbě pravidel vycházeli z praktických zkušeností, takže poté co si pár lidí prostřelilo nohu a semtam někdo objevil díru v autě, tak to radši dali do pravidel. 

Je to všechno ok, až na to zavírání krytek na optice. To je myslím píčovina na n-tou. Tyhle pravidla jsou ale pro HFT, pro Českou sklopku budou platit samozřejmě bezpečnostní ustanovení, trať, čas a třeba vzdálenosti terčů a killzóny. Polohy a vybavení je volba střelce. Taky by neměli spolu ve skupině chodit střelci HFT a České sklopky. Nebo aspoň by měli střílet vždy jako první HFT střelci. Je to z důvodu aby neokoukali vzdálenost z kola paralaxy.
já tam nic o zavírání krytek nevidím... kde to čteš?
dycky STEYR
Ty krytky jsou tam kvůli tomu, aby si někdo nezvětšoval hloubku ostrosti tím, že si udělá do krytky díru a pak ji zavře.