Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Olovo je měkké jako máslo a hlava diaboly se snadno se ořízne podle hlavně.
Pro představu,sukýnka diaboly má 4,75 a co je navíc,to se vytvaruje podle hlavně.
Tak ber větší.
Pro představu,sukýnka diaboly má 4,75 a co je navíc,to se vytvaruje podle hlavně.
Tak ber větší.
Re: Diabolky
Každé hlavni chutná jiné střelivo,je to jen o tom jakou hlaven chytneš.Většinou 4,51-4,52 ale je to o hlavni.dunde.e píše:Jaký je rozdíl v použití diabolky průměru 4.48 .. 4.52, resp co vede k používání toho či onoho rozměru? Je zde nějaká úměra čím větší energie střely, tak tím musí být diabolka větší, aby lépe těsnila a aby se "neprotočila (nestrhla)" ve vývrtu, což by vedlo ke ztrátě těsnosti? Má puška by měla mít cca 14J (z výroby má změřenou rychlost 235m/s), mám používat 4.51...4.52?
Nějaké to PCP se najde ale EV 2 je moje nej
rozdil mezi 4.51 nebo 4.52 neni zadny uz jen protoze samotny lis ma jiste tolerance takze je to uplne jedno vetsina z nas pouziva 4.52 spis jde o to koupit proverenou serii
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
A pak koupíš jinou sérii diabolek a střílí to úplně jinak. Navíc zhruba každá 5-10. diabolka je "jiná" a letí jinam než ostatní.
Rezignoval jsem na chutná/nechutná, rozlišuji jen těžké střelivo a lehké. 14J je na lehké střelivo. Pokud nebudeš závodit mistrovský pohár, tak si s tím hlavu nelámej. Lehkým střelivem nemyslím odlehčené "expres" verze, ty nebrat.
Rezignoval jsem na chutná/nechutná, rozlišuji jen těžké střelivo a lehké. 14J je na lehké střelivo. Pokud nebudeš závodit mistrovský pohár, tak si s tím hlavu nelámej. Lehkým střelivem nemyslím odlehčené "expres" verze, ty nebrat.
tak je jasne ze jina serie muze litat jinak a proto mam z dane serie treba 20 tis diabolek a az dojdou koupim akualni overenou serii a zase mnozstni abych to treba rok neresil
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
Dunde : 235m/s s vahou diabolky 0.54 gr Exact je energie 14.9J
Anschutz 1907/pažba1918 + NSD 10-50x60 Nato
Suhl 150/061 / custom BR pažba + Sightron SII 36x44 BR
Walther LG300 Dominátor + Sightron SIII 10x42
Nečlen a tedy nesponzor fi. CAFTA.
Nevím s jakou diabolkou to testovali (jsou to udáje z CZ), tak jsem uvažoval 0,5g ..což dá necelých 14J a současně víc jak 16J by si nemohli dovolit...ale to je docela fuk.
Nyní střílím JSB Match Middle weight 0,520g (žlutá krabička) 4.50mm a občas mí přijde, že některá rána má jiný zvuk, jakoby byla slabší a letěla pomaleji. Možná je to však jen nějaký klam, protože střílím do plechového lapače a střílím do jednoho terče více ran, takže třeba průstřel do jedné díry zní jinak a podle toho to udělá jiný zvuk. Nebo může záležet jak se diabolka sklouzne a do čeho.
Spíš mne zaujalo, že terčovky (vzduchovky) jsou většinou okolo 7J, jaký to má důvod? Je to kvůli okolním zemím, kde je přisnější limit na zbraně bez zbrojáku (tuším že něměcko má max 7J), nebo šetří vzduch, nebo je to aby to ta diabolkla vydržela a nezničile se ještě v hlavni ?
Nyní střílím JSB Match Middle weight 0,520g (žlutá krabička) 4.50mm a občas mí přijde, že některá rána má jiný zvuk, jakoby byla slabší a letěla pomaleji. Možná je to však jen nějaký klam, protože střílím do plechového lapače a střílím do jednoho terče více ran, takže třeba průstřel do jedné díry zní jinak a podle toho to udělá jiný zvuk. Nebo může záležet jak se diabolka sklouzne a do čeho.
Spíš mne zaujalo, že terčovky (vzduchovky) jsou většinou okolo 7J, jaký to má důvod? Je to kvůli okolním zemím, kde je přisnější limit na zbraně bez zbrojáku (tuším že něměcko má max 7J), nebo šetří vzduch, nebo je to aby to ta diabolkla vydržela a nezničile se ještě v hlavni ?
CZ200S FS - 4.5mm , Delta 4x32AO Mil-Dot
Protože oficiální soutěže ze vzduchovek (pušky,pistole) se střílí v halách na 10m,tak je od toho odvozeno i maximum výkonu pro volný trh.
Buď rád že nemáme 3J jako v Rusku nebo Ukrajině.
Buď rád že nemáme 3J jako v Rusku nebo Ukrajině.
Terčové flinty mají málo J, ne asi proto, ze by to někdo nařídil. Myslím, že by to "zlejm kapitalistům" i RVHP bylo celkem šumák, ale střílelo se pístama, pístovkama se zákluzem, mechanickou větrovkou, CO2 a vzduch. Na žádném závodě za 7let jsem nezažil, že by rozhodčí chtěl přeměřit úsťovku. Možná je to dnes jinak.
Ještě když jsem střílel, zjistili jsme, že při těchto rychlostech léta diabolka stabilně na potřebných 10m a lita i ta horší než HN. Nebyla taková moznost něco koupit.
Tak si říkám, že na tom něco bude asi stále. Proto možná nedělají flinty co mají 16J.
Někdo by to mohl otestovat.
Ještě když jsem střílel, zjistili jsme, že při těchto rychlostech léta diabolka stabilně na potřebných 10m a lita i ta horší než HN. Nebyla taková moznost něco koupit.
Tak si říkám, že na tom něco bude asi stále. Proto možná nedělají flinty co mají 16J.
Někdo by to mohl otestovat.

7J na 10m v hale je spočítané jako optimum pro maximální dosažitelnou přesnost. To samé 22LR na 50m.
Anschutz 1907/pažba1918 + NSD 10-50x60 Nato
Laponec píše:7J na 10m v hale je spočítané jako optimum pro maximální dosažitelnou přesnost. To samé 22LR na 50m.
Přesně tak,plochá hlavička při rychlosti nad 190 ms má horší rozptyl.S kulatou se nesmí střílet kvůli výřezu do terče.
Zatím nemám regulátor, abych mohl stáhnout výkon.
Myslíte, že by pro mne (15J) bylo vhodnější používat raději "JSB Blue Match Diabolo S100" (0,535g) místo "JSB Yellow Match Diabolo Middle Weight" (0,520g) ?
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/diabolky/
Rychlost střely se příliš nezměni (cca -3,5m/s).
Nevíte, jaký je mezi "žlutou" a "modrou" MATCHkou rozdíl, krom nepatrného rozdílu v hmotnosti?
Myslíte, že by pro mne (15J) bylo vhodnější používat raději "JSB Blue Match Diabolo S100" (0,535g) místo "JSB Yellow Match Diabolo Middle Weight" (0,520g) ?
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/diabolky/
Rychlost střely se příliš nezměni (cca -3,5m/s).
Nevíte, jaký je mezi "žlutou" a "modrou" MATCHkou rozdíl, krom nepatrného rozdílu v hmotnosti?
on se výkon stahuje pomocí regulátoru?dunde.e píše:Zatím nemám regulátor, abych mohl stáhnout výkon.
dycky STEYR
u pcp jedna z možností. A určitě nejjednodušší možnost, aby zůstala dobrá konzistence střel