Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Martin77

Příspěvek od Martin77 » 13 srp 2008 13:57

Diabolky LUX (0,50g.) som testoval z CZ200S na 20m s energiou približne 15 J.
Odstrielal som 3 série po 20 rán,všetky 3 mali rozptyl do 2cm.

_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 13 srp 2008 14:50

LUX pouzivam pro deti, kdyz strili z 631LUX na terc s prasatky. http://www.kentaurzbrane.cz/images/skla ... asatka.jpg
Ja i s 631ckou JSB.
A i na deset metru je to rozdil. Pokud strilite na body.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 15:46

Martin77 - díky moc. To mi přijde jako výsledek odpovídající jejich ceně. Nejde úplně o vrcholové soutěže. Stačí na 10 metrů rozptyl do cca 12mm, což jsou desítky.

Alexxxus - ale já se přece vůbec nezlobím. Ale bručím furt, to jo. :lol:
Moje nástřely z QB57 na 50 metrů máš v diskuzi o klukově QB57. Je tam kromě EXACTů i střelba s LUXy na tu vzdálenost. A nevypadá to zase tak strašně. Vzhledem k tomu, že je to stříleno ve větru a ze vzduchovky za 3000,- i s optikou...
Větrovici mám objednanou a na střelivo se ptám z důvodu, že kluk používá LUXy v podstatě výhradně (dlouhá a drahá cesta výzkumu mezi levnými střelivy), tak jestli při další koupi vzít deset, či patnáct krabiček. Jedna je tak maximálně na víkend.

Otec má pistoli (větrovku), kde LUXy vyhoví takřka srovnatelně s pistolovými JSB MATCH. Luxy jsou možná dokonce méně citlivé na vítr. V hale nestřílíme.
Radawar

Ještě nějaké ty nástřely

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 20:58

Takže... Tohle je z pistole GAMO Compact na 10 m ve stoje bez opory s Diabolo LUX. Pět ran.
Přílohy
LUXGAMO10m.jpg
Naposledy upravil(a) Radawar dne 13 srp 2008 21:00, celkem upraveno 1 x.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 20:59

... tohle to samé, ale střelivo bylo JSB MATCH do pistole
Přílohy
JSBMatchGAMO10m.jpg
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 21:14

A tohle je z doby, kdy si synek na pušku (QB57) teprve zvykal. Dnes by to dopadlo o 60% konzistentněji. Ale o to teď nejde. Šlo o test střeliva jeho vzájemným porovnáním za stejných podmínek. Nabíjel jsem mu já s tím, že dostával náhodně střelivo a instrukci, do kterého terče má zrovna střílet. On sám nevěděl, čím střílí. Tak má myslím vypadat test střeliva. Střelec by neměl být ovlivněn vědomím, že "teď to bude lítat líp" a "teď ani nemá cenu mířit". Jinak bez komentáře.

Ještě vysvětlika: Kdybyste to nemohli přečíst, tak zleva - Dia SPORT (levnější a o malinko horší, než LUX), JSB EXACT, JSB MATCH
Přílohy
Terče.jpg
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 srp 2008 21:30

Sory, ale tenhle test nevypovídá absolutně o ničem, natož o vlastnostech diabolek.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 21:35

Nerozumím... To sem mám dát všech padesát terčů??? Nebo jak to myslíš?
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 21:39

Právě proto tolik vyzvídám o těch 16J větrovkách. Je mi jasné, že výsledky budou jiné. Pokud bych si myslel, že odpověď znám, přece bych se neptal.
Kdyby existovala křížová databáze zbraně/střelivo/vzdálenost... Nemusela by existovat tato diskuze.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 srp 2008 22:17

Myslím tím, že když někdo střílí na deset metrů série po pěti ranách do terče ve stoje navíc s rozptylem několika centimetrů, tak ten terč není vypovídající. Vypovídá jen o náhodě.
Střílet exacty na deset metrů nemá cenu, protože to jde jednou dírou. A to je stejná zábava jako ten terč propichovat hřebíkem. :wink: Takže když vidím terč na deset metrů kde je rozptyl u JSBček pět centimetrů tak je mi jasné, že střelec (nebo puška) blbě střílí, o diabolkách to nic nevypovídá.
Relační databáze zbraně/střelivo/vzdálenost je víceméně o ničem, protože každá vzduchovka střílí jinak i v rámci jednoho modelu a navíc každý je jiný střelec. To by musel všechno nastřílet jeden člověk.
Stav se někdy na sraz, tam získáš představu o tom co dokáže vzduchovka. Jednou vidět, je lepší než sto popsaných stránek. :wink:
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 22:27

Vůbec si neodporujeme. Ve Tvé odpovědi není ani slůvko, které bych nepotvrdil. Ale o to tu primárně nešlo.

Jen jsem chtěl nějakou výchozí informaci s konkrétním obsahem. A smysluplnou. A tu jsem odpoledne dostal:

Diabolky LUX (0,50g.) som testoval z CZ200S na 20m s energiou približne 15 J.
Odstrielal som 3 série po 20 rán,všetky 3 mali rozptyl do 2cm.

Tohle jsm chtěl vědět. Nic víc, nic míň. Já nevím, proč se zde s konkrétními odpověďmi tak šetří.

Ten zbytek byl jen můj příspěvek pro případné další zájemce o informace bez kudrdlinek kolem.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 srp 2008 22:39

Jenže 2cm rozptyl na dvacet metrů to je hrůza. To už i Gamo Expander lítá lépe.
Např. Air Arms požaduje po JSB, aby pro ně vyráběné diabolky splňovaly limit 16mm rozptyl na 50 yardů. A ony ten limit v pohodě splňují.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 13 srp 2008 23:10

Správně. Není to kdovíco. To jsem přibližně očekával a tušil. Ale nevěděl. Pak je dobré se zeptat. Ale praxe to ještě zpřesní, dočkejme času. Větší výkon jim skutečně moc nesvědčí.

Pokud budeme v kruhu rodinném na dvacet metrů ničit obsah krabice starých mobilů, PDAček, špuntů... Lze s potěšením sáhnout po LUXech už jen z finančních důvodů. Pakliže se vytasíme s terči na 10 metrů, pořád to může být postačující. Příležitostný střelec vnese jistě větší chybu, než LUX, ba i zbraň, pokud to není úplný póvl. Již jsem to psal jinam, ale připomínám, že kluk se svým opovrhovaným QB57 v kombinaci se střelivem LUX spolehlivě ustřeluje ve stoje z 10 metrů například jednotlivá tlačítka z klávesnice. Stačilo mu na to pár hodin střelby - lepší se. Je na tom snad něco zavrženíhodného? Zatímco já si na své střelecké začátky už sotva vzpomínám a jsem na tom bídně, on má výsledky.

Pro fajnovější záležitosti mám dost velkou zásobu JSB EXACT, JSB EXACT HEAVY a JSB MATCH. Ale to už se zase opakuji. U střeliva JSB se není o čem bavit, tam je vše jasné, pokud jej spedice neuvede do "jiného stavu". Mám i krabičku, která je téměř celá nepoužitelná.

JSB je klasa, leč mnohdy si nemusím rovnou dávat kaviár, když chci jen tak narychlo něco sezobnout, ne?

Pamatuj - je to zábava, ne povinnost.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 srp 2008 00:40

Já ty Luxy snad koupím a testnu. :wink:
Pak uvidím, jestli se ta ušetřená padesátikoruna vyplatí. :wink:
Ale jestli to ještě furt špiní prsty olovem, tak to asi hned vyhodím.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 14 srp 2008 04:01

Pořád špiní , Kovohutě neleguji olovo pro své střelivo.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Odpovědět