Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
martin1976- použi ocot, cca pohár octu na krabičku, za den dva to bude ok. alebo ocot zohrej..
Re: Diabolky
Na čištění olova je nejvhodnější "CHELATON" odstraní nánosy oxidů jak z olova tak i ze stříbra aniž by poškodil povrch.Kdež to ocet je dosti agresivní a musel bys potom diabolky v něčem neutralizovat,třeba v sodě.Chelaton odstraní i více než 200 let staré nánosy.Mám s ním velmi dobré zkušenosti.
CZ 200S 4,5mm Accushot 8-32 x 56S WAT Mil-Dot
Gamo HUNTER 440 Theoben Gas Rams 4,5mm Strike 3-9 x 50E
Walther CP99 Compact
TOZ 17-01
Gamo HUNTER 440 Theoben Gas Rams 4,5mm Strike 3-9 x 50E
Walther CP99 Compact
TOZ 17-01
mc.gyver,
tento spôsob sa mi asi najviac pozdáva, asi ho vyskúšam. Krabičky mám vystavené v uzavretej vitríne a diabolky sú vystavené vzduchu, slnku.. Tak nech to nejako vyzerá. Mám tam aj rôzne perkusné strely z čistého olova, ktoré boli namazné a poutierané. Tie neoxidujú.
tento spôsob sa mi asi najviac pozdáva, asi ho vyskúšam. Krabičky mám vystavené v uzavretej vitríne a diabolky sú vystavené vzduchu, slnku.. Tak nech to nejako vyzerá. Mám tam aj rôzne perkusné strely z čistého olova, ktoré boli namazné a poutierané. Tie neoxidujú.
tak jestli to je do sbírky a vystavuje se to, bych to po vyoctování láknul bezbarvým lakem a bude to navěky 

zaujmave fotky diaboliek, a toho co dokazu. http://www.telegraph.co.uk/culture/cult ... ml?image=4
- Jabberwocky
Tak jsem si šel dneska koupit LUXy. Neměli je, koupil jsem LUX Light. A všem rovnou doporučuju, nekupujte je. Dvě třetiny diabol mají strženou hlavičku a dopředu vytažený ostrý otřep. A každá pátá má vykousaný okraj sukénky. Kovohutě (LUX nebo MASTER) kupuju na plinking a blbnutí s pistolí a neměl jsem s nimi zatím problém. Ale LUX Light je hnůj, za který by se měli stydět. Tak varuju.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
Tady stejně 99.9%, kupují JSB 

EDgun Matador .22 + Sightron SIII 10-50x60 LRIRMOA
Air Arms FTP 900 + Burris Timberline 4,5-14x32
Ono vlastně nic jiného nelítá lépe JSB je nejlepší volba a to nejen v ČR pokud chce kdokoli a s čímkoli trefit lépe

Steyr LG 110 FT, Sightron SIII 10-50x60
- Jabberwocky
Když chci střílet desítky, kupuju je taky :-) Ale na střelbu do prasátek (http://www.lovecke-zbrane.eu/lapace-bro ... ia-hunter/) a podobné blbnutí mi to přijde jako škoda peněz. Na to jsou Kovohutě tak akorát. Tedy kromě Standardů a teď LUX Light.
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
Si tou špínou ale zasíráš hlaveň..
- Jabberwocky
Mastery ani Luxy mi špinavé nepřijdou. Prsty nešpiní, nejsou ulepené a olovo mi přijde laickým pohledem ok. Standardy samozřejmě nekupuju, těmi jsem krmil naposledy v 80. letech flusbrok :-)
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
Zdravím, chvilku jsem přemýšlel jestli to mám dát tady nebo do Benjamin Marauder, ale protože je to problém diabolek, tak to dávám tady. Dnes mi dorazila pistole Marauder a hned jsem se vrhnul na zastřelení optiky. Zatím jsem to osadil deltou 4x32AO.Pistole mi dorazila s jumbo exact 5,5. Po několika desítkách ran jsem ovšem nemohl seřídit nástřel. Střílel jsem v teple na 10m s oporou a 4x do jednoho terče. To se musí trefit i slepý. No výsledek byl horší než DU 10 ve stoje bez opory (tím nechci říct, že je DU 10 špatný, to spíš naopak). Nakonec to vidíte sami, je to ta horní řada terčů. Když už jsem byl dost rozladěný z výsledku, tak jsem si vzpoměl, že jsem si nechal poslat testovací sadu. A výsledek je vidět v dolní řadě. Dost velký rozdíl. A přitom diabolky, dodané se zbraní, nejevily známky poškození. Nevím čím si to mám vysvětlit. Zkoušel jsem i další dodané v testovací sadě a lítalo to všechno "jednou dírou". Omlouvám se za delší kecání, ale třeba to někomu pomůže, až bude neštastný ze svých nástřelů a nové vzduchovky.
A střílel jsem do krabice, tak to není tak pěkně vykrojené.
Edit: Testů proběhlo daleko více a se stejným výsledkem. Jeden přikládám pro názornost.
Edit: Vymazané označení diabolek ve spodní řadě terčů. Mělo tam být zleva 5,52 2x a 5,53 2x. Vše stříleno s pistolí Benjamin Marauder. Koho to zmátlo se omlouvám
A střílel jsem do krabice, tak to není tak pěkně vykrojené.
Edit: Testů proběhlo daleko více a se stejným výsledkem. Jeden přikládám pro názornost.
Edit: Vymazané označení diabolek ve spodní řadě terčů. Mělo tam být zleva 5,52 2x a 5,53 2x. Vše stříleno s pistolí Benjamin Marauder. Koho to zmátlo se omlouvám

Naposledy upravil(a) jardin38 dne 05 bře 2011 23:32, celkem upraveno 5 x.
EDgun Matador .22 + Sightron SIII 10-50x60 LRIRMOA
Re: Test váhy diabolo JSB EXACT 4,52 (TESTOVÁNO 1000 KS)
TEST DIABOLO JSB EXACT 4,52
Zdokumentoval jsem převážení diabolo na váhách JS-WG 40G X 0,005 gram což by na tes mělo stačit nejsou to zrovna naprosto špičkové váhy ale jsou kalibrované a na tento pokus naprosto stačí vážím s nimi již 3 roky diabolo a výsledek jsem nyní zdokumentoval i pro ostatní k do tuto možnost nemají.
TEST ZDE http://www.mojefotky.cz/clientimg/smieg ... 7fe7e8.jpg
PRŮBĚH VÁŽENÍ http://www.mojefotky.cz/clientimg/smieg ... 6e06b8.jpg
Jinak výsledky během 3 let jsou podobné někdy jsem dokonce zaznamenal odchylky 0,525 až 0,565 načež jsem napsal do JSB přímmo panu Schulzovi který mi vřele a rychle odpověděl a vysvětlil v dopise proč se tak děje. A připojil vřelou omluvu s pozorností podniku. Což se na dnešní dobu opravdu cení. A stále JSB patří mezi nejlepší výrobce a těžko bude někdo lepší.
Pokud si dobře pamatuji tak mi vysvětlil že mají procentuelní odchylku kterou se snaží nepřekračovat a otřepy a nepravidelné hrany na diabolkách jsou způsobeny rozcalibrování stroje a to že se dostaly diabolo na trh i přes kontrolní pracoviště si nedovede vysvětlit. A pokud na nějaký výrobek s touto vadou objevím bylo to způsobeno právě tímto a upozorním s připojením fotodokumentace se seriovým číslem na krabičce kvůli zjednání okamžité nápravy a to příslušné oddělení JSB Match Diabolo nebo přímo na jeho email.
ZÁVĚR:Nějak bych se z výsledku nestresoval rozdíl při ústové rychlosti 240 m/s je při váze 0,530 - 0,560 necelý milimetr propad , mnohem větší starosti jsou otřepy na diabolkách na košilce nebo v nejhorším případě hrana po lisování na boku diabolo tak to je fakt špatný, prováděl jsem kdysi test takto poškozenách diabolek a dokáže odlétnout jakýmkoli směrem klidně o 5-10 mm na 25 metrů. Když k tomu připojíme trochu vánek, něco rozdíy tlaku v regulátoru. A pak si marně člověk láme hlavu proč ze 6 dibalolek někdy jedna odletí i když nefouká vítr.
Kdyby se chtělo udělat někomu podobný test a nebude litovat času je to cca 2 hodky života at ho zdokumentuje a pověsí na vlákno.
Zdokumentoval jsem převážení diabolo na váhách JS-WG 40G X 0,005 gram což by na tes mělo stačit nejsou to zrovna naprosto špičkové váhy ale jsou kalibrované a na tento pokus naprosto stačí vážím s nimi již 3 roky diabolo a výsledek jsem nyní zdokumentoval i pro ostatní k do tuto možnost nemají.
TEST ZDE http://www.mojefotky.cz/clientimg/smieg ... 7fe7e8.jpg
PRŮBĚH VÁŽENÍ http://www.mojefotky.cz/clientimg/smieg ... 6e06b8.jpg
Jinak výsledky během 3 let jsou podobné někdy jsem dokonce zaznamenal odchylky 0,525 až 0,565 načež jsem napsal do JSB přímmo panu Schulzovi který mi vřele a rychle odpověděl a vysvětlil v dopise proč se tak děje. A připojil vřelou omluvu s pozorností podniku. Což se na dnešní dobu opravdu cení. A stále JSB patří mezi nejlepší výrobce a těžko bude někdo lepší.
Pokud si dobře pamatuji tak mi vysvětlil že mají procentuelní odchylku kterou se snaží nepřekračovat a otřepy a nepravidelné hrany na diabolkách jsou způsobeny rozcalibrování stroje a to že se dostaly diabolo na trh i přes kontrolní pracoviště si nedovede vysvětlit. A pokud na nějaký výrobek s touto vadou objevím bylo to způsobeno právě tímto a upozorním s připojením fotodokumentace se seriovým číslem na krabičce kvůli zjednání okamžité nápravy a to příslušné oddělení JSB Match Diabolo nebo přímo na jeho email.
ZÁVĚR:Nějak bych se z výsledku nestresoval rozdíl při ústové rychlosti 240 m/s je při váze 0,530 - 0,560 necelý milimetr propad , mnohem větší starosti jsou otřepy na diabolkách na košilce nebo v nejhorším případě hrana po lisování na boku diabolo tak to je fakt špatný, prováděl jsem kdysi test takto poškozenách diabolek a dokáže odlétnout jakýmkoli směrem klidně o 5-10 mm na 25 metrů. Když k tomu připojíme trochu vánek, něco rozdíy tlaku v regulátoru. A pak si marně člověk láme hlavu proč ze 6 dibalolek někdy jedna odletí i když nefouká vítr.

Kdyby se chtělo udělat někomu podobný test a nebude litovat času je to cca 2 hodky života at ho zdokumentuje a pověsí na vlákno.
Naposledy upravil(a) smiegl40 dne 09 bře 2011 23:27, celkem upraveno 1 x.
Steyr LG 110 FT, Sightron SIII 10-50x60
Dobrý, přesně podle: "Dejte mi lidi, já to udělám"