pro nazornost http://www.diabolky.cz/kovo2.htm
Otazka nezni jak drazky vznikaji (technologii vyroby), ale PROČ, za jakým účelem ?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Operace při výrobě navíc to není, jen při výrobě formy. Dle mého při uvědomění si velkých tvarových nedostatků produktu se tím zkreslují menší nepravidelnosti.la_fontaine píše: K čemu slouží drážkování na diabolkách. Na dražších,kvalitnějších diabolkách ho nenajdeme. Usuzuji, že "kazí přesnost". Ale naproti tomu je to operace při výrobě navíc, tak nechápu, proč ji dělají?
Ono to není tak jednoduché...Adam70 píše:No napsal jsi to moc hezky,ale............
Pokud bude raketa stabilizována rotací nepotřebuje stabilizátory,naopak jsou tam na nic a překážejí.
Světlicovej motor ROS40 je zdárným dokladem stabilizace rotací,má jednu hlavní trysku a tři "rotační" a je schopen díky rotaci letět sám.
Gratuluji taky moc pěkná raketka.pepan012345 píše:Ano, ROSky znám a máš pravdu, že lítají samy... Asi to bude trochu složitější problémek, jak píše VScharlie.. Jinak rakety také stavím, takže tou problematikou se trochu zabývám a vím, že bez stabilizátorů bych raketu neustabilizoval a nebo bych musel udělat příliž těžkou hlavici.. Jinak pěkná raketa se ti podařila. Zajímavé ale je, že spaliny máš nějaké tmavé, to může signalizovat špatný spalování, možná málo jemný dusičnan, nebo si použil nějaká aditiva? Nebo jsi použil cukr ísto sorbitolu? Tady je zase moje raketa na čistý KNSorbitol 1kg paliva: , , dolet kolem 2km, trochu se mi zakymácela, asi vlivem právě zbytečně těžký špičky, tvoje letěla pěkně rovně..
je to tak ludia si myslia zemaju 308miny WinKubajzz píše:Já vždycky když slyším pojem Destrukční účinek diabolky, tak se válím po zemi.![]()
milius píše:Na 10m máš teda mizernej výkon.Nevim sice co si představuješ pod pojmem destrukce,průraznost a přesnost.Taková diabolka neexistuje.Exact v 16J taky umí pěkně učesat cíl a to především přesně.