Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Na životnosť pistonov som sa pýtal preto, lebo sa k nim predáva kľúč a dajú sa dokúpiť aj náhradné pistony. Teda či sa streľbou opotrebúvajú, alebo to nemám riešiť, tie pistony vydržia dlho.
Re: Derringer od fy Great Gun
klíč máš hlavně na čištění ,-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Dva náhradní pistony koupíš za 144Kč. v ceně zbraně zanedbatelné a je to asi jediné co se může opotřebovat, ale nemusí. Jsou kalené, můžou prasknout. Na jedné zbrani je mám roky v pohodě a na jiné se rozklepaly, bylo to nekalené.
Ďakujem za odpovede, pýtam sa preto, lebo celú diskusiu o derringeroch, ktorá má 126 strán
som prešiel zatiaľ iba do tretiny, ale chcem si ju prečítať celú a napadajú mi otázky, ktoré chcem mať zodpovedané skôr ako budem mať derringera doma
Edelweiss, díky za tip, hádam to do toho 1. augusta vydržím
Ešte sa chcem opýtať:
Ak chcem nechať derringer dlhšie nabitý, prípadne ho dlhšie nosiť v púzdre kolmo dole pri potulkách divočinou postačí ogivál dobre nabiť a namazať trebárs nejakou ekologickou BIO vazelínou? Postačí namazať len tie drážky na ogiváloch?
Derringer DIMINI od Great Gun sa líši od klasických derringerov len menším telom a nižšou hmotnosťou? Strelecké parametre sú pri tom istom kalibri a dĺžke hlavni rovnaké?

Edelweiss, díky za tip, hádam to do toho 1. augusta vydržím

Ešte sa chcem opýtať:
Ak chcem nechať derringer dlhšie nabitý, prípadne ho dlhšie nosiť v púzdre kolmo dole pri potulkách divočinou postačí ogivál dobre nabiť a namazať trebárs nejakou ekologickou BIO vazelínou? Postačí namazať len tie drážky na ogiváloch?
Derringer DIMINI od Great Gun sa líši od klasických derringerov len menším telom a nižšou hmotnosťou? Strelecké parametre sú pri tom istom kalibri a dĺžke hlavni rovnaké?
Když ho chceš mít delší dobu nabitý, ničím to nemaž a je to, já osobně klidně střílím na sucho a de to v pohodě.
A ten DIMINI bude opravdu horší na držení. nezapomeň, že to je ve skutečnosti na obranu a ne na běžné střílení, na jaké to používáme my pro zábavu a relax.
On není žádný zázrak ani ten normální proti třeba pistoli 1911 To je jiné kafe na držení...
A ten DIMINI bude opravdu horší na držení. nezapomeň, že to je ve skutečnosti na obranu a ne na běžné střílení, na jaké to používáme my pro zábavu a relax.
On není žádný zázrak ani ten normální proti třeba pistoli 1911 To je jiné kafe na držení...
Great Gun majú ten derringer v toľkých prevedeniach, že budem mať problém si vybrať. Viem, že chcem cal. 45 a hlaveň 3 prípadne 3,5. Ale farebné prevedenie ako aj veľkosť normal/DIMINI, to bude pre mňa ešte dlhé rozhodovanie.. 

Ujasni si na co to chceš!!!
Potom si řeš jak má vypadat.
Kde bydlíš? Je velký problém si zajet k Hodonínu do Tvrdonic a podívat se po domluvě. Oni to umožní bez problému...
Potom si řeš jak má vypadat.
Kde bydlíš? Je velký problém si zajet k Hodonínu do Tvrdonic a podívat se po domluvě. Oni to umožní bez problému...
Do Tvrdonic sa zrejme nevyberiem, je to od nás cca 400 km, aj keď na druhej strane nie je nad to, vidieť a poťažkať si to železo naživo
Ale keď pozerám tie parametre medzi normal a DIMINI cal.45 hlaveň 3,5, tak rozdiel v celkovej dĺžke je len 17 mm (184 mm/167 mm) ale vo váhe je už dosť výrazný rozdiel až 211 g (596 g / 385 g).
Možno ten normál sa lepšie drží pri častejšom strieľaní, ale ten DIMINI je zase ľahší na nosenie. Neviem to takto posúdiť, či ten rozdiel vo váhe má také výrazné rozdiely pri streľbe a držaní v ruke, keďže som ešte túto možnosť nemal. Taktiež neviem, či má DIMINI aj menšiu rukoväť, a či sa z neho strieľa menej pohodlne. Každopádne aj farebné prevedenie je pre mňa dôležité, predsa len, bude to môj spoločník možno navždy a vlastniť viac kusov derringerov určite nemám za potrebné. Chcem ho mať ako exponát na poličke, chcem si ho občas brávať na potulky a občas s ním rekreačne pre potešenie zastrieľať. To je účel pre ktorý by som si ho chcel zaobstarať.

Možno ten normál sa lepšie drží pri častejšom strieľaní, ale ten DIMINI je zase ľahší na nosenie. Neviem to takto posúdiť, či ten rozdiel vo váhe má také výrazné rozdiely pri streľbe a držaní v ruke, keďže som ešte túto možnosť nemal. Taktiež neviem, či má DIMINI aj menšiu rukoväť, a či sa z neho strieľa menej pohodlne. Každopádne aj farebné prevedenie je pre mňa dôležité, predsa len, bude to môj spoločník možno navždy a vlastniť viac kusov derringerov určite nemám za potrebné. Chcem ho mať ako exponát na poličke, chcem si ho občas brávať na potulky a občas s ním rekreačne pre potešenie zastrieľať. To je účel pre ktorý by som si ho chcel zaobstarať.
I pětipalec není problém nosit,dal jsem ho do pouzdra Dasta na zásobník z 45. Jen jsem ho dole rozpáral na průchod hlavní. Je to paráda, hodíš za opasek a pod košilí to skoro není poznat. Na to co píšeš bych si koupil aspoň 4palce, nerez, černění, nebo nitrid.
radsej si kup normalnu velkost, vyzera krajsie a aj sa bude lepsie drzat... rozdiel hmotnosti a velkosti je zanedbatelny...
to-Iowa
Naplanuj si cestu na nějaké závody unás, no a pučím ti je na hraní všecky, z praxe se rozhodneš nejlépe

Naplanuj si cestu na nějaké závody unás, no a pučím ti je na hraní všecky, z praxe se rozhodneš nejlépe

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Fotek je pořád málo, dnes došel testovací kus .54 pokud to někdo chce prubnout se mnou, víte kde mně najít.
To zní jako skvělá nabídka (také na Derikem rozmýšlím).edelweiss píše:Naplanuj si cestu na nějaké závody unás, no a pučím ti je na hraní všecky, z praxe se rozhodneš nejlépe
Kde je to "u vás" (nějaké info o závodech na netu)?

střelnice co je nejblíž http://sskmikulov.com/plan.php plán soutěží.
Asi dám prednosť normálnej veľkosti pred DIMINI, aj na poličke lepšie vynikne.bufallo píše:radsej si kup normalnu velkost, vyzera krajsie a aj sa bude lepsie drzat... rozdiel hmotnosti a velkosti je zanedbatelny...
edelweiss, to by bolo asi najlepšie, vyskúšať si to naživo. Inak tie modely DIMINI majú menšiu rukoväť? Ako sa s nimi strieľa? Myslím, či sa dostatočne dajú uchopiť.edelweiss píše:to-Iowa
Naplanuj si cestu na nějaké závody unás, no a pučím ti je na hraní všecky, z praxe se rozhodneš nejlépe![]()
Kukám, že si si zase zaobstaral ďalší parádny kúsok - derringer cal. 54, hotový kanón

Edit.: Hej, viem, ty len testuješ