Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Artifex » 19 úno 2013 14:30

To, že jsi tu nový jsi vytáhl ty, když jsi vypíchnul:
remington píše:skus pozret 4-5 prispevkov hore a budes v obraze Jožko :wink:
kde píšeš
remington píše:Zdravim..., planujem kupit ... Bude to moj prvy... a chcel by som par rad o spravnom nabijani a davkovani strelneho prachu :) Dakujem

Očividně ses fakt ani nesnažil k tématu hledat, o ucpávkách tu je celá stránka hledání a ještě něcí navíc...
http://forum.gunshop.cz/search.php?keyw ... mit=Hledat

Ještě se také nauč psát spisovně, kdo tu má louskat cizí jazyk a ještě takhle zpotvořený. Se slovenštinou nemám ohledně srozumitelnosti problém, ale zamýšlet se nad smyslem přízpěvku se mi nechce déle než minutu. (hint: Velká písmena na začátk vět, dělení interpunkčními znaménky, tvorba věty atd. jsou učivo základní školy, které přispívá k jednoznačnému vyjadřování)

(Neopravuju tu každou blbost ale co je moc, to je moc, neumíš hledat ani psát a nadáváš!)

Obrázek

Takže, dotazy:
remington píše:a chcel by som par rad o spravnom nabijani a davkovani strelneho prachu
remington píše:a este som sa chcel spytat niekde som cital ze treba mastit vnutro hlavni ?
remington píše:je nutne tam dat ucpavku a az nato dat strelu ? je tam dolezita ta ucpavka ?
tu byly všechny už několikrát zodpovězené, problém?

Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
herakleus

Příspěvek od herakleus » 19 úno 2013 20:34

Zdravím všechny měsíc se přehoupl a já konečně můžu psát na tomto forku. Tak že, začnu s tím že se omlovám za nevybíravé slova k Edovi a pokud jsem se ho nějak dotknul tak mě to mrzí !Jinak z Derrikem jsem moc spokojenej a přemýšlím o nějakém testu průraznosti fotky až budou dodám !Tak se mějte a střelbě zdar!!!!! :mrgreen: H.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 19 úno 2013 20:48

To-herakleus
Nejsem z cukru, jen se nechci hádat o zbytečnostech, jsme tu že nás to baví, máme podobné zájmy a chceme si sdělovat informace. Jen to chce štábní kulturu a trochu tolerance, nejsem miss sympatie a nemohu být se všemi naráz zadobře, mohu ale trvat na nějaké úrovni komunikace a kvalitě informací. Takže ano může to být zdrojem jiskření :wink:
Takže dost kázání, oddechový čas byl vyčerpán a teď nám sem naper fotky a postřehy ze střelnice.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
remington

Příspěvek od remington » 19 úno 2013 22:37

Artifex :D dakujem za podrobny rozpis hned som mudrejsi a vidim ze mas prehlad :D :D
Naposledy upravil(a) remington dne 21 úno 2013 01:53, celkem upraveno 1 x.
Miro1

Příspěvek od Miro1 » 20 úno 2013 17:34

Ahoj, všetkých pozdravujeme, a hlásime sa do rodinky.
V piatok si ideme pre SWIS No.1, tešíme sa, a dúfam že nám bude chutnať.
Přílohy
gun 003.jpg
gun 003.jpg (87.69KiB)Zobrazeno 2563 x
Romanescu

Příspěvek od Romanescu » 26 úno 2013 18:22

Po cca 200 absolútne bezproblémových výstreloch z .45-ky som mal včera prvé zlyhanie, zápalka S&B neodpálila. Veľmi nepríjemná situácia, neviete kedy plne naládovaná pištol s ogiválom na prachu a klepnutou narazenou zápalkou sama vystrelí. Počkal som cca 30s a mieril som na terč, ale potom len začal problém, zápalka bola samozrejme silne narazená a nešla z kónusu vôbec dolu, tak som jednou rukou mieril na terč a druhou pri očakávaní výstrelu najprv skrutkovačom skúšal stiahnuť čo nijako nešlo a potom kombinačkami pomaly krútením nakoniec uvoľnil zápalku. Keby vtedy zápalka spustila, asi by som dostal deríkom po čele alebo kombinačkami po zuboch.
Vinu za zlyhavku ale dávam sebe, zápalku som nasadzoval zásobníkom (tým mosadzným dlhým) a nenasadil som ju priamo, ale najprv trochu šikmo, potom som dotlačil a dorovnal, vtedy sa asi zhrnula traskavá náplň. Po demontáži stlačenej zápalky bolo vidno v dierke pistonu ružovú traskavú zmes. Ďalšia rana s novou zápalkou bola už zase v pohode.
Ináč som veľa krát laboroval s prvým výstrelom z vyčistenej namastenej hlavne. Fakt je že plný výkonový potenciál má deríček až po pár výstreloch, spočiatku to nie je úplne ono. Ale ako tu bolo x krát písané, pomáha poriadne zatemovať strelu (spočiatku som mal blbý pocit trieskať po prachu, ale nič sa nestalo a teraz pokojne tri krát poriadne tresnem v stojane kladivkom po nabijáku a prvý výstrel je OK. Tiež som skúšal kombinovať ogivál a tenký bavlnený flaster z košele s priemerom cca 20mm, takže okraj flastru dosahuje iba pod poslednú hranu ogiválu, ktorá sa na vstupe do hlavne orezáva a už flaster nepotrebuje. Flaster tak tesní len prvé dve spodné osadenia ogiválu. Účinok to má rovnaký ako poriadne nabitie strely - funguje to.
Čakám na objednanú 9mm, som veľmi zvedavý na ten dlhý dobre tesniaci 9mm ogivál a výkony malého deríčka.
Mám už doma kliešte od Lee, tak čochvíľa keď miniem nakúpené strelivo sa pustím do liatia. Potom sa pochválim :wink:
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 26 úno 2013 21:45

Co vymýšlíš, proč sundávat zápalku? Natáhnout a klepnout znovu a když nevyjde tak ještě jednou, pak teprve má cenu vymýšlet jak selhávku sundat.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Romanescu

Příspěvek od Romanescu » 26 úno 2013 21:55

natiahol som a klepol som ešte raz, dva pokusy bez úspechu mi stačili, pochybujem že na tretí raz by spustila. GG má na úderníku spoľahlivo silnú pružinu a zápalka bola viditeľne rozklepaná po dvoch pokusoch.
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
COOK

Příspěvek od COOK » 01 bře 2013 21:12

Pokud na střelnici vystřelím 50x, tak mi takhle zápalka selže cca 4x, což je 8%! Někdy vystřelí až na popáté... Prsty v tom má kratší páka kohoutku, který zřejmě dodá míň energie, a další problém je tvar pistonu. Psal jsem dávno do GG mail, ale "není čas" to číst. Vypadá to na příliš tlustou stěnu trubičky pistonu, kdy se úder třaskaviny rozprostře na relativně velkou plochu pistonu a tak je na ni vyvinut menší tlak na mm2. Pokud by se stěna ztenčila o třetinu, už by to mělo být v pohodě. Zároveň by šlo víc tlaku dovnitř a ne ven. Pistony jsou zakalený, takže leda brousit.

Ostrá hrana, podobně jako na obrázku dole: http://www.hallowellco.com/percussion_lock.htm Ale dělal bych ji v prostředku stěny. Na vnitřním průměru je to nesmysl.
Jak bych je dělal já:) http://www.gunaccessories.com/ThompsonC ... ipples.asp
Jasně viditelná ostrá hrana: http://it.wikipedia.org/wiki/File:Percu ... nipple.jpg
1mato250

Příspěvek od 1mato250 » 11 bře 2013 08:55

zdravim :) akosi som sa zamiloval do derringerov a o mesiac mam v plane jednu si kupit ale mam dilemu tak mi dufam pomozete. rozhodujem sa medzi .45 a .54. a dlzkou hlavne od 4" do 6". lenze z fotiek si neviem predstavit realnu velkost.
derringera chcem viac menej pre zabavu ( strielanie kapustnych hlav a podobne :D ) preto sa mi na to viac pozdava .54 a dlzka hlavne okolo 5" mozno aj 6". Takato zbran by sa mi zisla ale aj na obranu a neviem si predstavit realnu velkost 6" .54 . doteraz som bez problemov nosil berretu 92 co je tazka velka krava. a dlazku hlavne chcem dlhsiu lebo sa mi take pacia :D takze chcem aby splnal derringer aj dizajnovu funkciu aby som sa nan mohol len tak kochat :D

edit: tu som nasiel video .45/6 " a nevyzera moc velka. mozno by stacilo aj tych 5"
takze teraz by som chcel vediet rozdiel vo vystrele medzi .45 a .54. bude v tom velky rozdiel alebo je to zhruba rovnake ?
a este jedna vec. keby som zobral dlhsiu hlaven spravili by mi v GG k tomu aj nabijacku ? lebo v prislusenstve maju len do 4"
chramst

Příspěvek od chramst » 11 bře 2013 14:00

Udělají ti na zakázku co budeš chtít, i patřičné nářadí k tomu co je potřeba. Já ho mám objednaného v nerezu hlavně, to ostatní tvrdochrom 5palec a 45, což ti bude bohatě stačit jak na obranu i vyblbnutí...

Když jsem si koupil asi v r.1995 první perkus žádný problém s odpálení nikdy nebyl a řádně jsem ho profukoval, já bych řekl, že je to také v kvalitě dnešních výrobků
1mato250

Příspěvek od 1mato250 » 11 bře 2013 22:20

Napisal som im teda mail aby mi spravili cenovu ponuku na 5 palcovy derringer v razi .45 aj .54 a uz sa nejako rozhodnem. Mozno si hodim mincou a ta to vyriesi za mna :D velmi ma laka ta .54 len neviem ci sa to oplati priplacat dost penazi za vacsi kaliber. najviac by mi pomohlo keby niekto strielal z oboch kalibrov a napisal rozdiel
chramst

Příspěvek od chramst » 12 bře 2013 06:06

U té 54 budeš mít velkou spotřebu olova a jen dobrý pocit z děla, i váha je vetší. Podle mě 45 stačí.
inliner

Příspěvek od inliner » 12 bře 2013 07:42

by me zajimalo jak chces tu .54 v 5" udrzet za tu malinkatou rukojet :lol:
a na obranu se to uz ve 4" blbe taha
chramst

Příspěvek od chramst » 12 bře 2013 12:02

1911 r. 45 také používají na obranu, já to nepotřebuji, ale není to tak velký problém. U deriinga to bude ještě pohodlnější
Odpovědět