CZ 805 a 5.56 NATO vs 7.62 NATO

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DeadMan
Re: CZ 805 a 5.56 NATO vs 7.62 NATO

Příspěvek od DeadMan » 08 úno 2011 19:38

ja nejsem na žádném videu a na tom o kterém asi mluvíš je BREN :mrgreen:
jinak proč tady dáváte mistry v IPSC a jejich vyladěné speciály které mají s vojenskou realitou pramálo společného
dávejte tu bžné uživatele jako já když už chcete porovnávat
a cartman má pravdu M16 je skoro stejně stará jako AK47 :wink:
jinak Kubajz ten píst u 58 je jeho nějvětší výhoda oproti AR15 kde se ti sviní celý vnitřek a pak vznikají ty závady 8)
ale to už jsme hodně OT dle mého

SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb
tekttemi

Příspěvek od tekttemi » 09 úno 2011 02:58

Uz deda Kalasnikov tvrdil, ze prechod na mikrorazi je spatny, zastava 7,62x39. Media nas krmi zpravami typu: pusky protivnika maji vetsi dostrel (Afghan) ... .223 ma na vetsi vzdalenost horsi prubojnost. Ja jen nevim, co je na osmapadesatce do Afghnanistanu tak spatny. Vsechno moderni prislusenstvi na ni navesit jde, vyjde to na zlomek ceny Brenu.
Btw. osobne si myslim, jak je to nad x metru vejs tak je to prace pro kulomet, kterej napriklad tu nahradu potrebuje akutneji.
No a at mi nikdo netvrdi, ze modularni system je supr, kdyz kvuli predimenzovanymu duralovymu ramu puska vazi mnohem vic, nez je nutne. Predstava, ze vojak pojede do Iraku s Brenem v .308, do Severni Korey v .223 a doma bude cvicit s 7,62x39, by byla mozna, pokavad by tu bylo HDP jak v Lichtenstejnsku. Nevim, kdo by na kazdou zbran zaplatil 3 hlavne, zavorniky atd.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 úno 2011 09:27

Děda Edison zase tvrdil, že střídavý proud je nesmysl a nemá cenu se jím zabývat...

Větší průbojnost má .223, protože má 2x větší průřezové zatížení. Akorát v měkkých materiálech má menší, protože se střela destabilizuje a převrací se. Díky tomu má taky daleko větší ranivost.

CZ805 možná váží víc, ale munice a zásobník je o 40% lehčí, takže ve výsledku voják s puškou a pěti plnými zásobníky na tom bude o 1kg líp než teď. Tedy si může vzít další dva zásobníky navíc. Nebo si může sebou vzít třeba další litr vody, jak tady kdysi psal Balda.
Proti tomu se asi nedá argumentovat, nebo jo?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Biggles

Příspěvek od Biggles » 09 úno 2011 10:10

Mohl bys mi napsat, jak jsi došel k úspoře jednoho kg při pěti zásobnících? A při kterých zásobnících? Nějak nemohu dohledat údaje, tvůj výpočet podporující (nicméně to je nejspíš chyba v mé metodice hledání).
Kubis

Příspěvek od Kubis » 09 úno 2011 10:14

Kubajzi vzdej to, plýtváš drahoceným časem.

Deadmana nepřesvědčíš on argumenty nebere, on jenom hraje tu svou ódu na SA58 pořád dokola. Já už to vzdal.
Kubis
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 09 úno 2011 10:37

Taky mám ten pocit.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan » 09 úno 2011 12:00

nevím jakou ódu myslíš? neumíte číst? příjde mi že někteří jsou tak fixovaní na určitou věc a že vidí jen to co chou vidět!
je to tu jak mlácení prázdné slámy a proto zbytečné dál reagovat holt tu se kecá a pro věrohodné info se chodí jinde a lze získat i názory vojáků :wink:
když už tedy armáda rozhodla že chce nesmyslný 5,56 NATO jen aby vlezla US do ři.i tak si měla vybrat něco co funguje a né něco co se ještě musí dodělávat a je dražší než konkurence moje volba by byla třeba G36 (je i lehčí) ale jak píšu již po 1000x tak jen tvrdím že Bren není modernizace ale jen lumpárna na daňové poplatníky a proto ta celá má diskuze a nevím jestli to mám dát většim písmem nebo tučně aby si toho všimli i zdejší odborníci na zbraňovou problematiku
pokud by opravdu chtěli pro své vojáky to nejlepší tak by v první řadě šáhli po 6,5 nebo 6,8 a pak řešii jakou zbraň
konverze je na prd když si ji ani neobědnali a hlavně už vidím jak borci sebou tahají milión dalšich dílů a hrají si s tím jak s legem to nedělají ani super moderní US army a že tam těch konverzí je oproti ČR (vždy bude lepší použit na danou věc zbraň tomu určenou než univerzál který není vhodný ani na jedno)
jinak zkus zastavit teroristu v rozjetém jeepu s náloži pomocí 5,56 nebo 7,62 (to že ho střelíš do kebule tu pprosím nepiš nejsi v counter strike ) pak uvidíš nebo spíše v tvém případě už neuvidíš jak to dopadlo já jsem viděl několik testů obou ráří a v konečném výsledku dopadla lépe 7,62 (zkoušely se různé bojové podmínky, kryty, materiály, vesty, helmy, želatina atd. atd.)
jinak já argumenty vyvracím nikoli neberu to je rozdíl ale vy pak nejste schopni obhájit svojí neznalost
a stou hmotností jsi trochu ustřelil :mrgreen:
kolik vám CZUB platí chlapi za tuhle propagandu? :mrgreen:

ještě jsem si vzpoměl abych vás trochu popíchnul :D to že tam lítá celý blok a při otevření je tam 'doura jako prase rovněž přispívá ke spolehlivosti protože se nekouše nábojnice ve výhozním okénku 8) tak a teď už opravdu končím abych vám nezpůsobil zbytečně zdravotní problémy :mrgreen:
SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb
josse

Příspěvek od josse » 09 úno 2011 12:52

Ja ti taky nic neberu a nevyvracím jen 6,5 a 6,8 jsou pokusne náboje které nikdo nemíní nikam zavádět a nechávat vyrábět unikátní náboje pro AČR by sice pro sellier byl dobry kšeft ale asi ne pro nás plátce... a chtěl bych vidět jak někde na misi sháníš unikáty ... a k tomu válení 7,62 všude v avgánu a kdoví kde ... zamyslete se nad tím ... používat munici nepřítele? vyrážet na lovecké výpravy k nepříteli pro munici? :lol: :lol: :lol: to mi připomíná některé historické momenty...

a tvrzení že plný zásobník z sa vz58 váží stejně jako do brena tak to je dobry ulet...
tom 955i

Příspěvek od tom 955i » 09 úno 2011 14:02

strilím z 58 padacky na 100-300 metru a taky se to da zvladnout v pohode :wink:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 úno 2011 14:12

2josse:
Jo, třeba bychom mohli vyvinout nějakou vlastní ráži... Třeba 6,78x45,67 s velkým výkonem a malým zpětným rázem. :lol:

Tak mě napadá, kolik vlastně váží ta Sa58 s přišroubovanou lištou na montáž noční optiky, s dalšíma lištama na montáž podvěsného granátometu, s nasazeným kompenzátorem zdvihu a s nějakou nekopytózní stavitelnou pažbou, která umožní i přilícení?
Třeba by mohl DeadMan zvážit tu svoji a napsat nám kolik to je. :)
DeadMan

Příspěvek od DeadMan » 09 úno 2011 15:07

nebudu nic psát jelikož je to absolutně zbytečné pro lidi co neumějí číst
jinak 5,56 nebo 7,62 taky byla ze začátku experimentálni ono bez toho se člověk dál nedostane
(bren bez doplňků s prázdným 3,58kg, moje kosa i s optikou tak jak je na fotce s plným 4,6kg takže ověšený bren s plným bude vážit možná víc nebo stejně ale to je jedno nikdy jsem nepsal že 58 je lehčí psal jsem že lehčí je G36)
http://cs.wikipedia.org/wiki/CZ_805
a jak zaznělo v jednom českém filmu je to marný je to marný je to marný zbývá už jen zavolat Chocholouška :mrgreen:
někteří opravdu nejsou ještě vyzrálí a to se pak špatně diskutuje k věci když ještě než si to přečtou a srovnají v hlavě tak vidí jen že je to přece od toho co nepohřbívá 58 tak to zas je blábol a ani si to pořádně nepřečte a nepochopí a jen demagogicky odbočuje vždy někam jinam aby zas vytáhli něco jiného a odvedli pozornost jinam
však počkejte čas ukáže a ani bych se nedivil kdyby za nějakou dobu z toho vznikla nějaká velká mediální kauza (úplatky, nefunkční atd.) jen se zeptejte těch lidí co z toho stříleli já jejich názory znám
tak si tu hezky hrajte děti a zas někdy v jiném vlákně až budu mít potřebu něco okomentovat tady to nikam nevede a na závěr

NEJSEM PRO ZAVEDENÍ CZ 805 BREN KTERÝ NENÍ PROVĚŘENÝ V BOJI A POKUD CHCE NĚKDO KDO O TOM ROZHODUJE 5,56 NATO KTERÝ ČASEM ZMIZÍ I Z US ARMY TAK AŤ SI ALESPOŇ VYBERE ODZKOUŠENOU FUNGUJÍCÍ ZBRAŇ PROTOŽE VOJÁCI JI SVĚŘUJÍ SVŮJ ŽIVOT JINAK ZDE JDE JEN O NAPAKOVANÍ SE PÁR NÝMANDŮ KONEC TEČKA
josse

Příspěvek od josse » 09 úno 2011 16:03

DeadMan píše:nebudu nic psát jelikož je to absolutně zbytečné pro lidi co neumějí číst
jinak 5,56 nebo 7,62 taky byla ze začátku experimentálni ono bez toho se člověk dál nedostane
(bren bez doplňků s prázdným 3,58kg, moje kosa i s optikou tak jak je na fotce s plným 4,6kg takže ověšený bren s plným bude vážit možná víc nebo stejně ale to je jedno nikdy jsem nepsal že 58 je lehčí psal jsem že lehčí je G36)
http://cs.wikipedia.org/wiki/CZ_805
NEJSEM PRO ZAVEDENÍ CZ 805 BREN KTERÝ NENÍ PROVĚŘENÝ V BOJI A POKUD CHCE NĚKDO KDO O TOM ROZHODUJE 5,56 NATO KTERÝ ČASEM ZMIZÍ I Z US ARMY TAK AŤ SI ALESPOŇ VYBERE ODZKOUŠENOU FUNGUJÍCÍ ZBRAŇ PROTOŽE VOJÁCI JI SVĚŘUJÍ SVŮJ ŽIVOT JINAK ZDE JDE JEN O NAPAKOVANÍ SE PÁR NÝMANDŮ KONEC TEČKA
Ty popíráš sám sebe jednou píšeš že vše bylo jednou nove a neprověřene a hned v zápětí píšeš ze neprověřené je špatné.
Já názor lidí co z ní stříleli znám, patřím k nim. Podle názoru mého a ostatních se z této zbraně střílí dobře pohodlně a přesně i netrénovanému člověku.
O váze se nediskutovalo přímo s tebou ale s jinými na tomto foru a nikam to neodbočuje je to jen pokračující diskuse a nevím proč se urážíš nikdo zde proti tobě a tvým příspěvkům ,plným smajlíků a ot, nemá.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 úno 2011 16:13

2DeadMan:
No s tou hmotností jsem taky nereagoval na tebe, ale na tekttemi-ho, jak si stěžoval, že je ta CZ805 zbytečně těžká. Přitom má v základu všechno to, co si lidi dávají na Sa58 navíc.

Jinak ten 5,56x45 je ve všech ohledech výhodnější než 7,62x39 s výjimkou nepodstatných speciálních případů, kdy jednoho trochu míň vychýlí nějaká větvička než druhého.
Navíc jsme v NATO, tak už jenom ze sedlácké logiky plyne, že těžko můžeme střílet něčím jiným než ostatní.
Kdybychom zavedli nějaký polo-wildcat, tak spojenci asi těžko přezbrojí kvůli nám na stejný náboj.

Dále jsem byl jeden z prvních, kdo zpochybňoval výběr právě CZ805 a její cenu, nicméně tu flintu jsem nikdy neviděl, takže těžko ji můžu soudit. Ovšem její základní koncepce, ráže a uspořádání ovládacích prvků je z fotek a dostupných informací dobrá, takže třeba to bude úplná pecka, kterou prodáme do x-zemí světa. Nebo nebude, ale to ukáže čas. Všechny známé pušky byly v dobách svého vzniku nevyzkoušené...
tom 955i

Příspěvek od tom 955i » 09 úno 2011 17:00

no ja jsem z toho strile a ovladani tech prvku zase tak super neni, asi jsem to uz nekam daval, ale uplne postradam vypousteni zaveru a prepinac rezimu strelby dost prekazi pri prepnuti na full mas prez nej prst kterym spoustis a to mi dost vadilo, kope to jak moje 58 v 7.62 s kompikem ,mam i 58 ve 223ce a ta se chova o dost lepe nez 805
josse

Příspěvek od josse » 09 úno 2011 17:10

takže asi tak ....
k vypouštění závěru se přikloním taky bych vítal vypouštěč , ale měly proběhnou podle dodatku nějaké změny tak kdo ví ... vz.58 jej taky nemá
mě třeba mrzí že ji nezpracovali i na 308 to by bylo jiné...

Z padesátosmy v 223 bych si taky střelil rád
Přílohy
Výstřižek.JPG
komunikace
Odpovědět