nevím jakou ódu myslíš? neumíte číst? příjde mi že někteří jsou tak fixovaní na určitou věc a že vidí jen to co chou vidět!
je to tu jak mlácení prázdné slámy a proto zbytečné dál reagovat holt tu se kecá a pro věrohodné info se chodí jinde a lze získat i názory vojáků
když už tedy armáda rozhodla že chce nesmyslný 5,56 NATO jen aby vlezla US do ři.i tak si měla vybrat něco co funguje a né něco co se ještě musí dodělávat a je dražší než konkurence moje volba by byla třeba G36 (je i lehčí) ale jak píšu již po 1000x tak jen tvrdím že Bren není modernizace ale jen lumpárna na daňové poplatníky a proto ta celá má diskuze a nevím jestli to mám dát většim písmem nebo tučně aby si toho všimli i zdejší odborníci na zbraňovou problematiku
pokud by opravdu chtěli pro své vojáky to nejlepší tak by v první řadě šáhli po 6,5 nebo 6,8 a pak řešii jakou zbraň
konverze je na prd když si ji ani neobědnali a hlavně už vidím jak borci sebou tahají milión dalšich dílů a hrají si s tím jak s legem to nedělají ani super moderní US army a že tam těch konverzí je oproti ČR (vždy bude lepší použit na danou věc zbraň tomu určenou než univerzál který není vhodný ani na jedno)
jinak zkus zastavit teroristu v rozjetém jeepu s náloži pomocí 5,56 nebo 7,62 (to že ho střelíš do kebule tu pprosím nepiš nejsi v counter strike ) pak uvidíš nebo spíše v tvém případě už neuvidíš jak to dopadlo já jsem viděl několik testů obou ráří a v konečném výsledku dopadla lépe 7,62 (zkoušely se různé bojové podmínky, kryty, materiály, vesty, helmy, želatina atd. atd.)
jinak já argumenty vyvracím nikoli neberu to je rozdíl ale vy pak nejste schopni obhájit svojí neznalost
a stou hmotností jsi trochu ustřelil
kolik vám CZUB platí chlapi za tuhle propagandu?
ještě jsem si vzpoměl abych vás trochu popíchnul

to že tam lítá celý blok a při otevření je tam 'doura jako prase rovněž přispívá ke spolehlivosti protože se nekouše nábojnice ve výhozním okénku

tak a teď už opravdu končím abych vám nezpůsobil zbytečně zdravotní problémy

SKS Simonov 45, CZ 858 Tactical 4P, CZ 858 Tactical 4V, Maverick 88, G17, G26, Ruger Mark IV Target, Derringer Great Gun 9mm 2,5", Slavia 634, Crosman 1377, Jandao Chase Star 225lb