Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:
Přivítání

Příspěvek od Smékal Petr » 04 lis 2008 02:02

Ahoj kolego Ramiresi,
vítám Tě mezi námi. Jsem moc rád, že Ti prostudování zdejšího fora pomohlo se zahájením přípravy na holení. Koukal jsem na Tvůj řemen, a ať se dívám jak chci, tak mi připadá jako originál tovární výroba. Tak perfektně je vyrobený. Jsem zároveň spokojený, že prastarý recept na pajcunk opět zafungoval. Břitva je vcelku dobrá a za tu cenu bych řekl výborná. Má sice "jen" čtvrtdutý výbrus, ale pro začátek, učení se holení a broušení včetně obtahování je velmi dobrý. Odpustí Ti když nebudou všechny pohyby při práci s ní dokonalé. Není nijak viditelně poškozená a povrch má udržovaný. Věřím, že s ní budeš pro začátek spokojený. Máš pěknou výbavu, tak už jen namydlit, poprvé nasadit a v klidu oholit. Ještě jednou - vítej mezi Břitvomily.

Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
voc

Brusný kámen - břidla

Příspěvek od voc » 04 lis 2008 15:42

:D Tak jsem včera dostal brousek na břitvu. A musím říct, že vypadá opravdu dobře. Jsem spokojen i když břitvu jsem už na něj nasadit nestihl... nestihl jsem ho ani nafotit. Polepším se a fotky přiložím ASAP. :wink: Ať se taky pokocháte. Otázkou je jak dopadne broušení. Bude probíhat na břídličném brousku za účasti oleje WD40. Doufám že tím nic nepokazím. 8)
ramires

Příspěvek od ramires » 04 lis 2008 16:59

Děkuji za přivítání :) .Voc nechci mudrovat,ale wd40 asi není moc dobrá volba, obsahuje rozpouštědla a nějaké přiskiřice, aby se ti ten brousek nějak nezanesl tím sajrajtem :( , byla by ho škoda ,ono vlastně skoro všechny oleje ve spreji obsahují nějaké nosné látky (rozpouštědla atd.) ,není nad olej na šicí stroje(čistý minerální olej) :wink:
In vino veritas...
Radgost
Kontaktovat uživatele:

WD40

Příspěvek od Radgost » 04 lis 2008 17:14

Souhlasím, WD40 bych nepoužíval, je to čistič od oleje, nikoliv olej jako takový.

Je vhodné použít olej na šicí stroje nebo ballistol.
Baron

Příspěvek od Baron » 04 lis 2008 19:57

2 ramires:

Zdravím Tě a plně schvaluji Tvůj záměr se holit břitvou.
Mám ale vážné pochybnosti o břitvě, kterou jsi vyfotil. Podle mého už to má za sebou...
Detail břitvy není zcela průkazný, ale něco mi říká že to s ní nepůjde.

Každopádně to zkus a uvidíš. Ona ostrá být může proti kdejakému noži je to zázrak, ale na tvář to chce fakt břitké ostří.
Hlavně opatrně a s rozvahou. Když bude hodně tahat, tak hlavně netlač silou, přestaň a přibruš ji na kameni.
Pokud to nepomůže, tak ji odlož. :arrow:
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
ramires

Příspěvek od ramires » 05 lis 2008 02:43

Dík za radu i ohodnocení Barone, no uvidím jak to s ní půjde ,vyzkouším jí o víkendu to bude snad víc klidu :) .Jinak dnes mi došel druhý kousek –Solingen 683 ,Elsine de luxe a ta vypadá taky dobře ,udělám nějaké foto a dám to sem během dneška ,ještě jednou dík všem :wink:
In vino veritas...
ramires

Příspěvek od ramires » 06 lis 2008 00:20

Jak jsem slíbil tr.později,ale přece :) ,to znáte moc práce a málo času :? ,pánové jestli můžu poprosit zajímalo by mně ,aspoň odhadem stáří obou mích břitev jen pro zajímavost :wink: ,tuto „krásku“ jsem akorát vyčistil a myslím ,že potřebuje přejet nejdřív na brousku…
Přílohy
IMG_5187.JPG
IMG_5190.JPG
IMG_5192.JPG
In vino veritas...
ramires

Příspěvek od ramires » 06 lis 2008 00:22

A ještě pár detailú...
Přílohy
IMG_5202.JPG
IMG_5191.JPG
In vino veritas...
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Nová Břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 06 lis 2008 01:02

Ahoj kolego Ramiresi,
Tvoje nová Břitva je pěkný kousek, a oproti Tvé předchozí Břitvě bude tato mnohem přijatelnější pro jemné holení. Jednak mnohem lepší tvar výbrusu a i šířka jsou předpokladem, že Ti více přiroste k srdci. Na brousek bude muset každopádně, a taky budeš chtít určitě vyčistit a vyleštit ty tmavé skvrny vepředu těsně nad břitem. Ty vznikají nejčastěji, když zapomeneš dvě věci. Vyčistit střenky Tolpapem zevnitř a nakonzervovat Břitvu olejem. Po umytí Břitvy, i když střenky oklepeš, tak uvnitř se schovají kapky vody a i když Břitvu nakonzervuješ, tak mají snahu olej vytlačit od kovu a to místo zčerná. Není to hned ale po čase je to znatelné. No a na ostří si dej opět pozor. Majitel před Tebou asi používal hodně řemen se silnou brusnou pastou a méně rovný brousek. Až začneš brousit na kameni, tak zjistíš nerovnosti, které tam nepatří. Cca 20-30mm od špičky je první část a 15-20mm od zadní části ostří je druhá část. Zjistíš je až poté co Břitvu budeš brousit. Postupně by měly vystoupit. Jinak až nabrousíš a porovnáš se žlutou, bude mile překvapen rozdílem. Na stáří a jiné přesné určení Ti zde odpoví fundovaní odborníci. Přeji pohodové holení.
Zdravím Petr S.
Baron

břidlicový brousek

Příspěvek od Baron » 09 lis 2008 19:33

Když se vrátím ke zde probírané kvalitě břidlicových brousků od p. Sucháčka, tak za sebe konstatuji velkou spokojenost.
Brousek mi již dříve přišel v pořádku, krásně vyhlazený a zcela rovný.

A tak jsem se rozhodl nic neriskovat a ještě 2 si přiobjednat. Nahlásil jsem opět do telefonu: "prosím brousek na břitvu, 2 kusy o rozměru brusné plochy 35x130mm, ..."

Přišly mi opět velmi dobré brousky, ale rozměru 35x 160mm.
Nakonec jsem tomu byl i rád, do délky mi to nijak nevadí a musím uznat, že broušení na delším brousku je i více komfortní... 8) :arrow:
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Brousky Sucháček

Příspěvek od Smékal Petr » 09 lis 2008 22:06

Ahoj kolego Barone,
mám naprosto stejné zkušenosti s brousky od pana Sucháčka. Netušil jsem, když jsem před lety objednával od něj svůj první brousek jak budou populární. I já jsem se stal hamounem a mám od něj celkem tři plus jeden profilový. Přeji i všem ostatním kolegům aby byli s těmito brousky co nejvíce spokojení.
Zdravím Petr S.
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 12 lis 2008 14:21

Všem přátelům svátečního rituálu: dnes jsem zcela náhodou zahlédl v jednom nejmenovaném bazaru břitvu s tímto nápisem na rukojeti: Wilh Wanke Oh. Leutensdorf. budu velmi rád, když mi přiblížíte původ této břitvy, případně jestli stojí za koupi. Mě se líbila, nutno však dodat, že stav nebyl nikterak skvělý a cena je 59 kč :) bohužel nemám foto, ale budu rád za každý názor. Děkuju.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Nová Břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 12 lis 2008 17:18

Ahoj koego TELESCOPIC,
vítám Tě mezi kolegy a hladkého řezu. Je škoda, že jsi nepřipsal alespoň trochu informací o velikosti a tvaru Břitvy, materiál střenek alespoň přibližně. Jaký je její výbrus a podobně. To jestli je opotřebovaná, či mírně rezavá a podobně není až tak nejdůležitější. Mnohé se dá napravit včetně mírně poškozeného ostří. Navíc ta cena je spíše symbolická a velmi sympatická. Kdyby jsi zjistil, že opravdu neodpovídá Tvým představám, tak ji za tu cenu vždy na nějaké burze prodáš. Nejprve kup, potom vyfoť a přidej sem a poté až budeš znát zdejší názory, tak se rozhodneš co dál. Když Ti ji prodají, tak si to budeš vyčítat. :lol:
Zdravím Petr S.
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 12 lis 2008 17:53

Máš pravdu, to bude rozumnější... Koupím a podívám se ji hned na zoubek. Teda nééé, doufám, že žádný nenajdu. :lol: Pak tady hodím fotky a uvidíme co z toho vyleze!
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Nová Břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 12 lis 2008 18:13

Jasně, protáhni ji na místě přes nehet a hned zjistíš zda není zubatá. A jestli jen trochu bude, tak cena dolů. Stejně koupíš, jen ho trochu potrápíš. :lol: Naříkej, že za tu cenu by Ti měl přidat přinejmenším i ten starý "zpuchřelý" řemen na obtahování, co stejně už k ničemu není protože je moc "tmavý". :lol: Příště až Tě uvidí, tak Ti Břitvy prodá se slevou aby jsi mu neplašil zákazníky. :roll:
Zdravím Petr S.
Odpovědět