Smékal Petr, Xerxes Artifex: dík za přivítání chlapi!
Co se týče obtahovacího řemenu DOVO, nabízí ho např. na:
http://www.palas-m.cz
(na tomto fóru již někdo tuto stránku zmiňoval):
Já mám s tímto prodejcem jen dobré zkušenosti. Nabízí tam spoustu břitev, na netu má vyvěšenou necelou polovinu skutečné nabídky. Pár břitev od něj mám (např. švédská uhlíková ocel a rukojeť buvolí roh

) a nabízí vše k tomu. Na požádání Vám pošle ceník. Nebo písněte mě a já Vám jej zašlu. Levný ale rozhodně není...
Ten můj řemen stál víc než 2000,- kč

ale je super!
Má tam z obyčejné hovězí kůže závěsné i natahovací, nebo z juchtové (velmi jemná hovězí, zřejmě extra vydělávaná - fakt jemná jak dětská prdelka..

Obtahovat na něm je nádhera a zážitek: dlouhý cca 60 cm a široký cca 10 cm. Není třeba i velmi dlouhý břit obtahovat tahy do "X", ale občas to tak stejně dělám.
Smékal Petr: chlape, smekám

před tebou i tvými znalostmi - v břitvách jsi skutečný machr.
Xerxes Artifex: obdivuji, do jakých detailů až prohlížíš výše zobrazenou břitvu a jdeš na to přímo vědecky!
Já když získám břitvu a není nová, nejdříve se s ní pomazlím

, pak si s ní dám cca 2-4 hodiny práce ( podle stavu) vyleštím ji, srovnám rýhy, vrypy v rukojeti a vyleštím břit, ALE ponechá drobná "poškození" jako:
- vyryté jméno holiče, či majitele
- vyrytou cenu na rukojeti
- drobné vady na břitu viz. tvé fotky a podobně
= zkrátka vždy jí chci ponechat jakoby nějaké pojítko s minulostí a ne ji úplně "předělat" k obrazu svému... pak by pro mne z části ztratila kouzlo, jestli mi rozumíte.
Tak se mějte a zdar. Baron