Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 15 dub 2008 19:14

Kubajz: Je to pravda, také lidi na mne blbě koukali když jsem po letní pauze přišel zarostlý jak opičák z Bornea.... Bradku si také nechávám max do centimetru, kroutí se mi to směrem dozadu dolů tak to vypadá upraveně do této délky, 5mm mám teď poté co jsem to před 14 dny shodil, občas prostě potřebuje "pročistit"...

Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Baron

Manykýn opravdu, ale opravdu nejsem...

Příspěvek od Baron » 15 dub 2008 19:41

Kubajzz:

Myslím si, že znáš, ale pro pořádek:

věz tedy, že ikdyž dnes už není takřka nic tabu, tak třeba jako manager s dejme tomu cca 250 podřízenými, denně jednající s vlivnými lidmi nebudeš působit žádoucím dojmem, pokud tvůj zevnějšek není náležitě upraven - a to přestože můžeš být skvělý řečník a stratég!

Na jednáních musíš prostě vypadat jak ze škatulky: první dojem je důležitý a drtivá většina lidí si tě zařadí aniž bys promluvil, už během prvních 10 sekund!

Takže manager ala Krakonoš, je nepřípustný - jasné? :wink:
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Baron

moje krásky...

Příspěvek od Baron » 15 dub 2008 19:53

Přidávám několik fotek mých krásek, jak jsem nedávno slíbil. Tak se kochejte... :arrow:
Přílohy
S7000248.JPG
S.PEARSON a COMPANY, SHEFFIELD
r. cca 1940, stav 100%- jako nová
S7000249.JPG
detail na krček břitvy Sheffield
S7000250.JPG
2051 = 12 tř. oceli - není nic lepšího!
Baron

moje krásky II...

Příspěvek od Baron » 15 dub 2008 20:08

pokračování... fotky jsou malé, ale jdou zvětšit.
Přílohy
S7000256.JPG
nerezka, 14 tř.oceli, střenka z olivového dřeva
S7000253.JPG
PEARSON 11 tř. oceli, nejostřejší břitva jakou mám!
S7000252.JPG
Další kousek:nikdy nebyla použita, břit nádherně dochovalý
Baron

moje krásky III...

Příspěvek od Baron » 15 dub 2008 20:14

poslední foto: detail na krásný polodutý výbrus břitu té PEARSON SHEFFIELD :wink: :arrow:
Přílohy
S7000255.JPG
detail břitu - polodutý výbrus
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Panenské krásky.

Příspěvek od Smékal Petr » 15 dub 2008 20:30

Baron:
Už se nedivím, že se s takovou krásou mazlíš víc pohledem, než dotekem. Opravdu si nedovedu představit, jak bych dokázal setřít pel nevinnosti z takové dokonalosti. :oops: S úctou a obdivem :shock:
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 24 kvě 2008 19:31

Tak jsem se už dvakrát pokusil oholit břitvou,no začátky jsou těžké :oops: ale jako zaměstnanec nemocnice to nemám na traumačku daleko :roll: , tak nějak mne to baví,pokusím se to časem dotáhnout ke každodenní samozřejmosti... :wink:
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Denní holení břitvou

Příspěvek od Smékal Petr » 25 kvě 2008 01:48

Vítám Tě mezi námi, je dobře, že se naše řady rozrůstají. Je chvályhodné, že se chceš denně holit břitvou, protože v současné uspěchané době je to vzácnost. Zvláště proto, že je tato činnost náročná na čas. Rádi se s Tebou podělíme o naše zkušenosti a poznatky, a taky se rádi dozvíme jak pokračuješ ve zdokonalování. Přeji pevnou ruku a pohodu při holení. :lol:
Zdravím Petr S.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 25 kvě 2008 09:07

... a navařit kroupy do zásoby :twisted:
Dim-Trij

Dotazník o holení

Příspěvek od Dim-Trij » 02 čer 2008 15:19

Podělili jste se o několik zajímavých informací, ale to zajímavé si stále necháváte pro sebe. Sestavil jsem tedy několik otázek, které mne pro srovnání zajímají a na které můžete i s laskavostí odpovědět, pro informovanost druhých i pro trochu nového života v tomto threadu. Předem děkuji.

-Jak často a pravidelně se holíte?
-V kterou denní dobu se nejčastěji holíte?
-Holíte pouze po směru růstu vousů nebo některé obličejové partie holíte i proti?
-Jak dlouho vám v průměru trvá oholit se - nutno uvést jak dlouhé vousy?
-Holíte všechny obličejové a krční oblasti stejnou technikou?
-Holené místo přejíždíte břitvou pouze jednou, rozuměj břitva je natolik ostrá, vousy poddajné a měkké, pevně držené pěnou, že stačí k dokonalému oholení jeden souvislý pohyb, nebo vedete břitvu sekčním "trhavým" pohybem, ve smyslu vyholení pruhu vousů třeba na výšku hlavy břitvy, následného zpětného posunutí ostří zhruba do poloviny tohoto pruhu, logické opětovné přejetí již oholené poloviny pruhu a zaříznutí do nových vousů do hloubky zhruba poloviny pruhu?
-Jak často brousíte břitvu v souvislosti s holením a musíte ji někdy brousit i v průběhu holení?
-Holí se vám obtížněji krátké či dlouhé vousy?
-Pokud jste někdy holily výrazně delší vousy (>2cm) bylo takové holení obtížnější a hůře se dosahovalo dokonalé hladkosti?
-Jak byste popsali výslednou hladkost svého oholení, respektive provádíte/prováděli jste nějaké testy "hladkosti" jako přejíždění oholených míst cigaretovým či toaletním papírem proti směru vousů či jiné?
Naposledy upravil(a) Dim-Trij dne 02 čer 2008 20:37, celkem upraveno 1 x.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 02 čer 2008 17:55

ad a) 1x-2x týdně
ad b) pravidelně v neděli večer
ad c) nejdřív všechno po a pak všechno proti
ad d) podle nálady a spěchu, od 10 minut po hodinu
ad e) asi jo, nikdy jsem se neučil různé techniky.
ad f) pouze jednou
ad g) před každým holením na pásku, občas na kameni... 3x ročně?
ad h) ne
ad i) nevím
ad j) nejlepším testem je spokojenost přítelkyně
Baron

to: Dim-Trij

Příspěvek od Baron » 02 čer 2008 18:43

díky za dotazy! Hlavně, že to tu ožilo... :?

a/ holím se 3x týdně. Vousy mi rostou rychle...
b/ nejraději v sobotu ráno, po sexu... :twisted: Těším se na to (holení :lol: ) celý týden.
c/ líc holím po směru, krk pouze a zásadně proti. Chce to ostrou břitvu!
d/ vzhledem k frekvenci mého holení: od přípravy pěny, až po odchod od
zrcadla: cca 15 minut
e/ stejnou, jen si to občas žádá jiný úchop
f/ většinou místo přejedu jen jednou. Když končím zkontroluji kvalitu oholení pohmatem a pokud je potřeba, tak opět nanesu pěnu a vezmu to ještě jednou na 100%.
g/ v průběhu holení jsem břitvu nikdy neobtahoval! Před holením ji pokaždé obtáhnu na řemeni cca 20x z každé strany. Nádherný rituál...
h/ dlouhé a tvrdé vousy se pochopitelně holí hůře. Správně by se dlouhé vousy měly nejdříve zastřihnout, napařit a tím zjemnit a teprve pak holit. Je to stejné, jako když se budeš snažit Gillettkou oholit plnovous, nebo pouze 3-denní strniště... :idea:
i/ viz. předchozí bod. Nakonec je výsledek stejný, ale při dlouhých vousech si troufám tvrdit, že budeš mít více podrážděnou kůži - více tahů = větší podráždění.
j/ kvalita oholení 1A. 8) :) Přesto oholení břitvou nebude nikdy tak rychlé, pohodlné a bezpečné jako strojkem s 5-ti břity... Ale stojí to za to, já tomu beznadějně propadl. :arrow:
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 02 čer 2008 19:26

Ještě k tomu obtahování: NIKDY neobtahovat při a po holení, jedině se zničí břitva protože při holení se ostří trochu zvlní a když se to obtáhne tak se některé části zbrousí víc a některé míň, pak se z toho stane taková malá vlnovka a je to potřeba opravit na kameni...
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Holení břitvou

Příspěvek od Smékal Petr » 09 čer 2008 23:55

Zdravím kolegy v řezu tváře. :lol:
Vaše popisy této nádherné činnosti jsou naprosto totožné s mými zkušenostmi. Jen v bodu h/ jsem zjistil, že rozdíl v holení záleží na tvrdosti, či předchozí úpravě vousů (napaření, namočení horkou vodou, pěna), nikoliv na délce. Délka vousů je rozhodující u žiletek a jiných škrabek a el. strojků, a to jen proto, že se rychle ucpe mezera mezi ostřím a škrabkou. A v bodu h/ to obvykle bývá proto, že kůže bývá podrážděná díky delší prodlevě mezi jednotlivými holeními. Totéž zažívají ti co se holí el. strojky které vous nejprve povytáhnou a teprve pak uříznou. Když se holí denně (nebo za 3 dny), tak kůže nevykazuje takové zarudnutí a podráždění, jako když se pak oholí po více dnech, to pak lze zahlédnout na kůži i drobné krvavé ranky. Jó holt i tvář se stane po týdnu panensky nedotčenou. :lol: Jo a taky je vědecky dokázáno, že po sexuální stimulaci všeho druhu, rostou vousy mnohem a mnohem rychleji. :roll: :wink:
Zdravím Petr S.
2well

Příspěvek od 2well » 10 čer 2008 15:55

Zdravím všechny,
chtěl bych od vás poradit. Už nějakou dobu si chci pořídit břitvu a holit se "jako pravej chlap". Potíž je ale v tom, že nevím, kde mám kvalitní břitvu koupit a jak poznám(kromě ceny), že se jedná opravdu o kvalitní kousek. Podle čeho byste tedy hlavně vybírali, tj. vlastnosti a taky jaké značky jsou ověřené (slyšel jsem nejvíc asi o Solingenu). Někdo mi říkal, že pokud člověk investuje do břitvy několik tisíc, tak mu vydrží na celý život. Díky předem za pomoc a podporu:)
Odpovědět