Benjamin Marauder
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jaké máte zkušenosti s nastavením bicí pružiny při vyšším výkonu? Existuje nějaké odzkoušené optimální nastavení, nebo je třeba jen zkoušet a zkoušet. U mého Maraudera 5,5 mm z druhé ruky bylo s jejím nastavením pohnuto a tak se zajímám o to zda její nastavení má vliv i na přesnost (ta mě zatím trápí nejvíc). Momentálně jsem provedl úpravu dle návodu Dumaka, ale výsledek ve zpřesnění není nijak převratný (ač zkouším různé diabolky od JSB). Tak zkouším to nastavení bicí pružiny. Současný stav je takový, že když naplním kartuši na 3000 psi, tak mi každou ranou mi klesá rychlost o cca 2m. Představoval bych si dospět do situace, že při maximálním naplnění kartuše dám pár přesných ran vyšší rychlosti. Skutečnost je zatím ale taková, že při maximálním plnění kartuše ta přesnost je mizerná a teprve při poklesu tlaku na třeba 2400 psi se s některými diabolkami (JSB Straton) dostanu do pásma přesnosti (5-8 ran) a dále zase přesnost klesá.
Dík za každý poznatek
Dík za každý poznatek
HW 100S 4,5 mm + Falcon Menace 4,5-18x56
Re: Benjamin Marauder
co zkusit tohle, než ladit a ladit?
http://talks.guns.ru/forummessage/25/630983-18.html
podle mě těch patnáctset za to stojí.
sorry, cca 1700:-)
http://talks.guns.ru/forummessage/25/630983-18.html
podle mě těch patnáctset za to stojí.
sorry, cca 1700:-)
http://david_holub.sweb.cz/
- AntonČechov
Mohu-li poradit, zkus bicí pružinu vykroutit uplně a pak utahnout přesně na 6 a půl otacky. Poté natahní pušku naprazdno,
v nataženem stavu posléze menším - myslím 3 mm plus minus 1 - inbusem přes stejný otvor, ale v hloubce - radějí pod kontrolou zráku - uplně natahnout vnitřní pružínu v úderním mechanizmu a oté povolit na 1 a půl a až 2 a půl otačky. je to vcelku universální systém, poté můžeš ladit výkon pouze červíkem u přepouštěcího ventilu, na 16 J to chce nejdřív vyšroubovat krycí zátku - malá, neztratit! Pak jemně uplně utahnout ventil a poté zase pomalu a jemně vyšroubovat,
tj otevřit tak na na 0,5 - 3/4 otačky, poté začínáš měřít úsťovku a postupně přidáváš - vyšroubováním červíku - po 1/4 otačky, rychlosti budou skákat asi do 1.5 otacky, můsiš chytit okamžík, kdy začne plato cca na 80 - 100 ran vcelku slušných ran, cca 16-18 J - podle munice, na 50 m já osobně s takovým výkonem střilim rtaky Stratonem, Exactem Expres nebo RS kama, taky to mám v 5.5 - výsledek je velice uspokojivý, včera jsem dal Stratonem 20 ran a na 40 m vešel do 5 koruny.
Jo, a všiml jsem si, že nemá cenu pumpovat to víc než na 2800 psů - plato začíná na této hodnotě a konči cca u 1200 psíků, ušetřiš si spoustu vzduchu a nervů
v nataženem stavu posléze menším - myslím 3 mm plus minus 1 - inbusem přes stejný otvor, ale v hloubce - radějí pod kontrolou zráku - uplně natahnout vnitřní pružínu v úderním mechanizmu a oté povolit na 1 a půl a až 2 a půl otačky. je to vcelku universální systém, poté můžeš ladit výkon pouze červíkem u přepouštěcího ventilu, na 16 J to chce nejdřív vyšroubovat krycí zátku - malá, neztratit! Pak jemně uplně utahnout ventil a poté zase pomalu a jemně vyšroubovat,
tj otevřit tak na na 0,5 - 3/4 otačky, poté začínáš měřít úsťovku a postupně přidáváš - vyšroubováním červíku - po 1/4 otačky, rychlosti budou skákat asi do 1.5 otacky, můsiš chytit okamžík, kdy začne plato cca na 80 - 100 ran vcelku slušných ran, cca 16-18 J - podle munice, na 50 m já osobně s takovým výkonem střilim rtaky Stratonem, Exactem Expres nebo RS kama, taky to mám v 5.5 - výsledek je velice uspokojivý, včera jsem dal Stratonem 20 ran a na 40 m vešel do 5 koruny.
Jo, a všiml jsem si, že nemá cenu pumpovat to víc než na 2800 psů - plato začíná na této hodnotě a konči cca u 1200 psíků, ušetřiš si spoustu vzduchu a nervů

BSA Lightning XL SE GRT 4.5
Zoraki Ultra 4.5
Zoraki Ultra 4.5
Díky. Zkusím ten recept od Antona Čechova. Jen co nebude takový vítr.
- AntonČechov
2 Dago: jo, je to tám krasně rozepsáno, ale když pak si počteš co pušou ruskomluvící soudruzí o svých pocitech po vyzkoušení před montáží a po montáží - skoda času, penez a zničené zbraně. V Rusku se s tím serou už asi 5 let, mají chudáci omezení výkonu na 3 J tajže pořad hledaji Svaty graal... různé konstrukce reduktoru nabízeli, zkoušeli, - od Crosmanu, i vlastní... Spousta příspěvku, velice negativní převážně. Závěr jednoznačný - občasne
nepatrné zlepšení výsledku za cenu finančních nákladů plus menší objem kartuše plus zásah do původní konstrukce
. . Poslední doporučení majitelů Marauderů z Vychodní Evropy: dobře vyladěný Marauder žadný reduktor nepotřebuje.

Zoraki Ultra 4.5
Zoraki Ultra 4.5
karel65: Koukni se na mé stránky do sekce regulátoru pro maraudera.
Co jsem zatím ladil, nebo měl zpětné informace, tak po vložení mého regulátoru již nebylo víceméně nutné řešit konzistenci, maximálně se provádělo ladění na daný výkon a nižší spotřebu.
Nemám tam jeden průběh od střelce s isntalovaným regulátorem, který jsem tam chtěl dát a teď ho nemůžu najít. Byl mi zaslán ze zahraničí pro diabolky 5.5mm s hmotnosti 1.37g 233ms tedy 37J, kdy konzistence byla cca +- 2ms a bylo možno vystřelit od 200bar-140bar cca 30 střel. Navíc je možné regulátor kdykoliv vyndat a střílet i bez něj, bez jakékoliv úpravy a to během 2-3min.
Co jsem zatím ladil, nebo měl zpětné informace, tak po vložení mého regulátoru již nebylo víceméně nutné řešit konzistenci, maximálně se provádělo ladění na daný výkon a nižší spotřebu.
Nemám tam jeden průběh od střelce s isntalovaným regulátorem, který jsem tam chtěl dát a teď ho nemůžu najít. Byl mi zaslán ze zahraničí pro diabolky 5.5mm s hmotnosti 1.37g 233ms tedy 37J, kdy konzistence byla cca +- 2ms a bylo možno vystřelit od 200bar-140bar cca 30 střel. Navíc je možné regulátor kdykoliv vyndat a střílet i bez něj, bez jakékoliv úpravy a to během 2-3min.
- AntonČechov
Tak to by zajimalo i mne. Každy názor o Marauderu mne velice zajimá a navíc podložený faktama - když něco najdeš, hoď mi to prosím do soukromé schranky. Díky.
Zoraki Ultra 4.5
Zoraki Ultra 4.5
Ahoj všichni.
Jsem novým uživatelem tohoto fora.Mám sice ZP ale chtěl bych si z ryze praktických důvodů - střelba pro zábavu mimo střelnici - pořídit větrovku. V cenové relaci cca 15000 KČ mi do oka padl Benjamin Marauder. Nechce se mi však kupovat pumpu ale chtěl bych plnit ze vzduchové lahve.Pořídil jsem si za cca 550 KČ zatím z Army shopu od vojáků potapěčskou soupravu 2krát 2 litry.Nevím ale co dál k tomu sehnat abych nekupoval něco zbytečně či špatně.Může mi někdo poradit ? Vůbec nejlepší by bylo to vidět naživo.Bydlím cca 15 km od Pardubic i od Hr. Králové.Asi by nevadilo vidět to např. i na jiné větrovce. Chce mi někdo poradit či pomoci ? Díky meda.hugo
Jsem novým uživatelem tohoto fora.Mám sice ZP ale chtěl bych si z ryze praktických důvodů - střelba pro zábavu mimo střelnici - pořídit větrovku. V cenové relaci cca 15000 KČ mi do oka padl Benjamin Marauder. Nechce se mi však kupovat pumpu ale chtěl bych plnit ze vzduchové lahve.Pořídil jsem si za cca 550 KČ zatím z Army shopu od vojáků potapěčskou soupravu 2krát 2 litry.Nevím ale co dál k tomu sehnat abych nekupoval něco zbytečně či špatně.Může mi někdo poradit ? Vůbec nejlepší by bylo to vidět naživo.Bydlím cca 15 km od Pardubic i od Hr. Králové.Asi by nevadilo vidět to např. i na jiné větrovce. Chce mi někdo poradit či pomoci ? Díky meda.hugo
Součástí každé větrovky by měla být plnící redukce a ta má závit ktarý je na vojenském dvojčeti. Potom jestli budeš mít CZ200 ta má kartuši s manometrem a kartuši našroubuješ do plnící redukce a opatrně pomalu plníš. Pokud budeš mít jinou zbraň s plnícím QF tak si budeš muset obstarat hadičku s příslušným QF. A ještě k tomu odpovídající ventil s manometrem. Možností je mnoho.
Někde tady o pár stránek zpět je odkaz na plnící ventil i s manometrem za cca 1000Kč přímo na maraudera.
Je to na straně 12 a cena 1350.
Někde tady o pár stránek zpět je odkaz na plnící ventil i s manometrem za cca 1000Kč přímo na maraudera.
Je to na straně 12 a cena 1350.
Manometr na ventilu není nutný, když bude na pušce. Poměrně použitelná varianta může být tento adaptér pro cz 200 http://shop.czub.cz/napousteci-adapter- ... a/d-70346/ nechat si udělat odpouštění(nebo zkusit koupit rovnou s odpoušťením) a zašroubovat do toho hadičku s jedním závitem M16*1,5 a druhým závitem dle koncovky rychloplnění. Touhle cestou se dá docela ušetřit, ale není to pro každého tak pohodlné.
Asi nejednodušší řešení bych viděl, za předpokladu že je na ventilu dvojčat DIN závit, plnící set pro AA z JSB http://www.schulzdiabolo.cz/cz/produkty ... nstvi.html , foto http://www.airgunbuyer.com/ecommerce/la ... ose600.jpgmedahugo píše:Ahoj všichni.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Marauder má quickfil na paitballovou rychlospojku http://www.paintballshop.cz/zbozi/10099 ... le-3000psi. Bylo řešeno na str. 3. Já jsem si nechal zkompletovat celé plnění od Alexxxuse. S poštovným do 2000 Kč. Jinak z vlastní zkušenosti doporučuji před nákupem větrovky navštívit některý ze srazů. Člověk si tam rozšíří obzor a případně zjistí, že jeho představě odpovídá neco úplně jiného než původně chtěl.
- AntonČechov
Zdravim. Ja mam tu rychlospojku s manometrem za 1350 Kc od Paintballu - o par radku vys se o tom zminuje i pavel54. Vyborny. Fakt vyborny, vrele doporucuji. Na Maraudera pusku nepotrebujes pak ani hadicku. Kdo chce mohu poslat fotku
- jak to vypada pri plneni z lahve. Vyzkouseno i s 200 Barrovou i s 300 Barrovou bombou - na 100% pasuje a funguje.
Jmenuje se to "PBS Scuba Fill Station 300 Bar".
- jak to vypada pri plneni z lahve. Vyzkouseno i s 200 Barrovou i s 300 Barrovou bombou - na 100% pasuje a funguje.
Jmenuje se to "PBS Scuba Fill Station 300 Bar".
Zoraki Ultra 4.5
Zoraki Ultra 4.5
mám totéž co anton, festovní kus železa s budíkem a odfukem, doporučuju.
Jen jsem si k tomu nechal udělat hadičku 60 cm, je to pohodlnější. Stála tři stovky.
hadička je od měřáků, vnitřní průměr 1 mm, pracovní tlak 600 bar.
Plním tím paintballový flašky nebo do rychlospojky připojím plnící pin od větrovky:
http://david_holub.sweb.cz/ruzne/plneni_rychlospojka/plneni_3x.jpg
Jen jsem si k tomu nechal udělat hadičku 60 cm, je to pohodlnější. Stála tři stovky.
hadička je od měřáků, vnitřní průměr 1 mm, pracovní tlak 600 bar.
Plním tím paintballový flašky nebo do rychlospojky připojím plnící pin od větrovky:
http://david_holub.sweb.cz/ruzne/plneni_rychlospojka/plneni_3x.jpg
http://david_holub.sweb.cz/
Děkuji všem za rady. Asi koupím ten ventil i s manometrem za 1350 KČ.Škoda ,že nebydlí někdo poblíž abych to viděl naživo.Ještě prosím o radu kde najdu termíny a místa těch srazů. Dále prosím o informaci čím měříe úsťovou ryclost ( chronometr - kolik stojí a kde se dá sehnat ) ,případně výkon v joulech ( v=hmotnost krát rychlost na druhou ? ). Ještě jednou všem dík.