Americk? vojensk? z?kladna na ?zem? ?R

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Chceme u nás americkou základnu?

ANO
74
40%
NE
110
60%

Celkem hlasů: 184
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 pro 2007 01:44

Já tomu rozumím. Ty bys chtěl, aby nás byl někdo ochoten bránit, být našim spojencem, případně riskovat životy svých vojáků, aniž bychom mu za to na oplátku cokoliv poskytli.
Takhle to ale na světě nefunguje.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 17 pro 2007 01:46

Opět nechápeš. Já stále dokola říkám, že naším spojencem je NATO. To pro mě znamená, že radarový systém by měl být pod dozorem všech států NATO a ne jen USA. Nevkládej mi do úst něco co jsem tady neřekl.
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 17 pro 2007 01:59

Já nevím proč pořád podceňujete schopnosti potenciálních nepřátel v případné budoucí válce. To si myslíte že na pidicíl typu radar použijí atomovku? :lol: To je jako vzít si na potkana samohybnou houfnici a ještě používat munici z platiny osázenou diamanty.
Ona totiž balistická raketa je stále ještě poměrně nákladná záležitost, o atomovce nemluvě. A vyplýtvat svoje trumfy tím že nakrmím protiraketovou obranu je poněkud nemoudré.
Naopak pokud se američani na nás vykašlou a postaví si svůj štít pouze pro své území, budeme mít velký problém, protože jakmile Írán získá atomovku a nosiče, stane se cílem raket Evropa.
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 17 pro 2007 02:05

"Já stále dokola říkám, že naším spojencem je NATO. To pro mě znamená, že radarový systém by měl být pod dozorem všech států NATO a ne jen USA."
To jako že radar v brdech zaměří raketu a následně to oznámí do centrály NATO? Co dál? Sejdou se mistři obrany členských zemí a budou jednat, jestli dají rozraz do polska k odpálení protirakety? :roll:
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 17 pro 2007 08:45

Vidíte hoši a já si myslel, že je Čeština docela srozumitelná řeč. Jak vidím tak není. Karle, nepleť si "Radar" s "Radarový systém". Radarový systém je obyčejně krapet víc radarů než jeden. Pro nechápající jsem se tím snažil říct, že když na všech radarech budou sedět amíci bez možnosti kontroly, tak se holt může stát, že "něco selže". Máš pravdu, že s malou zemičkou uprostřed evropy se pro vítězství nikdo srát nebude. Ale když trochu zapřemýšlíš, tak dojdeš k výsledku, že když to nejde do USA napřímo, tak začneš rušit jeden radar po druhém, dokud si tu posranou cestičku neuděláš
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 pro 2007 09:44

Já dost dobře nechápu co si vlastně slibuješ od toho, že radar by byl pod kontrolou NATO a ne američanů? Že až poletí raketa na New York, tak tlačítko zmáčkne němec a ne američan?

Jinak si myslím, že se to nakonec nějak zaonačí, aby ten radar pod kontrolou NATO jakoby byl. Prostě nakrmí lidem uši jak je to vlastně záležitost NATO, takže Pepa s Máňou budou spokojení jak těm amíkům opět vytřeli zrak a že si nenecháme jen tak něco líbit.
A přitom tam bude od nich jeden důstojník, co bude sedět na židli a do ničeho se nebude plést.

No ale ve výsledku nám může být srdečně jedno, kdo ten radar bude spravovat.
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 17 pro 2007 10:54

Myslíš že si někdo dovolí dělat cestičku do USA pomocí jaderného útoku na radar v brdech? To si nikdo nedovolí, jelikož by takový pokus by byl vítanou záminkou pro okamžité vymazání dané země při odvetě USA.

Kubajzz má pravdu že to asi nakonec nějak zaonačí, aby radar byl pod kontrolou NATO. Jen se nedivím že USA do toho moc nechce jít, protože jim musí naskakovat pupínky při představě, že na základně kterou vybují čistě za svoje, jim do provozu budou kafrat takoví spojenci v NATO jako třeba Francie.
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 17 pro 2007 14:34

Bavite se porad o pripadnem valecnem napadeni. Ale nejveci rozruch je prece o tom, ze budou amici videt co rusove pousti do vzduchu.
Tak ze "siponaz". Nebo se pletu?!
Ješťer

Příspěvek od Ješťer » 31 pro 2007 03:05

Tak za

1. Je jenom otázka času, kdy KLDR a fundamentalistiské islámské země zjískají patřičné nosiče, aby mohli ohrozit USA a Evropu. Al- Kaidu nevyjímaje. Peněz na to mají dost.

2. Vůbec nevěřím Rusákům. V tom bordelu, co tam panuje se může klidně stát, že si nějakej ruskej generál zavzpomíná při lahvince vodky na starý časy a zmáčkne červenej knoflík.

3. Jako spojenci, bychom měli pro svoji obranu a pro obranu ostatních taky něco udělat.

Takže jednoznačně PRO.
Zapy

Příspěvek od Zapy » 31 pro 2007 11:46

1) si myslim ze se nikdy nic takovyho nestane protoze pri sebemensi zamince do tehlech rizikovejch zemi USA vlitne a pod znackou " ochrany zapadni civilizace " to vsechno rozbije, alespon tak to bylo v Iraku.. A pokud to neudela tak potvrdi ,ze do Iraku vlitli za linym ucelem..
V tomhle ohledu je radar proti ochrane terorismu k nicemu, protze propasovat ci pripadne sestrojit bombu na uzemi USA je daleko jednodussi nez USA odstrelovat pres pulku sveta.. ( a ze to nejde? Uz na skole nam rikali ze jeden studentik naky university se doma atomovou bombu sestrojil ).
A kdyz uz teda nejakej ten strat ty nosice mit bude, bude rikovat to ,ze pri nasledny odvete NATO se jejich stat vymaze z mapy?? Pamatujete na kubanskou krizi? Jaky byli vsichni hrdinove a nakonec kdyz prislo na lamani chleba tak vsichni vymekli??

2) Ma rusko zapotrebi vyvlolat WW3? A vyhladit pulku sveta? Tezko.. A co se tyka tech "generalu z k let totace" tak ty nejzarytejsi uz vyhazel gorbacov pri perestrojce a Putin ,kterej ma ty soucasny pod palcem tezko bude chtit zacit valcit. To bys mohl rict o tech americkejch "Eagles" za studeny valky taky..

3) A ted ta nejdulezitejsi otazka: Jsi ochoten polozit zivot ve valce pri obrane nekoho kdo tu danou valku vyprovokoval??
Ja vim ze vsichni sou hrdinove a nejvetsi spojenci, ale kdyz prijde na lamani chleba (viz 1938) - Tim nechci rict ze ta situace se bude nekdy opakovat a ze nasi spojenci se od nas otoci zady. Ovsem co jsou vsicni spojenci shcopni pro sebe udelat a co obetovat.
Ja si jen nejsem jistej tim ze vsehno co nam USA rekne je pravda a nic nez pravda a ,ze nema zadny dalsi zamer, ktery nam taji...
U me ztratili duveru po Iraku..
-- Life is pain --
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 led 2008 22:53

1. Zničit cizí stát je nepoměrně dražší než postavit radar. Navíc to je záležitost na delší dobu, musí se to naplánovat a vyčlenit zdroje. Reakční doba na nebezpečí tímhle způsobem je minimálně v řádu měsíců až let, pokud se jedná o nějaký lépe vyzbrojený stát. Kdežto aktivace obrany pomocí radaru je záležitost minut. Tím nechci nijak říct, že by se následně nekonalo vymazání útočícího státu z mapy.

2. Rusko jistě nemá důvod k ww3, ale i kdyby, tak tomu radar v Brdech nezabrání. Naproti tomu jedna raketa jim uletět může. A proti tomu by stejně náš radar nic nezmohl, protože by letěla na jiné půlce zeměkoule, ne přes nás.

3. Na to kdo vyprovokoval válku se nehraje, protože je to úplně jedno. Jednou držíme basu s euroatlantickou civilizací, tak v případě napadení (a klidně řeknu i útoku) jsme v tom s nimi. Ve válce se nediskutuje, kdo za co může a kdo má větší vinu, uvažuje se jednoduše - támhle jsou oni a tady jsme my, víc není potřeba.
O tom kdo za co mohl a co se mělo udělat kdyby, se pak hádají historici.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 23 led 2008 10:30

Bobby_s_Lugerem

Nepropadat panice a bránit vlast

Příspěvek od Bobby_s_Lugerem » 30 led 2008 08:35

Dámy a pánové. Jako obrovský odpůrce základny na Vás apeluji, samozřejmě na ty z Vás, co v ČR základnu nechtějí, ve věci aktivního odporu. Podepište petici, účastněte se demonstrací, sepisujte protesty, podávejte ústavní stížnosti... Zdánlivě nesmyslně zbytečná činnost, ale... Jedná se o jeden z největších zásahů do suverenity ČR, srovnatelný s válečnou okupací. Bude-li zde postaven radar, stanou se Čechy vazalem USA, nyní v zastoupení pana G.W. Bushe. Rovněž tak chování vlády ČR je v této věci naprosto nepřípustné, obcházející ústavní pořádek, a nerespektující přání, dnes již více, než 70% obyvatel ČR... Díky, Bob, Plzeň:-).
vito

Re.:

Příspěvek od vito » 30 led 2008 10:04

Přítel Bobby se vyjádřil naprosto jednoznačně. Já jsem, asi vzhledem ke svému věku, velmi skeptický. Já osobně pro základnu také nejsem, ale. Vláda a parlament stejně rozhodnou na základě politické vhodnosti. Členům vlády ani poslancům za mák nezáleží na tom, co si myslí a co potřebují obyčejní lidé, a to nejen v otázce radaru. A to je jenom v menším princip toho, že ani USA vůbec nezáleží na nějakých malých státech. Vždy si ohřívají jenom vlastní polívčičku, jak už bylo mnohokrát dokázáno. Nebuďme idealisté, radar v Evropě potřebují USA, ne Evropa. Ale Rusko se chová úplně stejně, tomu jde také jenom o vlastní zájem. Velmocem bylo historicky vždy úplně jedno, co si myslí nebo co potřebují malé státy. Pořád platí právo a pravda toho silnějšího.
Možná jsem příliš skeptický, možná se mnou leckdo nebude souhlasit, ale já to vidím takto.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 30 led 2008 11:39

Já jsem slyšel, že ti odpůrci budou proti tomu radaru bojovat tím, že nebudou kupovat americké výrobky.
Není to málo?
Podle mě by měli přitvrdit a vztáhnout to třeba i na americké vynálezy.
Pro začátek třeba přestat telefonovat a svítit žárovkou. :lol:
Odpovědět