AirArms S510
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Takze po niekolkych pokusoch sa mi pomocou zvonkoveho dratu nakoniec podarilo zaviest rybarsky silon do hlavne AA S510. Na silon som upevnil cca 20 hadrikov ( 5 hadrikov s olejcekom Gun Power od AA + 15 hadrikov suchych o 24h neskor ). Po pretiahnuti hadrikov som pre istotu vystrelil niekolko krat na prazdno koli nitkam ktore sa mohli zachytit v tlmici.
Na zaklade vasich odpovedi ale aj na zaklade toho ze hadriky boli temer nezaspinene som vsak dospel k nazoru ze:
1. Hlaven AA S510 sa pri pouziti JSB streliva temer vobec nezanasa
2. Staci raz za rok do hlavne spricnut NE_Agresivny Balistol a vystrelit cca 5 cistiacich filcovych zatok. Agresivna chemia by mohla poskodit O kruzky a mosadznu nabojovu komorku ?
Znizenie presnosti mojej AA S510 bude zapricinene asi niecim inym ako zanesenymi zavitmi.
Stava sa vam ze pri nejakom naraze sa vam vyosi puskohlad ?
Ako meriate suosost ( rovnobeznost osi hlavne s osou puskohladu ) ?
Na zaklade vasich odpovedi ale aj na zaklade toho ze hadriky boli temer nezaspinene som vsak dospel k nazoru ze:
1. Hlaven AA S510 sa pri pouziti JSB streliva temer vobec nezanasa
2. Staci raz za rok do hlavne spricnut NE_Agresivny Balistol a vystrelit cca 5 cistiacich filcovych zatok. Agresivna chemia by mohla poskodit O kruzky a mosadznu nabojovu komorku ?
Znizenie presnosti mojej AA S510 bude zapricinene asi niecim inym ako zanesenymi zavitmi.
Stava sa vam ze pri nejakom naraze sa vam vyosi puskohlad ?
Ako meriate suosost ( rovnobeznost osi hlavne s osou puskohladu ) ?
Re: Ako cistit AA S510
KUA vycistenie pomohlo. Bocna odchylka medzi 13m a 33m sa stratila.
NECHAPEM.
NECHAPEM.
Samozřejmě vyčištění může přesnost zlepšit.
Ale je ještě jedna možnost, co může způsobovat rozptyl u AA-510SL.
Hlaveň je v opláštění (v moderátoru), kousek od ústí fixována takovým válečkem s dvěma "O" kroužky, viz. foto níže.
Když jeden z těch kroužků praskne, tak to pak způsobuje dost velkou a nepravidelnou nepřesnost při střelbě.
(Ostatně už na to tady někde ve fóru byl odkaz.)
Následující fotky jsou z mojí AA, kde se mě to stalo taky..
-První fotku dávám jen pro informaci, jak to v opláštění hlavně může vypadat a většinou vypadá, po čištění hlavně.
Pokud při čištění používáš štětinový, nebo "mechový" kartáček, který před natlačením do hlavně nastříkáš olejem.
Stačí i málo, ale jak se protlačuje přes hranu ústí, tak to funguje jako ždímačka a spousty oleje jdou mimo hlaveň do opláštění..
-Druhá fotka ukazuje už očištěný středící váleček s prasklým O kroužkem..
Ale je ještě jedna možnost, co může způsobovat rozptyl u AA-510SL.

Hlaveň je v opláštění (v moderátoru), kousek od ústí fixována takovým válečkem s dvěma "O" kroužky, viz. foto níže.
Když jeden z těch kroužků praskne, tak to pak způsobuje dost velkou a nepravidelnou nepřesnost při střelbě.
(Ostatně už na to tady někde ve fóru byl odkaz.)
Následující fotky jsou z mojí AA, kde se mě to stalo taky..
-První fotku dávám jen pro informaci, jak to v opláštění hlavně může vypadat a většinou vypadá, po čištění hlavně.
Pokud při čištění používáš štětinový, nebo "mechový" kartáček, který před natlačením do hlavně nastříkáš olejem.
Stačí i málo, ale jak se protlačuje přes hranu ústí, tak to funguje jako ždímačka a spousty oleje jdou mimo hlaveň do opláštění..

-Druhá fotka ukazuje už očištěný středící váleček s prasklým O kroužkem..
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
No ja som vsetky hadriky tahal len v smere vystrelu takze olej sa tam asi velmi nedostal.
Stava sa mi sice ze cca 1/10 striel mi na 33m uleti 5-7cm mimo stredu bez toho aby som si bol vedomi ze som to strhol ale to je od novoty.
Bez rozobrania ten O kruzok asi neviem skontrolovat ?
Neviete nahodou kde by som nasiel dobry navod na zborku a rozborku AA S510 ?
Stava sa mi sice ze cca 1/10 striel mi na 33m uleti 5-7cm mimo stredu bez toho aby som si bol vedomi ze som to strhol ale to je od novoty.
Bez rozobrania ten O kruzok asi neviem skontrolovat ?
Neviete nahodou kde by som nasiel dobry navod na zborku a rozborku AA S510 ?
Dobrý návod na rozborku AA asi neseženeš, leda by ho někdo udělal..
V každém případě se to dá vyčíst z výkresu, co je je v návodu k AA-čku.
Jinak manuály k AirArms jsou tady viz. - http://www.air-arms.co.uk/technical_pneumatics.html
Není to vůbec složité, pár šroubků a je to.
Už jsem to dělal tolikrát, že to zvládnu i se zavřenýma očima..
Opláštění hlavně sundáš snadno, je jenom našroubovaný na závitu těla - č.27
6ádný červík to nejistí. Červík č.25 jistí až vlastní hlaveň, ten při sundávání opláštění povolovat nemusíš.
Někdy jde opláštění povolit rukou, někdy ně.
Mě to rukou nešlo, tak jsem konec opláštění u ústí omotal silnější vrstvou lepící pásky (abych nepoškodil černění) a "blickama" povolil.
Pak už je to jednoduché, stačí to celé stáhnout..
V každém případě se to dá vyčíst z výkresu, co je je v návodu k AA-čku.
Jinak manuály k AirArms jsou tady viz. - http://www.air-arms.co.uk/technical_pneumatics.html
Není to vůbec složité, pár šroubků a je to.
Už jsem to dělal tolikrát, že to zvládnu i se zavřenýma očima..

Opláštění hlavně sundáš snadno, je jenom našroubovaný na závitu těla - č.27
6ádný červík to nejistí. Červík č.25 jistí až vlastní hlaveň, ten při sundávání opláštění povolovat nemusíš.
Někdy jde opláštění povolit rukou, někdy ně.
Mě to rukou nešlo, tak jsem konec opláštění u ústí omotal silnější vrstvou lepící pásky (abych nepoškodil černění) a "blickama" povolil.
Pak už je to jednoduché, stačí to celé stáhnout..
DAKUJEM vyskusam.
Cize pre vysroubovanie oplastenie polozka 50 netreba demontovat polozky 51 a 52 ?
Polozka 22 nebrani otacaniu polozky 50 ?
Cize pre vysroubovanie oplastenie polozka 50 netreba demontovat polozky 51 a 52 ?
Re: AirArms S510 cal.22
Asi sa spytam blbost ale kartusa sa da vyprazdnit len vystrielanim ?
Neda sa to vypustit povitiahnutim toho kvackoveho dzindziku na quick fille ?
Neda sa to vypustit povitiahnutim toho kvackoveho dzindziku na quick fille ?
Ne, položky 51 a 52 jsou tam (v č.50) asi zalisované nastálo.skorec píše:DAKUJEM vyskusam.
Položka 22 má zevnitř gumový "O" kroužek (č.23), pro vymezení vůlí.
Není bezpodmínečně nutné 22 demontovat, ale pokud to uděláš, je to jenom jeden červík, půjde to o dost lépe.
Nemusíš pak vytahovat opláštění z č.22, zůstane na něm a ničemu nepřekáží.
Po odmontování pláště (moderátoru), pak odšroubuj krytku závitu na ústí, aby jsi mohl lépe vyčistit prostor mezi položkami č.51 a č.52. Je tam pár centimetrů mezera.
Pak vyčisti zevnitř zbytek opláštění z druhé strany.
Po kontrole, popřípadě výměně "O" kroužků je musíš lehce namazat vazelínou, aby dobře klouzaly při zpětném zasouvání do moderátoru.
Za tím účelem a taky jako ochrana proti korozi, je dobré taky lehce promáznout plášť moderátoru zevnitř.
Nejlépe hadříkem, lehce napuštěným olejem na zbraně.
(Obojí, jak tuk, tak i olej, musí být takové, že nesmí poškozovat gumová těsnění.)
Při zpětném zasouvání položky č.48 do opláštění, ji jenom nejdřív nasuň na hlaveň a pak na to OPATRNĚ nasuň moderátor (č.50).
OPRAVDU OPATRNĚ - pokud si nedáš pozor a nenamažeš to, nebo to budeš dělat rychle, tak se ti ty "O" kroužky můžou skřípnout a poškodit.
Pak by celá jejich kontrola (výměna), neměla žádný smysl...

1 - ano
2 - neviem čo presne týmto myslíš ale ak ten "bazmeg" úplne vpredu na QF tak ten slúži na uzamknutie QF pri plnení (protikus nasunieš a pootočíš)

2 - neviem čo presne týmto myslíš ale ak ten "bazmeg" úplne vpredu na QF tak ten slúži na uzamknutie QF pri plnení (protikus nasunieš a pootočíš)

Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
No vyprázdnit se to dá, je to trochu drastičtější pro okroužek, ale jde to. Stačí začít vyšroubovávat a pak se ozve rána okroužek se vytlačí, vzduch se vypustí a pak se to znovu zašroubuje.
No mne ten dzindzik na QF-ku evokoval koncovku ihloveho ventilu ktory sa po natlakovani plniacej hlavicky povitaiahne a teda umozni plnenie. V servise by mohli namiesto zaslepky QF-ka nasroubovat uvolnovac ihly a teda vyprazdnovac kartuse.
Pouhe zaistenie plniecej hladicky by bolo mozne veyriesit nejakym bajonetovym systemom.
Nemoznost vypustit kartusu povazujem za dost velky nedostatok.
Pouhe zaistenie plniecej hladicky by bolo mozne veyriesit nejakym bajonetovym systemom.
Nemoznost vypustit kartusu povazujem za dost velky nedostatok.
Prečo máš potrebu vypúšťať kartušu?
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
Tak nejak som si vysnival ze moderovanych a stabilnych 270m/s (+-2m/s) s JSB Exact heavy 4,52 by mohlo byt dobre riesenie pre strelnicu.
Nie som si vsak isty ci taku rychlost kratucka hlaven AA S510 ustabilizuje. FAC vzduchvky mavaju zvycajne dlhsie hlavne ?
Ma niekdo skusenosti z rozdielmi presnosti medzi AA S510 a HW100 pri vyssich rychlostiach ?
Nie som si vsak isty ci taku rychlost kratucka hlaven AA S510 ustabilizuje. FAC vzduchvky mavaju zvycajne dlhsie hlavne ?
Ma niekdo skusenosti z rozdielmi presnosti medzi AA S510 a HW100 pri vyssich rychlostiach ?
FAC mají delší laufy právě proto, že to umožní dosáhnout vyšší výkon bez velkých změn zbytku zbraně, zejména ventilu. Pokud se podaří urychlit střelu na nějakou rychlost i v kratším laufu, rozdíly v přesnosti nejsou nikterak zásadní. Tuším, že buď Airforce nebo Gunpower dokonce na svých stránkách píšou, že přesnost se neliší vůbec, pouze maximální dosažitelný výkon.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Super debata o AirArms S510 pušce.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March