Adrenalin dokáže děsné věci...
Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři
1. už ta vidím ako keď ta niekto prekvapí začneš strielať po nohách - budeš naopak robiť všetko preto aby si ho zastavil - hrudník.Milan.M píše:1. Zkuženosti s obranou střelbou nemám a doufám, že je ani nikdy nezískám (tréning chování při přepadení a zkušenosti jsou pro mne dvě různé věci - na přepadení mne nikdo neupozorní předem a nedá mi čas na přípravu obrany). Jen tak mimochodem, kolikrát jsi musel po někom vystřelit v sebeobraně?
2. Z 22.LR bych měl být schopný vystřílet celý zásobník (např. 12 nábojů) za 2-3s a to alespoň přibližně do místa, kam mířím (díky malému zpětnému rázu). A to už se snad do té nohy trefím.
3. Kolik "nadopovaných" lidí, kteří by tě ohrožovali tak aby jsi mohl použít střelnou zbraň, jsi v poslední době potkal? Já za posledních několik let ani jednoho.
4. Cena munice bude u mnoha střelců dost důležitá. Dát za náboj 1Kč nebo 6Kč je dost velký rozdíl (alespoň pro mne ano). A já bych zbraň bez pravidelného tréningu nenosil.
5. Měl jsem možnost si vystřelit z jedné takové minipistolky (ráže 22.LR) a nic podobného bych si nikdy nekoupil. Nevěděl jsem, jak ji mám pořádně chytit, což teprve z toho přesněji střílet. A ještě když by to bylo ve větší ráži, ne děkuji.
2. Já mám nohy dvě a to dost blízko u sebe - a to už je větší terč. Navíc bych nemířil na kolena (nejsme v americkém filmu), ale na stehna.4mike píše:to MilanM
1) zkušenosti s obrannou střelbou získáš na "kursech" a na soutěžích
zkušenosti se střelbou na zákl. paragrafu 14 či 13 si asi nepřeje nikdo z nás tudíž se trénovat nedají
2) pověs si na provázek PET flašky rozkoupej a střílej, pak pochopíš procentuální šance se trefit do kolen v pohybu
taky ale počítej s tím, že každý výstřel mimo někoho přímo či odrazem zraní
pak snáze pochopíš proč se považuje za optimum zásah těžiště
3) to není o tom že feťáci jsou útoční tvorové, nýbrž o tom, že vlivem omamných látek či adrenalinu nemusí útočník zásah menší ráží vnímat natolik,
aby upustil od pokračování ve svém konání
4) cena munice jež má sloužit k ochraně ...... je naprosto irelevantní, neboť chráněné zájmy jsou hodnotově úplně jinde
pro trénink není nutno používat zrovna EFMJ když poslouží i FMJ
5) logicky nelze vyrobit něco komfortního pro nošení a ještě 100% komfortního pro střelbu (pokud to má distribuovat nějaký výkon)
Líbí se mi, jak tady píšeš o tom, jak se dostaneš do průseru a jak to vyřešíš střelnou zbraní. A v praxi budeš stát s nožem u krku a budeš krotký jako beránek. A už vidím, jak pak budeš na zloděje střílet, když bude utíkat. Pak se třeba potkáte v base - zloděj za přepadení a ty za to, že jsi ho střelil do zad.Alfonss píše:Milane jsi úplně vedle. zabývej se dál šancema, a když bude průser tak budeš nepřipravenej beze zbraně, anebo s malorážkou která má nulovej stopefekt.
Jaká je šance že spadne letadlo? Letecká doprava je přece nejbezpečnější způsob přepravy.A přece padají........