Zoraki HP-01
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Hlaven drží dva křížové šroubky a jeden imbus červík.
Je venku hned a bez problému.
Je venku hned a bez problému.
177
22
25
22
25
Re: Zoraki HP-01
Aha, díky, po tom co jsem tu četl, zkouknul nějaký videa a přečetl recenzi u alexxxuse, tak o ní celkem vážně uvažuji
dík za odpověď, ještě se jen zeptám nevyskytli se ti nějaký závady nebo poruchy?Nebo je to bez problémů?

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
Zpracování pistole jako takové je super, pěkně padne do ruky, nastavovat se dá všecko možné...ale to už určitě víš...vystříleno mám zatím málo - asi 200 střel no a bez nejmenšího problému. Pistole díky systému PCA skoro nekope, nicméně na ten 4tý pump u mé Ultry je to už docela znát a chtěnechtě se mi v ruce cukne....
SPA Artemis P15 cal .25 + Nikko Stirling Diamond Sportsman 10-50x60 MilDot
Past: KalibrGun Cricket WST cal .25 + Leapers AccuShot 8-32X56 MilDot, Zoraki HP-01 Ultra PCP 4,5mm
Past: KalibrGun Cricket WST cal .25 + Leapers AccuShot 8-32X56 MilDot, Zoraki HP-01 Ultra PCP 4,5mm
Jenom taková technická, rozdíl mezi hp-01 a hp-01 ultra? to je v tom že má ten úsťověj nástavec a delší hlaveň, nebo i v počtu těch pumpnutí?
http://www.atakarms.com/en/Urunler.aspx?id=3
http://www.atakarms.com/en/Urunler.aspx?id=9
Délka (hlavně), maximální energie střely, počet pumpnutí.
http://www.atakarms.com/en/Urunler.aspx?id=9
Délka (hlavně), maximální energie střely, počet pumpnutí.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
No je teda zejímavé,že mě na 3 pumpy lítala jen 165m/s
Na terči mám přiloženou konzistenci a tam je okolo těch 190m/s ale s jakou diabolkou
Ale zas sem tam měl hlaven s 4 dírkama a 4 drážkama po vnejším obvodu.
Zřejmě na zmenšení energie,nedokážu si to jinak vysvětlit...Někdo ví?
Pak sem hodím foto té puvodní hlavně...
Na terči mám přiloženou konzistenci a tam je okolo těch 190m/s ale s jakou diabolkou

Ale zas sem tam měl hlaven s 4 dírkama a 4 drážkama po vnejším obvodu.
Zřejmě na zmenšení energie,nedokážu si to jinak vysvětlit...Někdo ví?
Pak sem hodím foto té puvodní hlavně...
177
22
25
22
25
Dík za doplňující info, Piku: to s tou děrovanou hlavní je docela zajímavý, a tys tam dal normálně jinou stočenou na soustruhu aby ti tam pasovala?
Ty bláho, to sou pěkný podvraťáci, to je jako kdybych ti prodal nový auto ve 2,5 litru a dal sem do něj omezovač aby to jezdilo jenom kilo
Chci se ještě zeptat kdes jí objednával a na kolik tě vyšla já jí našel v mnou požadovaném kalibru za 4650kč tu http://www.alfatactical.cz/index.php?Vz ... tail=14558 jinak jsem jí všude viděl za tak za 4800kč, i víc.

Já blbec kupoval za tu samou cenu co ty.
Ted sem narazil na jednu v kameným obchodě za 3800 kč
Ted sem narazil na jednu v kameným obchodě za 3800 kč

177
22
25
22
25
sem přečet tu recenzi alexxxuse a ještě mě to utvrdilo v tom že u pumpovačky nebo COčka nemá vůbec cenu řešit 4,5ku,leda čistě do papíru. rychlost celkem stejná a balistika timpádem taky, ne-li lepší. zábavy 2x tolik, jen o pár halířů dražší střela.
být to v 6,35 tak bych docela vážně uvažoval
být to v 6,35 tak bych docela vážně uvažoval

Nejde!Prostě NNe
Já jí ještě nekoupil, ale chystám, tak sem se právě ptal, kde a za kolik ste jí kdo kupoval abych měl trochu přehled. Tady na týhle stránce http://talks.guns.ru/forummessage/96/688883.html kterou už tady v tom threadu někdo vkládal jí i někdo předělal na 6,35 ale měl na tom dost dlouhou hlaveň se kterou asi nějakou tu chvíli strávil na soustruhu. Ale musíš to celý proljít, sou tam docela pěkný kousky 

Pepan: to vubec nevim co jsi čet, rychlost neni skoro stejná, ta 5,5 při těch dejme tomu 13J má rozhodně horší balistiku než 4,5. Dost se to probíralo i na tomto fóru a řešily se tam výpočty a všecko, vpodstatě z toho vyplynulo, že do nějakých 20-25J nemá vubec smysl řešit 5,5 a vyšší kalibr (pokud si teda chceš přesně zastřílet i na víc jak 25m)...ta 5,5 má jen nepatrně vyšší max. energii, nikoli nepatrně nižší rychlost a je to dost znát. 5,5 u téhle pistole má tedy smysl snad jen kdybys s tím chtěl střílet potkany nebo tak...ale I ta 4,5 je hodně silná, díky menší ráži bude podle mého průbojnější a celkově přesnější, myslím, že u této pistole je jasná volba. Také jsem byl původně pevně rozhodnutý pro 5,5 ale pořádně si tu přečti vlákno 4,5 vs 5,5 a uvidíš, já se nakonec rozhodl pro první možnost 

SPA Artemis P15 cal .25 + Nikko Stirling Diamond Sportsman 10-50x60 MilDot
no
to je zas na dlouhou debatu, já se nějak taky přiklánim u vzduchovek ke 4,5 z hlediska originality bo jak to nazvat, to k nim patří. Ale prakticky u vzduchovek s omezeným výkonem jdu do max. využití energie, a přesnost s tím nemá co dělat, trefuje to i dost přes 50. Přehnal jsem to s tim že balistika bude možná lepší- to asi nebude, ale co
5,5lek mam několik, i 13j a umí to vynahradit a jak trefí tak se něco děje, 4,5 je jak foukat mák brčkem
ber to jako u auta benzín vs. diesel, benzín má lepší dynamiku a tahá třeba do 7000 ot. D jen do 4000. Přece ale D dělá mnohem lepší práci, jen stačí řadit, u 5,5 zas stačí přenášet..
je třeba si uvědomit využití omezené kapacity "nádrže"

ber to jako u auta benzín vs. diesel, benzín má lepší dynamiku a tahá třeba do 7000 ot. D jen do 4000. Přece ale D dělá mnohem lepší práci, jen stačí řadit, u 5,5 zas stačí přenášet..
je třeba si uvědomit využití omezené kapacity "nádrže"
Nejde!Prostě NNe