Zm?k?en? ko?en?ho pouzdra
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím všechny střelce a milovníky zbraní.
Potřebuji poradit.
Koupil jsem si kopii koženého druhoválečného pouzdra na Colt 1911 A1.
Můj problém spočívá v tom, že pouzdro je evidentně nové a velmi trvrdé.
Mám strach do něj bouchačku dávat abych ji neodřel.
Elaskon nechci používat, protože kůže ztmavne.
Jestli máte někdo zkušenosti, poraďte mi prosím.
Potřebuji poradit.
Koupil jsem si kopii koženého druhoválečného pouzdra na Colt 1911 A1.
Můj problém spočívá v tom, že pouzdro je evidentně nové a velmi trvrdé.
Mám strach do něj bouchačku dávat abych ji neodřel.
Elaskon nechci používat, protože kůže ztmavne.
Jestli máte někdo zkušenosti, poraďte mi prosím.
- michal jinek
Když kůži nasytíš lihem, je dobře tvarovatelná a dá se vytáhnout. Dřív se to používalo, když byly malé kožené boty, tak se tam nalila Francovka, obulo se to a vytáhlo se to na tvar nohy. Já tak tvaroval pouzdra na pistoli naprosto běžně. Navlhčil jsem těsné pouzdro lihem, vrazil do něj pistoli a začal to rukama tvarovat. Když byla kůže silná, použil jsem někdy i stolařské svěrky podložené kousky dřeva. Pouzdro musí na zbrani takto uschnout a drží si perfektně tvar. Pistole do něj pak vklouzne bez problémů.
Jinak,trochu se divím obavám o odření zbraně o kožené pouzdro. Každá nošená zbraň se časem lehce ošoupe na hranách, já v tom vidím určitý půvab. Ale proti gustu žádný dišputát.
Jinak,trochu se divím obavám o odření zbraně o kožené pouzdro. Každá nošená zbraň se časem lehce ošoupe na hranách, já v tom vidím určitý půvab. Ale proti gustu žádný dišputát.
- michal jinek
A i kdyz ta kuze ztmavne,tak co? Dyk ti marinaci sotva pucovali kazdy puntik,ja myslim ze spravne vojenske pouzdro ma byt olestene,tmave a flekate-vsak jsme byli na vojne,ne?
takova pecliva funglovka (myslim pouzdro) bude k smichu-ve vinnetouovi lidem s takovou vybavou rikali svatecni strelci 
Ale vazne,nic proti,naopak, to tvarovani lihem me zaujalo,nemel jsem ani tuseni,ze to jde.

Ale vazne,nic proti,naopak, to tvarovani lihem me zaujalo,nemel jsem ani tuseni,ze to jde.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Nejlepší věc na ošetření kůže je, jak jsem se sám přesvědčil, německý olej na kůži "LEDERÖL". Je pozoruhodný tím, že kůži natřeš, olej vsákne a kůže po několika hodinách NENÍ mastná na omak, je taková sametová. Ošetřují se s tímto olejem např. jezdecká sedla a ty samozřejmě nemohou být mastná! Já jsem s ním natřel moje všechny opasky, pouzdra na nože, kožené boty, kozačky mé ženy a všechny její kabelky a tašky. Kůže ztmavne nepatrně. Olej je bezbarvý, nezapáchá a 1/2 litrová láhev stála asi 120 Kč. Dá se koupit v obchodech s jezdeckými potřebami. Na natírání jsem použil polovinu houbičky na mytí nádobí, hadřík není tak dobrý. Ideální je použít olej třeba na vysoké kožené holínky nebo kanady dokud ještě nebyly nijak ošetřeny. Boty nádherně změknou a pak se můžou už leštit běžným způsobem a vodě odolávají velmi dobře.
Škoda, že jsem tohle neznal když jsem byl na vojně, nemusel jsem mít odřené nohy.
Moc dobrý na kůži je také Minkový olej, což je vlastně norkový olej nebo vazelínka.
Škoda, že jsem tohle neznal když jsem byl na vojně, nemusel jsem mít odřené nohy.
Moc dobrý na kůži je také Minkový olej, což je vlastně norkový olej nebo vazelínka.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin