Zku?enosti s optikou Hawke SideWinder 30 Tactical
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
spissa: potvrzuji tedy velikosti 48 pro objektiv a 19 pro okulár na puškohled Sidewinder 30 6-24x56
militaria.pl – komunikativnost 99%
gunexpert.cz – komunikativnost 100%, ochota 100%
PS: zahrnul jsem do příspěvku i moje subjektivní hodnocení obchodů (přístup k zákazníkovi), i to je dle mě důležité sdělení. Na toto prosím nereagovat, když tak do SZ.
militaria.pl – komunikativnost 99%
gunexpert.cz – komunikativnost 100%, ochota 100%
PS: zahrnul jsem do příspěvku i moje subjektivní hodnocení obchodů (přístup k zákazníkovi), i to je dle mě důležité sdělení. Na toto prosím nereagovat, když tak do SZ.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
-
Re: Zkušenosti s optikou Hawke SideWinder 30 Tactical
....může být "doživotní záruka" argumentem ??Kubajzz píše:Střední třída je Meopta, Leupold atd.
Hawke je lowend, ale to neznamená, že nebude správně fungovat.
Chtělo by to vyzkoušet boxtest...
Když tak koukám na tu citaci, tak sem box test zkoušel a sedl. zkoušel sem i vystřelit, vytočit elevaci do maxima, vrátit se na nulu a taky to sedí. Takže po týhle strínce zatim ok. Jestli to bude sedět i za 5 let, to ukáže čas.
Doživotní záruka podle mýho o něčem svědčí.
Nebo to vyráběj hodně levně a maj na tom takovou marži, že je výměna za novej kus netrápí, ale vzhledem k použitejm materiálům to asi pravda nebude.
Doživotní záruka podle mýho o něčem svědčí.
Nebo to vyráběj hodně levně a maj na tom takovou marži, že je výměna za novej kus netrápí, ale vzhledem k použitejm materiálům to asi pravda nebude.
Hawke se sice v poslední době hodně zlepšil, ale střední třída to fakt není.Filip.díky píše:...
....může být "doživotní záruka" argumentem ??
Střední třída je podle mě zhruba to co má 4-7 bodů třeba na tomto profláklém seznamu:
http://www.opticstalk.com/topic9913.html
nebo trochu novější
http://www.opticstalk.com/swfa-scope-sc ... page1.html
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Co se týče nejen skla, tak není takový rozdíl mezi BE3200 a BE4200/6500.
Ty tatulky dobře znám a myslím si o tom svoje.
Nejraději bych si ty čočky vybíral v té fabrice pro svůj puškohled sám...
Ty tatulky dobře znám a myslím si o tom svoje.

Nejraději bych si ty čočky vybíral v té fabrice pro svůj puškohled sám...

Rozdíl mezi 3200 a 4/6500 je velký, už jenom kvůli 30mm tubusu. A nejde jenom o sklo, taky je to o rozsahu zvětšení nebo o sidefocusu. Prostě mezi nimi je rozdíl několik stupňů.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Jen jsem si chtěl rýpnout.
Vím že máš stále rozsah 6-24x50 a nedáš na něj dopustit.
K tomu seznamu "pořadí":
1. tabulka je dva roky stará a dnes by vypadala trochu jinak.
2. v tom vláknu je spousta výhrad k určitým částem žebříčku a to je taky důvod, proč nyní není oficiální pořadí optik 2011.
3. četl jsem, že Bushnell byl zakoupen jakousi investiční společností a kvalita začala u některým modelů klesat. Bushnell optika z roku 2009 je prý důvěryhodnější, než nyní jejich protějšky 2011.
4. samozřejmě by mě ani nenapadlo házet všechny řady Elite do jednoho pytle.

K tomu seznamu "pořadí":
1. tabulka je dva roky stará a dnes by vypadala trochu jinak.
2. v tom vláknu je spousta výhrad k určitým částem žebříčku a to je taky důvod, proč nyní není oficiální pořadí optik 2011.
3. četl jsem, že Bushnell byl zakoupen jakousi investiční společností a kvalita začala u některým modelů klesat. Bushnell optika z roku 2009 je prý důvěryhodnější, než nyní jejich protějšky 2011.
4. samozřejmě by mě ani nenapadlo házet všechny řady Elite do jednoho pytle.

Záruka je podle výrobce celosvětová ,ale puze na 10let.Filip.díky píše:....může být "doživotní záruka" argumentem ??Kubajzz píše:Střední třída je Meopta, Leupold atd.
Hawke je lowend, ale to neznamená, že nebude správně fungovat.
Chtělo by to vyzkoušet boxtest...
Fx Maverick sniper cal.22
hosi do toho
, doufam ze v dobrem to pujde tak dale ,abychom z toho vsichni profitovali. ja poslal svojeho bushnella zpatky , bo paralexa nepremavala 

HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
-
...
Naposledy upravil(a) Filip.díky dne 02 říj 2011 20:26, celkem upraveno 1 x.
Takže Hawke som dal dole a opäť nahodil MTC. Skratka nejde nastreliť. Mam tri montáže, dve duralové a jednu kozap a na všetkých troch ten istý problém. Vyškovu korekciu som mal na doraz dolu a už som nemohol klikať ďalej, pričom nástrel bol na desať metrov tesne pod stredom terča. Takže ak sa niekto v tom vyzná, nech poradí. MTC som nastrelil za cca 5 minút, pričom som montáž nedával celu dole, iba vrchné dieli oka.
Weihrauch HW77 K .177 cal. + MTC VIPER 10x44 IRS SCB
Air Arms s410 Classic .177 cal. + HAWKE SIDEWINDER 6.5-20x42 (20x Half MD)
Air Arms s410 Classic .177 cal. + HAWKE SIDEWINDER 6.5-20x42 (20x Half MD)
Já mám taky Sidewindera 8,5-25x42 a s nástřelem sem měl ze začátku taky problém akorád z naklikáním vertikálně (doprava,doleva).Ale jen poprvé pak jsem párkrát překlikal tam a zpět a bylo to v pohodě.Teď funguje bez problémů.Zrovna dneska jsem ho znovu nastřeloval,protože jsme hledal nejlepší polohu (pootočení) hlavně na HW 100 S. Zkus protočit komínky.
Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
Ak je to "doprava,doleva" prípadne naopakMarkus25 píše:naklikáním vertikálně (doprava,doleva)

Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
-
jenom k tomu klikani.. tusim ze pan v allianci me "skolil" ze vyzaduji takove specifik. preklikavani..
Jde o ten zpusob jak klikat, rekneme ze na komine mate nejakou polohu treba "2" a potrebujete preklikat na "7".
Takze idelani postup by mel byt 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 8 - 7 (jakoby treba o dva a vic pretahnout a pak je vratit na puvodni pozadovanou hodnotu v nasem pripade 7). Proste pretahnou pozadovanou hodnotu o dva a vice, a pak ji nasledne zase dotocit..
Je to pochopitelne?
Jde o ten zpusob jak klikat, rekneme ze na komine mate nejakou polohu treba "2" a potrebujete preklikat na "7".
Takze idelani postup by mel byt 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 8 - 7 (jakoby treba o dva a vic pretahnout a pak je vratit na puvodni pozadovanou hodnotu v nasem pripade 7). Proste pretahnou pozadovanou hodnotu o dva a vice, a pak ji nasledne zase dotocit..
Je to pochopitelne?
ALKAJ píše:Ak je to "doprava,doleva" prípadne naopakMarkus25 píše:naklikáním vertikálně (doprava,doleva)tak je to horizontálne.
Sorry spletl jsem to je to horizontálně

Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC