Zbrojní průkaz a oprávnění nosit zbraň
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dobrý den , měl bych dotaz ohledně zbrojního průkazu . Mám ZP ABDE a jestli pro nošení zbraně pro ochranu zdraví a majetku musím mít v zbrojním průkazu poznámku "oprávněn nosit zbraň kategorie B" . Rozšiřoval jsem si zbroják o zk. ADE . Všechny zbraně mám na sportovní střelbu . Jet li musím koupit novou zbran a mít v nákupním povolení pro ochranu zdraví a majetku . Nebo jestli se to musí nějak přepsat . Děkuji
Re: Zbrojní průkaz a oprávnění nosit zbraň
O tu poznamku v zp nejde (to byla nejaka pitomost)
Ale je nazor ze na to co chces nosit bys mel mit povoleni ...
Ale je nazor ze na to co chces nosit bys mel mit povoleni ...
Re: Zbrojní průkaz a oprávnění nosit zbraň
Rozumím tomu tak, že máš zbraně z dřívějška (z doby bez ZP E) a teď je chceš nosit na ochranu ŽZM.
Takže právně správně to musíš řešit správně správně: na každou zbraň kategorie B zažádat o povolení k nošení (měl bys škrtnout nabytí vlastnictví a držení, protože to už máš) a přiložit 200 Kč kolek. Zbraně kategorie C můžeš nosit rovnou.
Na druhé straně to vypadá, že pokud držitel ZP E nosí (svoje vlastní) zbraně bez takového povolení a dodrží ostatní ustanovení zákona (nejvýše dvě zbraně, má je skrytě, má u sebe jejich PZ), nedopustí se přestupku. Alespoň já jsem nic takového v zákoně nenašel, když tak mě opravte.
Takže právně správně to musíš řešit správně správně: na každou zbraň kategorie B zažádat o povolení k nošení (měl bys škrtnout nabytí vlastnictví a držení, protože to už máš) a přiložit 200 Kč kolek. Zbraně kategorie C můžeš nosit rovnou.
Na druhé straně to vypadá, že pokud držitel ZP E nosí (svoje vlastní) zbraně bez takového povolení a dodrží ostatní ustanovení zákona (nejvýše dvě zbraně, má je skrytě, má u sebe jejich PZ), nedopustí se přestupku. Alespoň já jsem nic takového v zákoně nenašel, když tak mě opravte.