Weihrauch HW 97K 4,5 nebo Air Arms TX 200 MK3 4,5
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj. Takže z větrovky sešlo a kvalitnější už stojí moc peněz a v případě Špilase vychází ta střelba moc draho, tak jsem se rozhodl jít do kvalitní pružinovky. Tatík řeší to samé, takže by nás zajímalo, která z těchto dvou je lepší?
Weihrauch HW 97K 4,5
Air Arms TX 200 MK3 4,5
Rozdíl v ceně je cca 1000 a tak nás zajímá, jestli je ten rozdíl v ceně alespoň znát. Samozřejmě bychom raději šli do levnější Air Arms TX 200 MK3 4,5 a ušetřili na optiku.
S tím je spojen ještě jeden dotaz, jakou optikou pušku osadit. Ideálně kolem 2000. Nepotřebujeme nic extra speciálního a co jsme četli, tak tyto vzduchovky už nejsou takové scope killery.
Díky za rady.
Weihrauch HW 97K 4,5
Air Arms TX 200 MK3 4,5
Rozdíl v ceně je cca 1000 a tak nás zajímá, jestli je ten rozdíl v ceně alespoň znát. Samozřejmě bychom raději šli do levnější Air Arms TX 200 MK3 4,5 a ušetřili na optiku.
S tím je spojen ještě jeden dotaz, jakou optikou pušku osadit. Ideálně kolem 2000. Nepotřebujeme nic extra speciálního a co jsme četli, tak tyto vzduchovky už nejsou takové scope killery.
Díky za rady.
Re: Weihrauch HW 97K 4,5 nebo Air Arms TX 200 MK3 4,5
Podle mě jsou ty pušky na stejné úrovni.
Akorát HW97k je z Německa asi za 310 euro (8000,-) a k tomu + 12 euro za exportfeder, teda pokud nechceš německých 7,5J.
Akorát HW97k je z Německa asi za 310 euro (8000,-) a k tomu + 12 euro za exportfeder, teda pokud nechceš německých 7,5J.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ach jo, nemám co dělat, tak to tu celé pročítám a jsem pořád na vážkách.
Teď jsem pročetl celé vlákno o AA TX 200 a zjistil, že je tedy o něco lepší hlavně i vzhledově než HW97.
Jenže stále mi ještě vrtá hlavou, jak je na tom co dopřesnosti třeba na 40m AA TX200 vs. CZ 200 S Hunter 4,5 - bez úprav
Když si vezmu, že nejlevnější cena u nás na netu za AA TX200 MK 3 je 11690,- a CZ 200 S Hunter 8990,-
Tak pokud by se někde dala sehnat i lahev na 300 bar kolem 2500,- tak jsou na tom ty pušky cenově stejně....
Teď jsem pročetl celé vlákno o AA TX 200 a zjistil, že je tedy o něco lepší hlavně i vzhledově než HW97.
Jenže stále mi ještě vrtá hlavou, jak je na tom co dopřesnosti třeba na 40m AA TX200 vs. CZ 200 S Hunter 4,5 - bez úprav
Když si vezmu, že nejlevnější cena u nás na netu za AA TX200 MK 3 je 11690,- a CZ 200 S Hunter 8990,-
Tak pokud by se někde dala sehnat i lahev na 300 bar kolem 2500,- tak jsou na tom ty pušky cenově stejně....
- Jabberwocky
Z větrovek vycházejí cenově slušně taky BSA. Možná je zkus zahrnout do výběru. U nás třeba zde:http://www.pazba.cz/BSA/ (modely Scorpion a Ultra) Já mám Lonestara (ten už se nedělá) a do větrovkářského začátku jsem spokojený. Časem možná přesedlám do vyššího segmentu, ale zatím puška střílí líp než já.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Jenže nejlevnější model BSA Ultra Tactical cal. 4,5mm vychází na 11000, což už je zase mimo....
Ted je na bazaru AA400 za slusny penize. Kdyz ji vezmes i s lahvi, tak ti da urcite i nejakou mensi slevicku, tak kup tu a uz nad nicim nepremyslej. Ja chapu, ze utratit 12 tisic neni jako utratit 200 korun, ale ty uz to s tim rozmyslenim prehanis
.
Stejne jednoznacnou odpoved na svoje otazky nedostanes! Kazdej ti bude chvalit to svoje!! Jeden AA, druhej CZ, treti HW... hned na zacatku ti kazdy radil : prijed na sraz a tam se rozhodni. Ne, ty budes radsi furt resit a premyslet coby kdyby. Jednoznacna odpoved : pruzina nebude nikdy tak presna jako PCP. Tecka.

Stejne jednoznacnou odpoved na svoje otazky nedostanes! Kazdej ti bude chvalit to svoje!! Jeden AA, druhej CZ, treti HW... hned na zacatku ti kazdy radil : prijed na sraz a tam se rozhodni. Ne, ty budes radsi furt resit a premyslet coby kdyby. Jednoznacna odpoved : pruzina nebude nikdy tak presna jako PCP. Tecka.
O.K. Takže v tom mám jasno. Takže jedině PCP. Cenově zatím hunter, ale pokud se podaří v říjnu, kdy plánuju pušku koupit, narazit na něco lepšího v bazaru, není co řešit.
A neres ty upravy, uz jsem to taky psal, mam Huntera uplne bez uprav, max mu casem nadelim rychloplneni, ve Starkove jsme byli ve sklopce prvni s Hellboyem a na posledni kryse jsem mel 89% bodu kufrozrouta, a tech 11% rozdilu nebylo puskou
A kdyz si na vikend vezmu 3l lahev a dve krabky JSB, tak mi dojdou driv diaboly nez vzduch. Nez tohle ladit, to ty penize dam do dalsi pusky, jestli se teda naucim trochu strilet.
A abych nebyl uplne OT, z tech dvou pruzin bych bral AA, vic se mi libi, taky jsem se v tom hodne hrabal, ale PCP vyhrala a ted uz vim, jesteze tak. A na blbnuti mam Slavku.

A abych nebyl uplne OT, z tech dvou pruzin bych bral AA, vic se mi libi, taky jsem se v tom hodne hrabal, ale PCP vyhrala a ted uz vim, jesteze tak. A na blbnuti mam Slavku.
Někomu zase víc sedí HW, chce to vyzkoušet.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Běž do Huntera je to dobrá puška i bez úprav .První jsem koupil pružinu a to docela přesnou a pár prásknutí z PCP a už byla doma. Z pružiny také střílím je to mazel ale srovnat se to nedá.Pružka stála 12 900 PCP 9 100 Kč.